Nu va era dor de retete cu ficatei? Dar de retete culinare cu ciuperci? Mie imi sunt dragi ambele, asa ca le-am combinat intr-o reteta destul de interesanta zic eu: ciuperci umplute cu ficatei si gratinate. Daca ficateii de pui nu sunt chiar preferatii vostri, spun asta pentru ca stiu ca nu toata lumea ii are la suflet, ii puteti inlocui cu piept sau pulpe dezosate de pui. Sa gatim, zic!
Ingrediente:
– 6-7 ciuperci champignon mari (din cele pentru grill)
– 500g ficatei de pui
– o legatura ceapa verde
– un ardei gras
– 3 linguri smantana
– 150g branza burduf
– 150g cascaval dat pe razatoare
– 5 linguri ulei de masline
– sare, piper, mix de condimente pentru pui
Am inceput cu ficateii, pe care i-am spalat bine, i-am curatat, apoi i-am amestecat cu uleiul de masline, sare, piper si condimente pentru pui (astea toate le punem dupa gust), dupa care i-am tras la tigaie pana s-au rumenit frumos, 8-10 minute la foc mediu. Apoi i-am lasat sa se raceasca putin si i-am taiat marunt marunt.
Am calit apoi in putin ulei de masline ceapa verde tocata marunt (cu tot cu frunze) si ardeiul gras, apoi le-am amestecat cu ficateii cubulete, branza de burduf si smantana. Umplem ciupercutele, le punem un mot de cascaval si le dam la cuptorul incins la 180 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc. Pentru un plus de gust, puteti sa stropiti ciupercile cu ulei de masline si sa le condimentati usor, inainte de a le umple, cu sare si piper sau ierburi aromatice.
Dupa ce s-au copt cuminti si s-a copt frumos, astea sunt ciupercile umplute cu ficatei cu care ne-am delectat in weekend si le-am servit alaturi de o salata de pui cu dressing de iaurt.