Stiti pizza cheesy bites de la pizza hut? Adica pizza care are pe margini un soi de cornulete umplute cu branza? Recunosc ca nu am incercat-o niciodata la pizza hut, pentru ca mananc rar acolo si cand mananc aleg salad bar, dar mi-a tras mereu cu ochiul.
Atat de insistent mi-a tras cu ochiul incat am zis ca-i musai sa o re-editez acasa, in varianta home-made. Vreau eu sa cred ca e de 10 ori mai sanatoasa decat cea de restaurant. La pizza asta important este blatul, el e “cheesy bites”, topingul fiind la alegerea voastra, in functie de pizza pe care o preferati in mod normal. Ca sa va faceti o idee, cam asa e pizza cheesy bites din reclama celor de la Hut:
Ingrediente pentru blat:
- 3 cani de faina
- un plic drojdie uscata
- o cana apa calduta
- o lingurita sare
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri ulei de masline
Acesta e un blat super rapid, pe care il veti iubi daca nu sunteti fani ai framantatului. Robotul de bucatarie face toata treaba, asta bineinteles daca aveti o paleta pentru framantare. Asa ca, amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam sa stea cateva minute. Intre timp, in robotul de bucatarie, amestecam faina, sarea, zaharul si ulei de masline.
Urmeaza sa punem si drojdia si sa mixam pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Il mutam intr-un vas curat, pe care l-am uns usor cu ulei de masline si il lasam sa dospeasca, acoperit cu un prosop curat, intr-un loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul (cca 2 ore)
Dupa 2 ore, trecem la treaba. Din 1/3 din aluat intindem blatul de baza, care trebuie sa fie cu 3 cm mai mic decat tava in care il coacem. Eu am folosit o tava de 30 cm. Bun. Din restul de aluat, intindem o foaie subtire, de cca 3-4 mm, pe care o taiem in patrate, de cca 6×6 cm. In milocul fiecarui patrat punem o lingurita de branza de burduf, care zic eu, e cea mai potrivita pentru aceasta reteta.
Strangem cele 4 colturi ale patratelor si le fixam pe marginea blatului pregatit anterior. Apasam usor cu degetele pentru a fix pachetelele cu branza pe blat. In mijlocui pizzei folosim topingul obisnuit: sos de rosii, ciuperci, bacon, carnaciori etc. Pentru a da un plus de aroma pachetelelor cu branza de pe margine, topim 2 linguri de unt si le amestecam cu o lingura de praf de usturoi, o lingura de busuioc uscat si una de oregano uscat. Folosind o pensula, ungem cu untul aromat pachetele cu branza.
Peste pizza noastra punem mozzarella data pe razatoare. “Extra mozzarella”, cum i se spune la Pizza Hut, busuioc proaspat tocat marunt si dam pizza la cuptorul preincalzit la 200 grade, 20-25 minute, pana cand e frumos rumenita.
La sfarsit obtinem asta: o super pizza, numa buna pentru 4 persoane, pentru ca foarte satioasa. Pentru pizza cheesy bites am avut un dip de sos de tomate. Nu stiu daca e mai buna ca si cea de la Pizza Hut, astept sa imi spuneti voi asta, dupa ce o incercati. Sa va fie de bine!
Inca ceva: nu uitati, mai sunt doar doua zile pentru a va rezerva un loc la Casa Ardeleana din Cluj. Mai multe detalii aici
Nu am incercat asta de la Pizza Hut, dar varianta ta arata INCREDIBIIIIL!!!! Daca as fi din Cluj as fi prima la restaurant, dar din pacate nu sunt :(…
Ce pofta mi-ai facut!:D
Alexandra
Ador pizza … dar din pacate mananc doar de la pizzerie pt. ca mie nu imi prea iese bine ! 🙂
cu siguranta o incerc la sfarsitul saptamanii!Arata SUPER!
Absolut minunata reteta. Sosul a fost facut in casa sau cumparat?
Si o rugaminte….draga Teo, nu ai cumva reteta minunata de mascota pe care o mancam in copilarie> Nicaieri nu am mai regasit gustul acela de mascota.Si as incerca sa o fac acasa.
Multumesc mult, Ina.
la reteta asta jucausa,si bautura insotitoare trebuie sa fie o distractie. ia un pumn de gheata, fa-l farime, amesteca-l cu niste frunze de menta proaspata si toarna peste el o cinzeaca de bourbon. Daca alegi Jack Daniel's, mai garniseste si cu o lingura de zahar brun. Daca te opresti la Southern Comfort, lasa zaharul deoparte, e sufiecient de dulce licoarea.
Pare super delicioasa.
Tot respectul meu Teo pentru munca depusa. Cand faci totul din placere parca iti iese perfect de fiecare data. 🙂
Spor!
minunata reteta, multumim mult de tot.
Imi place foarte mult aceasta pizza, am mancat de multe ori la Pizza Hut, dar cu siguranta am sa incerc reteta ta. Cred ca este foarte buna!!!!
Felicitari pentru tot ce faci, am incercat multe din retetele tale si mi-au iesit mereu. Salutari de la Bacau
Arata excelent. Mi se pare ca ai avut o idee bestiala :). De abia astept sa o incerc si eu !
WOW Teo!!!!! arata…. INCREDIBIL DE BINE!!!! maine…zi de PIZZA!!! :):):)
Urmaresc de ceva vreme blogul tau. De multe ori mi-a lasat gura apa la minunatiile care le faci,dar pana acum nu mi-am exprimat parerea. Acum insa, vazand pizza ta, nu mai rezist, trebuie sa spun: esti nemaipomenita, imi plec palaria in fata ta si a mainilor tale pricepute; de admirat placerea cu care gatesti. Mult succesc in continuare.
P.S. Am incercat sosul tau de iaurt cu alune…un deliciu.
Bianca
si o sa imi iasa asa? uu
Teo, o intrebare, sunt destul de incepatoare in ale gatitului…. cum arata paleta de framantat?- sa vad daca robotul meu are. Scuze daca e tampita intrebarea, dar vreau sa incerc maine pizza… si ar fi bestial sa nu trebuiasca sa framant. 🙂
Oricum o sa-ti scriu cum mi-a iesit
ai un blog de noata 10!!!…insa lipseste ceva,o muzica pe fundal..de ex daca-i papa din Tunisia ceva s-o reprezinte de acolo, nu te-ai gandit? cu drag R
Arata super bine pizza ta…cred ca si gustul e pe masura. Bravo! Am si un sfat: cand te mai duci pe la Pizza Hut incearca si altceva decat salad bar pt ca merita din plin :))
am incercat reteta ta,si a iesit foarte buna.vreau sa iti multumesc pentru munca pe care o depui,si pentru cei care intra pe blog,isi iau ce le trebuie si pleaca,un mesaj:haideti oameni buni sa-i rasplatim munca fetei ca nu e nimic greu sa dai click pe niste reclame!
miamy!!!!!!!!!!!
Draga Teo,
am facut in sfarsit reteta :-)) si mi-a iesit!!!!!! nu numai ca e prima pizza ever pe care o fac, dar e si cea mai buna mancare de-a mea facuta pana acum (dupa spusele sotului). Si ghici ce? tocmai ma pun sa fac checul tau din nou :-))) a treia oara in 2 saptamani 🙂
Acum am terminat de facut aluatul.De abia astept sa vad ce va iesi cel putin stiu ca Pizza de la Pizza Hut este ffff buna si am mancat de multe ori aceasta pizza si nu ma indoiesc k pizza ta este la fel de buna. Am sa-ti scriu dupa ce am incercat-o deci mai am de asteptat vreo 2 ore si ceva 😛 :* esti minunata 🙂
vai deci NUuuuu! pretty plizzz fara muzica de fundal ca e blog culinar nu bad pitzy on action :))
m sus cineva spunea ca ar da bine insa blogul oricum e de nota 10 cu multi de plus deci m bine sa ne concentram pe gatit 😛
Neata!
Am facut pizza ieri, dupa reteta, am adaptat-o pt tava mea patrata, nu am intis blatul suficient de gros si mi-a fost lene sa il refac, nu am avut praf de usturoi la sosul pentru uns cheesy bites si totusi, a fost minunata. Vroiam sa mai fac azi o data, dar sper sa ma abtin, macar sa las o zi pauza, mai ales ca sunt sigura ca va trebui sa incerc noua reteta de calzone pe care tocmai am vazut-o.
So, Teo, thx thx thx.
Azi oricum ma duc sa imi cumpar praf de usturoi 🙂
si daca nu avem robot de bucatarie, trebuie sa framantam mult?
daca nu am ulei de masline pot pune de floarea soarelui?
Nu trebuie framantat foarte mult, ci pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana si are o textura elastica.
Se poate folosi orice fel de ulei
Teo draga,
intr-o saptamana am facut de 2 ori reteta asta. Super buna a iesit. Felicitari pentru blog, te urmaresc de ceva vreme si incerc mereu retetele tale.
O proaspata mamica care are si ea un bebe cu numele Luca!
Multumesc pt reteta! Este prima data cand fac pizza si iubitul meu, care este sincer, a spus ca nu a mancat o pizza mai buna!
Wow, abia astept sa incerc! Te urmaresc de mult. Am incercat multe retete care mi-au iesit extraordinar..si de fiecare data cand ma intreaba cineva de unde am reteta zic: “De la draga mea Teo”. Cele mai multe laude le-am primit la Negresa cu mascarpone. Acuma, eu mereu am o problema cu gramajul. 😀 ..3 cani de faina cam cat inseamna?
ITI MULTUMESC PENTRU RETETA , ESTE SUPER
Cu mult drag! 🙂