Muffins cu branza si glazura de ciocolata

Muffins cu branza si glazura de ciocolataStiu ca v-am promis reteta de biftec tartar si promit sa ma tin de cuvant, dar asta maine 🙂 pentru ca pana atunci am facut muffins (briose americane daca vreti sa le spunem asa) care au ca si ingredient principal branza topita. Noi am facut glazura de ciocolata pentru ca asa si-a dorit Georgiana, insa puteti la fel de bine sa le serviti asa cum sunt sau sa le ungeti cu gem/dulceata, sa le pudrati cu zahar pudra, sa le serviti langa un pahar de lapte sau o cana de ceai.

Ca de obicei, va scriu aici ingredientele, iar modul de preparare urmeaza sa il vedeti in filmulet. Sper ca veti observa ca Georgiana incepe sa gateasca din ce in ce mai bine si se implica in tot mai multe operatiuni in bucatarie. Eu sunt chiar mandra de ea, sper sa fiti si voi si sa va ajute sa ii implicati din ce in ce mai mult pe copii in bucatarie, da?

Ingrediente pentru 12 bucati:
– 220g branza topita
– 55g unt moale, la temperatura camerei
– 1 ou
– 125g lapte
– 170g faina
– 115g zahar tos
– un pliculet praf de copt
– ½ lingurita sare
– 1 lingurita extract de vanilie
– ½ lingurita extract de lamaie

Ingrediente pentru glazura:
– 100g ciocolata amaruie
– o lingurita de unt

De placut o sa va placa sigur, nu am niciun dubiu, pentru ca sunt pufoase, se fac foarte repede si glazura de ciocolata le completeaza perfect. Sa va fie de bine!

15 Comments

  1. Anonymous

    arata foarte bine

  2. Anonymous

    Buna Teo,
    Poate par mai nepriceputaq, dar ce este extractul de lamaie si extractul de vanilie si cu ce se pot inlocui??

  3. Claudia

    Super prezentare!!!!Cred ca sunt delicioase…trebuie sa le incerc si eu!!!

  4. Anonymous

    Draga Teo, explicatia ta "briose-muffins" se verifica acum in anii 2010. Briosa vine de la brioche in franceza si este intr-adevar cu drojdie facuta. Dar briosa anilor 70-80 era un fel de muffin de acum in nici un caz cu drojdie. Se gasea la piine si costa citiva banuti si era tare buna te asigur. Cei care au trait anii 70-80 pot sa confirme.Dar cred ca ale tale, muffins,sint excelente. Imi place gustul sarat-dulce asa ca le voi incerca si eu. Si cind pui ingredientele in bol, nu mai da capacul la o parte, este special facut cu cioc sa poti turna in el. Pup mult, Nina

  5. Va multumim pentru comentarii 🙂 Se poate folosi zeama de lamaie si esenta de vanilie/baton de vanilie (pe care il crestezi pe lung cu cutitul si apoi razuiesti cu lama cutitului semintele din interior)

    Nina, iti garantez ca explicatia mea nu este valabila numai in anul 2011, la fel cum nu neg ca se poate ca in anii 70 sa fi existat "briosele" de care spui. In ceea ce priveste capacul mixerului, este mult mai usor pentru Georgiana sa lucreze asa, decat sa se chinuie sa puna ingredientele prin cioc, unu la mana si doi la mana, daca ajungem sa ne luam de detalii de genul asta, degeaba incheiem comentariul cu un "pup mult", asta nu il face mai putin malitios. Eu iti multumesc oricum de pareri si te invit sa incerci muffins-urile, briosele sau prajiturelele, cum vrei sa le spui, pentru ca pana la urma despre ele e vorba si nu despre mixer 🙂

  6. mihaela.tanasa

    Teo, de unde pot cumpara extractul de vanilie si extractul de lamaie?

  7. Mihaela, gasesti la orice hypermarket. Cauta dupa esenta de vanilie si lamaie 🙂

  8. Anonymous

    Buna Teo,
    am facut astazi aceste minunate muffins…sunt de-a dreptul extraordinare, super pufoase si usor de facut.
    Multumesc mult pentru ca ai impartasit aceasta reteta.
    Camelia

  9. Camelia, ma bucur foarte tare ca ti-au placut! 🙂

  10. mihaela.tanasa

    deci extractul este de fapt esenta aceea la sticlute ?

    primele mele muffinsuri au fost cele cu nutella si le am repetat pana toti cunoscutii s-au saturat de ele … acum le voi incerca pe acestea ..

    multumim pt retete ..Teo

  11. mihaela.tanasa

    Teo, inca ceva… o reteta de mere caramelizate sau in foietaj nu ai cumva ?

  12. Anonymous

    ce pot sa fac ca muffins-urile sa nu se desumfle dupa ce le scot de la cuptor.. ms mult.. o zi buna

  13. Unknown

    buna, stiu ca a trecut ceva vreme de cand a aparut aceasta reteta, insa vroiam sa spun si eu ce am citit odata pe un blog al unui bucatar destul de cunoscut in state. el spunea ca retetele de cupcakes/muffins au ajuns atat de diversificate incat singura diferenta intre ele este ca muffinul este mare si poate fi considerat o masa, si cupcakeul este un desert dupa masa.

  14. diferenta intre ele este una singura, dar esentiala: cupcakes au ingredientele si tehnica de preparare a blatului de tort, in schimb ce muffins au ingredientele si tehnica de preparare a checului. Din compozitia de cupcakes poti coace un blat de tort, din cea de muffins nu 🙂

  15. Anonymous

    vai de mine cate cuvinte pt o reteta.
    ie buna si arata foarte bine nu ie schumpa si asta e bine, iara restu ca de unde vine sau cum sau cine sau in ce an ….. ma rog nu conteaza (zic eu :P). bine idea mea e ca is bune si am sa fac cat de des pot, asa ca ms de ele.
    meli (un besooo fuerte….)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.