Prajiturele nuca de cocos

Prajiturele nuca de cocosDupa ce ieri v-am prezentat un cheesecake foarte elaborat, azi trecem la o reteta mai light, care nici macar nu presupune coacere! Fani ai nucii de cocos, bucurati-va! NU doar ca avem prajiturele cu mult miez de nuca de cocos, insa chiar arata ca niste nuci in miniatura!

Reteta e de inspiratie Prajituria si pe langa faptul ca se face foarte repede, mai are un avantaj: poate fi facut din timp si se poate pastra pana la o saptamana in congelator. Eu zic ca asta e un plus, mai ales in preajma sarbatorilor, cand avem atat de multe lucruri de facut intr-o singura zi sin e prinde bine un ragaz.

Pentru partea alba, adica miezul nucii de cocos, avem nevoie de:
– 100g miez de nuca de cocos
– 100g zahar pudra vanilat
– 100g margarina Rama Maestro

Margarina e musai sa fie foarte moale, nu topita, insa moale. Daca margarina e pregatita, nu ne ramane decat sa o framantam bine pana avem o compozitie omogena.

Din compozitia pregatita facem 15 bilute egale, pe care le dam la congelator 15 minute, pana se intaresc.

Intre timp, pregatim exteriorul nucii de cocos, pentru care avem nevoie de:
– 1 ou
– o fiola esenta de rom
– 300g miez de nuca macinat
– 150g zahar brun
– 50g cacao amara

Amestecam bine de tot ingredientele pentru partea exterioara si modelam la fel, 15 bilute, pe care le aplatizam pe masa de lucru. In mijloc punem biluta cu nuca de cocos si o invelim, ca si cum am face gomboti cu prune. Rostogolim apoi bilutele prin miez de nuca de cocos, le asezam pe un platou si le dam la rece pana se intaresc.

Puteti decora interiorul fiecare “nuci de cocos” cu cate un miez de nuca. Sunt foarte aromate si rapide, eu zic ca merita incercate. Sper sa va placa pozele de final, sa incercati si alte retete de pe Prajituria sau sa ne propuneti acolo retetele voastre.

Acum, de final, nu pot sa nu va spun despre ceainicul meu cel albastru si vintage! Imi doream foarte mult un ceainic, unul grasut asa, ca si cel din Frumoasa si Bestia. Nu am gasit nicaieri unul pe gustul meu, pana zilele trecute cand l-am gasit la un magazin de vechituri! A costat 6 lei si e adorabil! Va place? Si nu, nu e o vechitura, e o dulceata de ceainic “vintage”, da? Va pup si va doresc spor la pregatirile pentru Paste! Maine va arat un tablou simpatic pe care l-am facut eu insami. Sa va tineti bine 🙂

16 Comments

  1. Anonymous

    Super tare! Dar daca nu ne place nuca…se poate inlocui cu altceva?Sau ne putem lipsi de ea? Multumesc si felicitari Teo, pentru tot ce faci!Alina

  2. pare foarte buna ! imi spuneti va rog daca in loc de zahar brun pot pune zahar normal ? va multumesc 🙂

  3. Laura Frunza

    Teo, vechiturile rule! Eu le ador! Ceainicul tau e superb! Eu am castigat la un concurs recent unul vintage looking, alb cu niste floricele, si abia astept sa-l primesc! sa-l stapanesti sanatoasa!

  4. LOREDANA

    TEO ,mai intii vreau sa te felicit pt ceea ce faci si sa ti spun ca datorita retetelor tale imi vin niste idei de mincaruri super pe care acum le adaptez la nevoia mea de retete de post .Cum trece postul cum vreau sa incerc cit mai multe retete .Aceasta reteta o am si eu si o fac tip ruladaiar in loc de nuca maruntita folosesc biscuiti,pt cine post e o reteta bn daca foloseste margarina vegetala.Spor la treaba in continuare si la cit mai multe retetesi mai ales idei,pt ca eu chiar daca nu am toate ingredientele sau ceva nu imi place improvizez pastrind ideea de baza si iese ceva super.Imi place ff mult sa gatesc ,este modul meu de a ma relaxa .

  5. Anonymous

    arata super misto si sper sa mai vii cu cateva idei tot asa de superbe.iti urez spor la treaba si cat mai multe retete

  6. Anonymous

    Teo te rog spune-mi si mie unde se afla magazinul de vechituri.

  7. imi place foarte mult ceainicul si bineinteles prajiturelele:P ai putea sa imi spui de la care magazin ai cumparat ceainicul? multumesc

  8. Anonymous

    Oare as putea sa folosesc unt in loc de margarina? Mersi

  9. Super de tot reteta!!! Am luat-o rapid in calcul, multumim!! Cam ce marime au bilutele si daca pot inlocui nuca cu migdale macinate?? Te rog raspuns rapid, nu sunt pretentioasa…:))asa-i?! Numai bine!!

  10. Anonymous

    arata bine, dar ou crud?

  11. Anonymous

    cu ce as putea sa inlocuiesc oul crud?as vrea sa manince si puiul meu de 1an si …..multumesc

  12. Intai si intai trebuie sa imi cer scuze ca raspund doar acum, insa am avut un weekend foarte ocupat si fara inetenet 🙂

    – nucile se pot inlocui cu biscuiti sau cu alt tip de nuci si seminte macinate (migdale, alune de padure, mix de nuci etc)

    – oul crud nu are nimic, atata timp cat provine dintr-o sursa sigura si este avizat si in termenul de garantie

    – margarina se poate inlocui cu unt

    Ceainicul meu va multumesc pt aprecieri, Laura abia astept sa il vad si pe al tau 🙂 Ale, l-am cumparat din Floresti, de la un magazin al unei fundatii, nu stiu exact cum se numeste, dar e pe drumul principal Cluj-Gilau

  13. P.S. Geta, bilele au fost de marimea unei bile de golf. Asa au iesit 15, daca le faci mai mici, de marimea unei bomboane Raffaello, ies in jur de 30 🙂

  14. Multumesc mult de tot pentru sfaturi si iti doresc tie si celor dragi, sarbatori minunate pline de lumina in suflet si sanatate!! pa pa

  15. Malina

    Salut Teo! As vrea sa te intreb: miezul de nuca de cocos se poate inlocui cu fulgi de nuca de cocos? Si spor in continuare fiindca faci o treaba foarte buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.