Piña Colada Cupcakes

Piña Colada Cupcakes

Ce poate fi rau in combinatia cocos, rom, ananas? NIMIC, va spun eu sigur! Pina Colada e unul dintre cocktailurile mele preferate asa ca nu am ezitat sa il transform intr-o reteta de cupcakes care a impresionat pe toata lumea! Am inlocuit laptele cu lapte de cocos, in locul romului am pus esenta, ca sa poata manca si Luca, iar ananasul nu l-am inlocuit cu nimic, pentru ca e un fruct minunat, pe care il iubesc! Au iesit niste cupcakes foarte pufoase, datorita compozitiei usoare, cu lapte de cocos dar si datorita ananasului, pe care oricat de mult l-as fi scurs de apa si tamponat cu servetele, tot zemos a ramas.

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
– 250g faina
– o lingurita praf de copt
– ½ lingurita sare
– 200ml lapte de cocos
– 1 lingurita esenta de rom
– 120g unt la temperatura camerei
– 150g zahar
– 2 oua
– 1 lingurita extract vanilie
– 150g bucatele de ananas din compot sau proaspete

Piña Colada Cupcakes

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si punem hartiutele pentru cupcakes in tava. Apoi cernem intr-un vas faina, praful de copt si sarea. Separat, in vasul mixerului, amestecam la viteza medie, 5 minute, untul si zaharul, pana avem o spuma si zaharul nu se mai simte aproape deloc. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare. Punem ½ din amestecul de faina, amestecam, apoi punem tot laptele de cocos, amestecat cu vanilia si romul, amestecam, apoi punem restul de faina si amestecam pana avem o compozitie omogena. La final incoporam si bucatelele de ananas, pe care nu uitati sa le scurgeti bine din sirop, sa le tineti vreo 15 minute asa intr-o sita, apoi sa le tamponati cu hartie de bucatarie.

Piña Colada Cupcakes

Punem compozitia in forme, cel mai simplu e sa faceti asta folosind 2 linguri, una cu care luati compozitie si una cu care o impingeti in forma, astefel incat sa fie ¾ pline. Dam la cuptor 18-20 min sau pana trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca de tot inainte sa punem crema.

Piña Colada Cupcakes

Pentru crema de unt, avem nevoie de:
– 120g unt la temperatura camerei
– 200g zahar pudra vanilat
– 2 linguri lapte de cocos

Piña Colada Cupcakes

Punem untul in bolul mixerului si il amestecam 2 minute, pana e foarte cremos. Adaugam apoi zaharul pudra, treptat, cate 2-3 linguri o data, si amestecam pana se topeste de tot inainte de a adauga alt zahar. La final punem laptele de cocos, tot asa, cate o lingura o data si amestecand dupa fiecare. Crema se tine la rece 10-15 minute inainte de a o pune intr-un pos pentru a orna cupcakes-urile. Si apropos de ornat, eu am folosit bucatele de ananas confiat si cirese glasate. Pina Colada cupcakes stau foarte bine la frigider 3-4 zile. Sa va bucurati de ele, sper ca v-a palcut reteta! Va pupa Teo!

Piña Colada Cupcakes

Piña Colada Cupcakes

Piña Colada Cupcakes

Piña Colada Cupcakes

Piña Colada Cupcakes

48 Comments

  1. Da! Love it! Dar pot sa folosesc tot lapte de vaca, da? As vrea sa introdus nuca de cocos fulgi. Vreau ca fetita mea de 2 ani si jumatate sa incerce gusturi noi. Cum ma sfatuiesti sa fac?

  2. Pina Colada e preferatul meu, dar nu m-am gandit pana acum sa il reinventez! O idee foarte buna si gustoasa! Abia astept sa o incerc! 🙂

  3. elena andrei

    Doamne…Teo…….esti plina de surprize….ma uimesti cata imaginatie poti sa ai……
    Mereu cand vreau sa fac ceva special de mancare sau un dulce special imi spun: “azi ma duc la Teo sa vad ce mai face de mancare!!!!!”.

    Felicitari, din toata inima.

  4. Imi spui si mie de unde pot procura hartiutele ?? nu gasesc nicaieri 🙁 am

  5. Arată extraordinar… Nu am nelămuriri legate de reţetă , doar că nu prea îmi vine să mă apuc de rose fără a avea în casa hârtia de copt specială… Aşadar, de unde îţi iei tu hârtie de copt gata tăiată rotund pentru briose ? Aştept răspunsul tău pt a mă apucă de treabă . 😉

  6. wow… o minunatie draga TEO! MULTUMESC!!!

  7. Georgiana

    Sunt atat de pufoase … Combinatia de cocos cu ananas, dupa parerea mea, e absolut divina. Deja le-am rezervat pt week-end!

  8. Pingback: Happy Wednesday #6! « Teodora

  9. cristina p

    Din pacate azi nu am mai avut timpul si energia necesara sa incerc aceasta minunata reteta.Iti multumesc Teo ca ne incanti cu atatea bunatati, ca ne explici atat de clar si frumos, incat orice incepator s-ar descurca. Sigur nu va trece weekendul fara sa le incerc. Te pup

    • te pup si eu si abia astept sa imi spui cum ti-au iesit 🙂

      • cristina p

        Au iesit f bune, aromate si gustoase. Singura problema ar fi la glazura, care nu era fina cum vad la tine in poze. Ma gandesc sa inlocuiesc cu frisca data viitoare. Oricum o reteta de top :d si usor de facut. Multumim!

        • ccristina nu nu, nu inlocui cu frisca! foloseste un zahar pudra fin, cum e cel de la dr.oetker, zahar pudra vanilat si un unt gras, cum este cel de la lidl de 80% grasime. Mixeaza tot pana nu mai simti zaharul si va fi la fel de fina ca a mea 🙂 chisr se strica tot cu frisca in cazul asta 🙂

  10. arata delicos… si par usor de facut

  11. Buna Teo, vroiam sa te intreb daca in loc de lapte de cocos pot pune lapte de vaca? nu mai are acelasi efect? Unde pot gasi lapte de cocos ca nu am vazut pana acum…?
    Multumesc tare mult pt tot si asteptam cat mai multe idei! 🙂 Te pup Teo!

  12. elena andrei

    daca nu gasesc lapte de cocos, pot folosi altceva in schimb???????……mmmm ma gandeam la lapte condensat….zic si eu…..

  13. cristina p

    Draga Teo, ar fi de real folos daca ai putea sa ma sfatuiesti de unde sa cumpar un pos bun de decorat, vad ca tie iti ies mereu frumoase decoratiile, eu ce am luat nu pastreaza forma cremei, maionezei, etc, in functie cu ce vreau sa decorez. Ms:D

    • Cristina, sa stii ca nici eu nu folosesc unul sophie-sticat, e unul simplu, de la Fackleman, cred, 25 de lei din kaufland 🙂

  14. Arata bine ,mi se par excelente sa le pui in vitrina daca ai o patiserie sau ceva de genu’

    Aceasta prajitura nu pare tocmai romaneasca ori ma insel, daca nu ma insel ai idee de unde este originara aceasta reteta?

  15. spune-mi te rog de unde sa cumpar lapte de cocos si cat costa? ms

  16. Andreea

    O reteta delicioasa ca toate celelalte ale tale.Felicitari pentru tot ce faci!Am o intrebare:Ce font ai folosit pentru scrisul de pe poza?Multumesc!

  17. Foarte bune si gustoase. Cele mai bune din cate am facut pana acum. Multumesc pt reteta!!

  18. DinDragostePentruGatit

    Mhhh, abia astept sa incerc.
    Vor fi preferatele dragului meu drag. 😀

  19. Cred ca au un gust nemaipomenit de la laptele de cocos!Bravo!

  20. Cristina

    Wow, ce de bine arata!!!! Numaidecat voi incerca sa le fac!!!!

  21. cum faci sa nu se lipeasca hartiuta de briosa?:(

    • Mada, in mod normal, daca hartiutele sunt bune, de calitate, sunt din hartie cerata si briosele nu se lipesc automat de hartie.

  22. Arata foarte bune si gustoase.. as vrea totusi sa inlocuiesc laptele de cocos cu lapte normal si cu cocos razuit marunt.. pt ca din intamplare am multe pungi de cocos razuit si m-am cam saturat sa fac tavalite :).. Oricum.. cam ce proportii ar trebui sa pun daca folosesc lapte normal si cocos razuit? Multumesc

  23. Am o intrebare mai ciudata: cumva bucatile de ananas se mixeaza si ele? Eu le-am lasat intregi, asa am inteles si deja sunt la cuptor, dar macar sa stiu pe viitor!
    Multumesc si mult succes in continuare!

  24. Cornelia

    Ma gandesc sa fac un tort, cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba tava la cantitatile date? Multumesc, Cornelia

  25. Ivascu cornelia mary

    Adăugați morcovi cruzi rasi ca pentru ciorba, in loc de ananas si Renunțați la crema de deasupra care le poate face cam gretoase.
    Veți fi incantati de rezultat. Garantat.

    • adica faceti carrot cupcakes zici, nu? nici macar cupcakes, ca astea sunt musai cu crema. Nu, crema de deasupra nu e deloc gretoasa si ce spui tu e o total alta reteta: muffins cu morcovi 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.