Sunt unele retete care prind atat de bine la baietii mei, incat se evapora cum le scot din cuptor! Asa ca, din muffins-urile cu 2 tipuri de ciocolata le-am copt separat cateva, numai si numai pentru ei si restul le-am impachetat individual in celofan, le-am legat cu fundita rosie si le-am asezat intr-un cosulet alaturi de, bineinteles, o sticla mare de lapte! Pentru ca nimic nu se potriveste mai bine cu muffins ciocolatoase decat o cana de lapte rece. Nu uitati sa cititi mai multe informatii despre lapte pe www.bealapte.ro si sa consumati un pahar de lapte in fiecare zi! Cosuletul cu muffins va fi facut cadou, eu zic ca e foarte simpatic, oricine s-ar bucura sa primeasca dulciuri facute in casa 🙂 Hai sa trecem la treaba!
Ingrediente:
– 60g ciocolata cu lapte
– 150g fulgi de ciocolata alba (sau ciocolata alba tocata marunt)
– 2 oua
– 250ml lapte
– 100g zahar tos
– 100g zahar brun
– 400g faina
– 50ml ulei
– o lingurita praf de copt
– un varf de cutit de sare
Incingem cuptorul la 180 grade si tapetam tava pentru muffins cu hartiute speciale. Amestecam intai ouale si laptele, apoi adaugam ambele tipuri de zahar si amestecam bine. Luca a supervizat treaba, sa vada daca ma descurc si cu telul, sau numai cu mixerul 🙂 Urmeaza apoi sa topim ciocolata cu lapte in bain-marie. Pentru bain-marie punem o cratita cu apa pe foc si deasupra apei care fierbe punem un alt vas, termorezistent, in care punem ciocolata. Amestecam in continuu si cum incepe sa se topeasca putin, asa cum vedeti in poza, stingem focul si topim restul de ciocolata prin amestecare. Asa sunteti siguri ca nu ardeti ciocolata.
In compozitia pregatita anterior punem ciocolata topita si racita la temperatura camerei, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la final ciocolata alba. Umplem hartiutele pentru muffins astfel incat sa fie pline ¾ si dam tava la cuptoul preincalzit, 20-22 minute sau pana trec testul scobitorii.
Asa-i ca nu sunt foarte complicate? Din cantitatile date ies undeva la 15 muffins, mai mult decat suficiente pentru un cos plin! Sa va fie de bine, sa nu uitati de lapte (sticluta draguta cu vacute am cumparat-o cu doar 6 lei si este foarte de efect) si cititi mai multe despre beneficiile laptelui pe www.bealapte.ro. Va pup, va imbratisez cu drag si va doresc cel mai dulce si frumos Craciun!
Craciun fericit tie si intregii tale familii!!!
Cristina
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
Ce scump e Luca! Sa-ti creasca mare si frumos!
Craciun Fericit!
Iata si Craciunul trece,
Nu-i zapada si e rece.
Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
Si-a trecut o sarbatoare,
Ce-a lasat in urma oare?
Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
Asteptam sa vin-acum
Anul Nou,este pe drum.
Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
LA MULTI ANI 2012!
Sarbatori fericite si un an nou asa cum ti-l doresti!
Sarbatorile de iarna sa ne aduca si ne lase in suflet liniste si pace, multa iubire si fericire.
La multi ani!
Sarbatori fericite alaturi de familie si cei dragi iti doresc!
Flavia
Sa ai un an nou minunat!
In poza cu ingredientele pare sa fie un bol cu ulei, iar acesta nu apare si in lista de ingrediente din text.
Vroiam sa stiu daca am intuit bine si ce cantitate ai folosit.
Multumesc mult
Salut, Teo!
Tava ta de muffins este de teflon?? Am citit si articolul tau despre forme de briose, dar sincera sa fiu, din el nu am inteles totusi care ar fi recomandarea ta.
Si hartiutele din imaginile acestea, sunt de la Ikea?
Ce este in bolul din partea stanga jos?
Va multumesc de urari si scuze de intarzierea cu care am raspuns, dar am luat o mica pauza de sarbatori 🙂
in bol e ulei, da, 50ml mai exact, scuze de omisiune, rectific acum si multumesc ca mi-ati atras atentia 🙂
sunt fascinata de felul cum gatesti . desi nu ma pricep la prajituri reteta asta nu pare asa grea:). imi poti spune te rog de unde iau hartiutele ? multumesc tare mult
hartiutele se gasesc in orice hypermarket sau chiar la fostele magazine de metalo-chimice, actuale magazine de uz casnic (cele de cartier). In hypermarket le gasesti la sectiunea cu tavi de copt si accesorii pt patiserie 🙂
Draga Teo,
Incep prin a te felicita inca o data pentru munca minunata pe care o faci pentru realizarea acestui blog. Am incercat multe din retetele tale si niciodata n-am dat gres.
In seara asta am incercat reteta de muffins cu ciocolata pe care vreau sa le trimit mamei mele. De data aceasta, insa, am intampinat o dificultate si cred ca problema este undeva la cantitatile mentionate, fiindca aluatul pe care l-am obtinut a fost mult prea gros.
400 gr.de faina mi se pare intr-adevar mult prea mult pt. 250 ml de lapte si 2 oua. Am avut inspiratia sa mai adaug inca o cana cu lapte si vreo 3 linguri de ulei, ca sa mai subtiez compozitia si finalmente am obtinut niste muffins crescute, aromate, dar care au totusi un gust prea pronuntat de faina.
Te-as ruga foarte mult, Teo, si sper sa nu te superi, ai putea sa verifici reteta, poate s-a strecurat vreo greseala pe undeva ? Iti multumesc si astept raspunsul tau.
PS. Tot acum am facut si checul cu miere si mi-a iesit minunat. Cu siguranta ca mama va fi foarte incantata. Ii vorbesc mereu de tine si despre retetele tale noi. Te pup !
Buna 🙂 eu nu am intampinat nicio problema cu reteta, dar promit sa investighez problema. E si ciocolata topita, si uleiul si laptele si ouale deci cantitatea de lichid ar trebui sa fie suficienta. Compozitia de muffins este oricum mai groasa decat cea de cupcakes, fiindca este asemanatoare cu cea de chec mai degraba decat cu una fina, de tort. Acum nu am posibilitatea sa consult caietul cu retete, dar promit ca imediat ce pun mana pe el iti raspund amanuntit 🙂 te pup si eu si ma bucur ca ai incercat retete de pe blog si hai ca o scoatem noi la capat si cu reteta asta 🙂