Reteta de mousse de somon este una din acele retete culinare pe care o putem pregati pentru un mic dejun sanatos dar si pentru o masa festiva in familie. Se prepara foarte rapid, este gustoasa si sanatoasa si asta pentru ca ingredientul principal, somonul afumat, ajuta la prevenirea afectiunilor sistemului cardio-vascular datorita continutului mare de Omega 3. Aceste uleiuri scad colesterolul rau din sange, ajuta la relaxarea si elasticitatea arterelor si vaselor de sange in general si previn formarea cheagurilor de sange in general. Somonul este bogat si in vitamina E, care este un foarte bun antioxidant si protejeaza organismul impotriva cancerului.
Aveti nevoie de doar cateva ingrediente si puteti servi mousse-ul de somon pe tartine de paine (daca e paine integrala cu atat mai bine), pe crackers sau pur si simplu, ca pe orice pasta de peste tartinabila.
Ingrediente:
– 150g somon afumat
– 1 lingurita gelatina fin maruntita alba
– 1 lingurita zeama de lamaie
– 1 cana smantana
– sare (dupa gust; nu uita ca somonul afumat este el insusi destul de sarat)
Prezentare extraordinara, arata foarte bine, felicitari.
Am facut si eu azi mousse de somon, a iesit super bun!!!!!!!!!!! Multumesc pentru demonstratia cu gelatina, altfel nu ma prindeam cum se face 😉