Salau cu unt aromat

Da, iar am primit peste de la mama soacra, de data asta salau. Pentru ca e cam slab pentru gusturile noastre (eu sunt fan “somn” pentru totdeauna), am incercat o reteta care sa il faca putin mai suculent. Si, cu ultimele frunzulite proaspete de busuioc (se pregateste si el, saracul, de iernat) am facut un unt aromat excelent, pe care l-am folosit pentru a rasfata pestele. Bun, bun!

Ingrediente:
– un salau (de vreo 1,5 kg a fost al meu)
– 100 gr unt
– ½ legatura busuioc
– ½ legatura rozmarin
– 3 catei de usturoi
– o lamaie
– sare si piper dupa gust

Am tocat ierburile aromate, nu foarte marunt. Am topit untul, la microunde, in 30 de secunde a fost gata treaba. Am amestecat untul cu ierburile, usturoiul dat pe razatoare, sare si piper dupa gust. Am dat unul la rece 15 minute, sa prinda consistenta, apoi am uns pestele, pe interior, pe exterior si… pe toate partile cu untul aromat. L-am asezat intr-o tava, pe hartie de copt, am stors peste o jumatate de lamaie si cealalta jumatate am taiat-o in felii groase, cu care am garnisit pestele. L-am dat la cuptor 30 de minute, la 180 de grade. Dupa cum se vede si din poza, a intrat in cuptor de buna-voie si nesilit de nimeni, ba chiar ne-a facut cu mana inainte sa inchidem usa!

L-am servit cu un mujdei facut in casa, dintr-o capatana de usturoi, putin ulei, un sfert de paharel de apa si smantana pana am obtinut un sos cremos. Am avut dreptate, untul a facut pestele mai suculent si mai mult, ierburile aromatice proaspete i-au dat o aroma deosebita. Sa va fie de bine!

12 Comments

  1. Anonymous

    Yamyyy,ce pofta mi s-a facut!!! Sunt sigura ca ti-a iesit super aromat. Nu am incercat niciodata combinatia cu busuioc, dar sigur e delicioasa!Multumiri pentru retetele deliciose!

  2. Constanta

    WoW!!!
    Deja mi se face foame. Superba reteta.
    Tineti-o tot asa!

  3. doctor

    imi place cel mai mult pestele ca si mancare…este cel mai sanatos

  4. georgi_claudia

    Arata superb pestele tau, si desi eu nu manac nimic "din mare sau apa dulce", sotul meu este mare amator, asa ca am sa incerc reteta ta. Pe fiul meu tot Luca il cheama si va salutam din Brugge! 🙂

  5. http://mamasiiubita.blogspot.com/

    Vai, ce bun! Ai retete grozave.

  6. Anonymous

    …….

  7. deci…..faci cate o reteta la 6 luni? 😐

  8. Anonymous

    Buna Teo, si tuturor celor ce urmati sau cititi sfaturile ei:
    Vezi tu, eu provin dintr-o familie saraca, cu multi copii, la noi mancarea se facea asa…cu multa zeama, ca sa ne poata ajunge la toti. Dumnezeu mi-a scos in cale un barbat de care m-am indragostit si el la randul lui….si ca in toate povestile frumoase exista un DAAAAAR……asadar, soacra mea si cumnata mea, nu scapa niciodata prilejul de a imi aduce aminte ca la noi in casa nu se faceau atatea bunatati.
    Te-am descoperit pe tine…sincera sa fiu, la inceput eram putin sceptica si asta din cauza cumnatei mele care de fiecare data cand imi dadea cate o reteta de prajitura sau mancare "uita" cate un mic detaliu …si asa credeam si despre tine…..
    Ca imposibil sa ai o inima atat de larga incat sa imparti cu atata drag retetele tale.
    Si acum exista si un CU TOATE ASTEA, am incercat CU SUCCES prajitura jerbo……bineinteles ca nu le-am spus de unde am procurat-o…decat i-am aruncat ca desi suntem multi copii, mai existau si l noi in casa zile fericite.
    Acum nu imi ramane decat sa scotocesc prin caietul tau de retete dupa un mediu pentru Craciun (da, asa este, e devreme, dar si-au anuntat sosirea lamasa de Craciun).
    Nui asa ca ne dai si niste sfaturi despre acest lucru????si niste idei din retetele tale??
    Pana atunci, nu imi raane decat sa iti transmit milioane de multumiri pentru ca esti si pentru ca ai o inimaaaaaaaaaa, mare, dar mare-mare de tot.
    Pupici

  9. Mioara

    Eu sunt innbunita dupa peste. Si reteta ta este exact pe placul meu: la cuptor si cu busuioc

  10. Anonymous

    Hmmm… ce bine arata!Deja mi-e pofta de peste… 😀

  11. scoopo

    Creca e cel mai sanatos pestele din toate mancarurile astea cu mii de aditivi etc

  12. Adrian

    Ma gandesc ca dupa ce adasteaza o vreme in zeama de lamaie, pentru ca fibra sa devina mai “legata”, se poate bucura mai bine de restul tratamentului 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.