Mojito

MojitoA venit in sfarsit vara! Daca ultimele doua saptamani puteam sa jur ca e septembrie, de doua zile a venit cu adevarat vara si am intampinat-o cu paine, sare si… mojito!!! Mojito este cocktail-ul meu preferat din cele pe baza de alcool. Chiar daca sunt multe retete de mojito, in diverse combinatii, dupa indelungi incercari am ajuns la varianta asta, care noua ne place foarte mult. Si voua la fel… sper!

Ingrediente:
– 30 ml rom alb
– 5-6 crengute de menta proaspata
– o limeta
– 2 lingurite de zahar brun sau zahar pudra
– cuburi de gheata sau gheata maruntita
– apa minerala

Sa va spun intai despre menta: e musai musai sa folositi menta proaspata, pe care o gasiti in magazine ca si Kaufland sau Carrefour, la raionul de legume, in frigiderul cu legume si verdeturi proaspete, dar si la ghiveci. Eu am luat un astfel de ghiveci din Kaufland in primavara, a costat 5 lei si avea 2 fire amarate de menta. Le-am mutat, asa amarate cum erau, intr-un ghiveci mai mare, le-am ingrijit cu constiinciozitate si acum am ditamai tufa de menta.

Am taiat 5-6 crengute de menta, le-am spalat, le-am rupt frunzulitele si le-am pus intr-un pahar mare.

Am pus peste menta zaharul…

Apoi sucul de la ½ limeta…

Si le-am strivit toate, bine de tot, folosind pistilul de la mojar.

Am umplut apoi paharul cu gheata. Pentru ca am vrut niste cuburi mai simpatice, am pus cate o frunzulita de menta in fiecare caseta inainte de a o pune la congelator.

A urmat romul, 30 de ml, adica doua linguri bune.

Apoi un splash de apa minerala foarte rece.

La final am taiat cealalta jumatate de limeta in felii si le-am pus in mojito. Cu asta gata cocktail-ul meu, va asigur ca a fost cel mai delicios dintre toate delicioasele din lume 🙂 Voi cum faceti mojito? Puteti pune retetele voastre pe www.gospodini.ro 🙂 Sa va fie de bine, dragilor!

10 Comments

  1. Teovale

    Teo,
    Am inceput de curand sa iti citesc blogul, l-am gasit intamplator acum 2 zile, si crede-ma ca nu mai despart de "tine". Ai multe idei excelente, imi place cum explici asa ca toate retetele pe care le-am citit pana acum mi s-au parut foarte simple. O sa incerc multe dintre ele in weekend, si in rpimul rand, acest cocktail :).
    Te salut cu drag si sa ne auzim cu bine
    Teodora 🙂

  2. Laura Frunza

    Si eu il fac la fel, si il ador! Tocmai mi-ai trezit pofta dar nu mai am decat rom rosu si rom Malibu. Of, cred ca incerc cu astea, macar de pofta! Si eu am menta la ghiveci si miroase nemaipomenit de fiecare data cand tai cate o crenguta!

  3. mariette

    trebuie sa fie … super RACORITOR!

  4. Iulian

    un pic ca MILD … eu il fac cam la fel ca proces ..doar ca e mai "intepator"

  5. Anonymous

    buna ziua…daaa un mojito excelent….la fel fac si eu(ex barman de profesie ^_^) cu diferenta ca eu folosesc un alt tip de menta (cu o frunzulita mai mica si poroasa) ,..dar sunt sigura ca rezultatul final e excelent… ps teodora si eu !! .

  6. merryjo

    ii fooooooooooooarte bun, mai ales ca tinjesc la mojito de asta iarna:Done question: mini-pancarta pe care scrie menta din ghiveciul tau magic de unde as putea gasi:)

  7. web hosting

    Deci tre sa ma apuc sa fac Mojito 🙂

  8. Minxieee

    Imi place foarte mult Mojito, m-am indragostit de el in perioada in care am locuit in Portugalia, dar in Romania gasesc destul de rar Mojito care sa fie gustos cu adevarat. Iar eu acasa nu mi-am preparat niciodata, fiindca de obicei beau doar uneori cand ies in oras. Totusi, cred ca voi incerca reteta ta, e chiar simplu de facut si stiu ca e racoritor!

  9. Daniela

    E un cocktail foarte racoritor,eu tai limeta cubulete si o zdrobesc impreuna cu menta si cu zaharul brun asa tot sucul si uleiul din coaja ramane in cocktail,apoi uneori inlocuiesc apa minerala ori cu sprite sau 7up ori cu apa tonica,preferatul meu e cu 7up(sprite). :))

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.