Va era dor de o prajitura inspirata dupa un produs pe care in general il cumparam? Pentru ca prajitura Kinder Pingui v-a placut atat de mult, m-am gandit ca sunt datoare sa va arat si o alternativa facuta in casa pentru Milch Schnitte sau “felii cu lapte”. Reteta este inspirata de pe Prajituria si desi e ceva de munca, merita tot efortul.
Ingrediente:
– 6 oua
– 400g zahar
– 250g faina
– un pliculet praf de copt
– 240ml apa
– 50g margarina Rama Maestro
– 50g cacao
– 350g ciocolata alba
– 100g ciocolata cu lapte
– 500ml smantana dulce pentru frisca
Incepem? Buuuun: incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava cu dimensiunile de 35×20 cm cu margarina si hartie de copt.
Pentru foi, separam ouale si amestecam galbenusurile cu 100g zahar, pana avem o crema groasa, se consistenta unei alifii. Adaugam margarina moale si 40ml de apa. Separat, batem albusurile spuma tare cu 150g zahar, apoi amestecam cele doua spume, ce de galbenusuri si cea de albusuri.
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Turnam jumatate din compozitie in tava pregatita si tam tava la cuptorul incins, 10 minute. Testam cu scobitoarea foaia de prajitura, si daca e gata, o scoatem din tava, o lasam sa se raceasca si intre timp coacem ce-a de-a doua foaie. Apoi pregatim crema: intr-o craticioara cu fund dublu sau la baie de aburi topim ciocolata alba in 300ml de frisca. Amestecam in continuu cu telul pana ciocolata este topita si crema este omogena, apoi o lasam sa se raceasca complet. Separat, batem 200ml de smantana dulce pana avem o frisca tare. Peste frisca adaugam crema de ciocolata, complet racita si omogenizam. Dam crema la frigider pana se racesc foile.
Intre timp, pregatim siropul, pentru care caramelizam 150g de zahar si il stingem cu 200ml de apa. Lasam pe foc pana se topeste zaharul. Puteti sa adaugati in sirop si un plic de cappuccino sau 2 linguri de cacao si putin rom. Eu l-am lasat simplu, pentru ca ne place foarte mult siropul de zahar ars. Tapetam apoi tava in care am copt foile cu folie alimentara si asezam pe fundul tavii una dintre foi. O insiropam cu jumate din sirop, apoi punem toata crema, acoperim cu a doua foaie si insiropam cu siropul ramas. Dam prajitura la rece 2-3 ore, apoi o glazuram cu 100g ciocolata cu lapte (sau amaruie, daca preferati) si o dam la rece inca o ora sau pana se intareste glazura.
Asa arata la final prajitura Milch Schnitte, care e una dintre cele mai fine si aromate prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Si inca un argument puternic in ceea ce o priveste: iese o cantitate destul de mare, numai buna pentru musafirii care se anunta de Pasti. Daca sunteti in pana de idei in ceea ce priveste desertul pentru sarbatori, nu uitati sa aruncati o privire pe Prajituria, unde gospodine ca si noi isi impartasesc secretele culinare delicioase. Sa va fie de bine!
Paste fericit alaturi de cei dragi!
Foarte misto, dar am o mica nelamurire. De ce nu folosesti unt in loc de margarina? Margarina nu imi inspira deloc incredere. E un produs 101% artificial.
Hello Teo! crema alba, iese putin nisipoasa sau am gresit-o eu? in sensul ca parca s-au solidificat bucatele mici mici de ciocolata alba..parca nu e cremoasa la mine:( Un Paste minunat si multumim ca ai atat grija si rabdare cu noi !
Elena
Fetele mele au avut placerea sa o guste facuta chiar de Teo! E excelenta! Sarbatori Fericite!
Multumesc pt aceasta reteta..Am incercat multe retete scrise de tine pe acest site si am fost foarte multumita! Dar am o intrebare..Care e dimensiunea tavii pe care-ai folosit-o?
Imi cer scuze..imediat dupa ce-am postat comentariul, am observat ca ai scris dimensiunea tavii..Iti multumesc inc-odata de reteta!