Nu stiu daca v-am povestit vreodata, dar Luca e un copil foarte constiincios, uneori mult prea constiincios! Daca ii spui sa faca un anumit lucru sau i-a intrat lui in minte ceva, nu se lasa si nu se lasa pana nu ii iese asa cum vrea. O data ce ii spui un lucru, e cam greu sa ii prezinti o alta varianta. Dupa ce a iesit din spital, desi asta s-a intamplat de mai bine de 2-3 saptamani, inainte de fiecare mancare ma intreaba daca e de regim, pentru ca doamna doctor i-a spus sa manance de regim. Problema e insa ca lui NU ii place mancarea de regim 🙂 Asa ca am avut cateva saptamani groaznice, in care nu am mai stiut cum sa ii intram in gratii din punct de vedere culinar. Ciorbe nu a vrut, supe nu a vrut dar a cerut in continuu cascaval, ca a tinut el minte ca il ajuta la burtica. Asa ca m-am gandit la o supica dulce, dar totusi mult mai consistenta decat o supa de pui, cu gandul ca o sa manance supa si chiar daca refuza felul 2, are ceva in stomacel. Si a iesit o supa buna buna, cu cascaval si lapte, pe care a mancat-o cu pofta si la final m-a intrebat daca e supa sau tocanita 🙂
Ingrediente pentru 8-10 portii:
– 5-6 cartofi medii
– 2-3 tije de apio (tije de telina)
– ½ ceapa rosie tocata marunt
– ½ ceapa alba tocata marunt
– 3-4 linguri ulei de masline
– 250g cascaval
– 1 litru supa de pui
– 1 litru lapte
– sare si piper dupa gust
In oala in care fierbem supa, punem uleiul de masline, in care calim ceapa pana e translucida.
Adaugam apoi restul legumelor, peste care turnam supa de pui. Fierbem 20-25 minute la foc mediu, pana legumele sunt moi. Adaugam apoi laptele, sare si piper dupa gust si cascavalul dat pe razatoare.
Punem din nou pe foc, 10 minute, pana da 2-3 clocote si cascavalul se strange in bilute. Stiti cum se fac zdrentele de ou la supa de salata, de exemplu? Asa se fac in supa asta zdrente delicioase de casval!
Supa e minunata calda, cand casvalul e moale si se topeste in gura. Daca Luca a mancat, inseamna ca e buna, va spun eu! Pofta mare sa aveti, azi nun e intindem la vorba, pentru ca am multaaaa treaba, va pregatesc ceva nou si dragut 🙂 Dar ne reauzim zilele astea, cand trebuie musai sa va povestesc cum a fost la ziua lui Luca 🙂
mmm…arata tare bine ,am notat-o si maine o incerc si eu 🙂
N-am incercat niciodata, dar trebuie sa fie foarte gustoasa! 🙂
a fost, a fost 🙂
In poza are si morcov 🙂 Azi o fac si eu. Cred ca in loc de cascaval o sa am Gauda.
a, am uitat sa il trec la ingrediente 🙂 am modificat 🙂
E chiar delicioasa! 🙂
Felicitari pentru reteta, am facut-o si eu azi si este foarte buna. Baietelul meu de 6 ani a mancat si el .
TEO iti multumesc din suflet ptr ca existi si ca ne inveti sa gatim atat de bine.esti un exemplu pentru mine si te urmaresc de foarte multa vreme,datorita tie am invatat sa gatesc,atat de bine incat toti,sotzu,fetitza,socrii,prietnii apreciaza ce gatesc si ma lauda tot timpul.Mama mea ar fi mandra de mine,ea s-a stins din viatza cand am avut 14 ani…deci nu am apucat sa invat nimik desi era o gospodina desavarsita…iti multumesc inca odata,deoarece tot ce stiu ti se datoreaza tie!!!!!!!!!!!
Multumesc mult pentruc vintele frumoase :* si ma bucur din suflet ca pot sa fiu alaturi de voi, chiar daca nu ne cunoastem personal! te pup si te imbratisez :*
pur si simplu te adooooooooooooor!!!!!!!!! imi plac toooate retetele tale, zilnic ma inspir din ele
multumesc mult :*
Teo iti multumesc din suflet pentru toate retetele astea foarte foarte bune si delicioase. De multe ori raman in pana de idei si nu mai stiu ce sa gatesc, ca daca il intreb pe prietenul meu ce sa fac de mancare imi spune “Nu stiu, ce vrei tu “, si asa ca mai zilnic iti “fur” cate o reteta de aici, aproape orice mancare fac o fac de aici deci God Bless You Teo !!
Multumesc, Alexadra! Pana la sufletul de gospo mi-au mers cuvintele tale! Multumesc mult si te pup :*