Mi-era dor, foarte dor de wraps, tortilla wraps, orice fel de wraps. De cand am facut reteta de burritos nu am mai mancat sandwichuri rulate in tortilla wraps. Pentru cei care inca nu stiu, gasiti tortilla wraps la magazinele Mega Image daca sunteti din Bucuresti si la Kaufland, Plus sau Carrefour in restul tarii. De data asta le-am umplut cu o salata de ton, foarte simplu de facut si foarte delicioasa.
Apropo, salata aceasta poate fi servita ca aperitiv, de una singura, alaturi de nachos, de exemplu. La fel de bine puteti sa taiati acesta sandwichuri rulate in felii mai subtiri si sa le serviti de Sarbatori, la sectiunea aperitive/bufet suedez. Sunt o alternativa mult mai usurica a retetelor culinare clasice pentru sarbatori.
Ingrediente:
– 4 tortilla wraps
– 2 conserve de ton in ulei (160g x 2)
– 3-4 linguri de maioneza
– 2 castraveti murati mititei
– o ceapa alba mica sau 2 fire de ceapa verde
– 2 rosii
– frunze de salata verde
– sare, piper dupa gust
– marar proaspat (optional)
– 1-2 catei de usturoi (optional)
Mai intai si mai intai am tocat castravetii murati foarte marunt, la fel si ceapa. Apoi am scurs tonul de ulei si am amestecat totul: tonul, ceapa, castravetii, maioneza, sare si piper dupa gust. Acum e momentul sa adaugati si mararul tocat marunt si usturoiul pisat sau dat prin razatoare, daca alegeti sa le folositi.
Incalzim fiecare wrap in cuptorul cu microunde, 10-15 secunde, sau intr-o tigaie, fara adaos de grasime. Numai o tortilla calduta se va rula perfect, fara a se rupe. Dupa ce o scoatem din cuptor, asamblam sandwichul nostru rulat: punem intai cateva frunze de salata…
…apoi 2-3 linguri de salata de ton…
…apoi ateva felii de rosie (saram putin si rosia daca e nevoie)
Si la final, rulam sandwichul si il servim imediat. Din acasta reteta ies 4 portii, insa o tortilla e destul de mare, se poate imparti “frateste” intre doua domnisoare care oricum nu mananca foarte mult. Sa va fie de bine!
mmm,ce bine arata!!!
Teo ai o energie extraordinara pentru ca reusesti sa postezi retetele tale non-stop. Toate sunt incredibile. Azi noapte am facut chiftelele, buletele de cascaval, dobosul de sunca, platoul de bufet suedez, salata de sunca, rulada de ciuperci, si tortul diplomat cu fructe. Acum urmeaza sa mai fac pinguinii maslinii si carnaciorii picanti in aluat si sper sa am timp si de panna cotta. Multumesc din suflet!
super!!! abia astept sa fac si eu!!!!