Toast cu oua de prepelita si pesto de spanac


Iar gatim impreuna la Mic Dejun in 5 minute by Cappy 🙂 Azi avem toast cu oua de prepelita si pesto de spanac. De cand cu dieta Dukan, am inceput sa folosesc foarte des oua de prepelita in tot felul de retete culinare. Ouale de prepelita sunt nu doar foarte simpatice pentru ca sunt mignone, ci sunt si foarte sanatoase. Fierte sau crude, ouale de prepelita sunt folosite de ani buni in tratarea diverselor afectiuni, deoarece contin proteine de calitate superioara, glucidelor care nu sunt periculoase pentru organism si mai ales datorita enzimelor care curate depunerile de colesterol de pe vasele de sange. Exista si o cura pe baza de oua de prepelita, eu personal nu am incercat-o, insa astept parerile si sugestiile voastre, ale celor care ati incercat cura si ati avut rezultate.

Spanacul il vom gati sub forma de pesto, despre ingredientele si modul de preparare al pesto-ului am mai povestit noi cand am facut pesto cu rucola, asa ca nu e ceva nou pentru voi. Spanacul este un super aliment care nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Ingrediente:
– felii de paine toast integrala
– oua de prepelita (2-3 pt fiecare felie)
– spanac proaspat
– ulei de masline extra virgin
– parmesan proaspat razuit
– usturoi
– samburi de pin
– sare si piper dupa gust

10 Comments

  1. Puritate

    Felicitari Teo..super reteta asta!!!Iti multumesc ca existi,ma ajuta foarte mult retetele tale,si asta ptr faptul ca nu de mult am fost operata de fiere si ma lupt cu ulcerul la stomacel :(…acum trebuie sa am mult mai mult grija de mine si sa “pap” mult mai sanatos si cu cap :))!Multumesc din suflet ..,cu drag si respect ,cineva care te admira,PUR si simplu!

    • multumesc :* sanatate multa iti doresc si sa stii ca se scapa si de ulcer (eu una am scapat) cu o alimentatie sanatoasa si curata 🙂

  2. Arata minunat, dar mie, personal, nu-mi plac ouale de prepelita 🙁 Poate incerc cu un ou micur de gaine;) Te pup:*

    • De ce nu iti plac? Mie nu mi se par foarte diferite la gust fata de cele de gaina, dar stii cum e, gusturile difera si nu se discuta 😉

  3. Din pacate nu am mancat preparate facute din oua de prepelita, insa sunt inebunita dupa spanac,ceea ce face ca ma face sa vreau sa incerca aceasta reteta a voaastra,multumesc pentru reteta.

  4. Soo cute :*

  5. Larisa

    Buna, Teo! Ma intereseaza unde pot gasi samburi de pin in Cluj? Multam’ fain de raspuns si spor la bucatarit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.