Paccheri cu broccoli la cuptor

Am vazut paccheri astia frumusei la Auchan si am vrut musai sa ii cumpar, in ciuda faptului ca nu am mai auzit de ei pana acum. M-am gandit ca improvizez ceva si asa am si facut: i-am umplut cu un piure de broccoli si i-am gratinat la cuptor. Bun, cel mai bun.

Ingrediente:
– 250 gr paccheri
– o capatana de broccoli
– o legatura morcovi noi
– o ceapa alba mare
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri de faina
– 2 linguri de unt
– 500 ml lapte
– 300 gr cascaval ras
– sare, piper, ierburi aromatice

Mai intai am pregatit sosul bechamel: am topit untul, in el am calit putin faina, apoi am adaugat laptele si am amestecat bine bine cu un tel, sa nu avem parte de cocoloase. Am sarat, piperat si aromatizat dupa gust. Intr-un vas termorezistent am pus 3-4 linguri de sos, restul l-am pus deoparte.

Am rupt apoi broccoli in buchetele mici, am curatat si taiat morcovii si le-am pus toate la fiert in apa cu sare. Am taiat ceapa marunt si am calit-o in putin ulei, apoi am blenduit broccoli, morcovi, ceapa si usturoiul. A iesit o pasta omogena, pe care am sarat-o si piperat-o, nu foarte tare. Cu un drum am pus la fiert si pastele, dupa instructiunile de pe pachet.

Am pus piureul de legume intr-o punga pe care am taiat-o la un capat si am umplut pe rand paccheri fierti al dente. I-am asezat in picioare, in vasul cu sos bechamel. Peste ei am turnat restul de sos si am pus cascavalul razuit, apoi am dat totul la cuptor, 30 de minute la 200 de grade, pana cand s-a rumenit frumos cascavalul.

Asta e reteta de azi, simpla, cu ingrediente putine, da’ numa’ buna de savurat langa un vin bun, la cina. Daca nu gasiti paccheri, folositi cu incredere compozitia pentru a umple cannelloni sau chiar la o lasagna cu legume. Sa va fie de bine!

11 Comments

  1. Anonymous

    wow!!! you´re the best!!! :):) imi plac retetele tale, Teo…si impreuna cu sotul meu disfrutam din plin de fiecare reteta noua, fara carne…deoarece suntem vegetarieni!!! sa ai o zi buna!!!

  2. Am vazut asa ceva folositi la o reteta care se numea pizza cu paste sau ceva de genul. Pastele erau asezate vertical si umplute cu carne tocata (umplutura de bolognese) si decorate cu felii de rosii si cu branza rasa.

  3. Ce bine arata ,faina reteta

  4. fatduck

    cum, spre rusinea mea, pina acum nici nu stiam de paccheri, o sa ma revansez recomandind un whisky pe care foarte putina lume il stie dupa nume, dar mai toti il beau in diverse blenduri: Knockando, o licoare de Speyside caracterizata de o nota generala de migdale proaspete. data fiind bogatia de legume a retetei, ma opresc la o expresie mai tinerica, cea de 12 ani, cu parfumuri discrete de coacăze coapte.

  5. Boabe de Cafea

    Arata super! Felicitari!

  6. ocubejan

    Arata bine, insa eu am o problema cu ciresele din cauza viermilor.

  7. Anonymous

    felicitari,acum am descoprit retetele tale si sunt extraordinare.eu traiesc cu familia in italia si caut retete romanesti ptr. fata mea.imi plac foarte mult retetele tale si voi incepe sa gatesc din nou romineste multumita tie.multumesc

  8. Lavinia

    Mmmm, arata super bine! maine seara fac si eu, numai sa gasesc paste paccheri.. Teo, imi spui te rog ce inseamna morcovi noi ..? Eu am 19 ani (20 luna ce vine :d) si sunt incepatoare dar ador sa gatesc, mai ales retetele tale. Eu am morcovi normali .. pot sa fac si cu ei, nu? Daca poti sa imi raspunzi pana maine.. Daca nu oricum fac :D. Te pup, Lavinia

  9. Salut Lavinia 🙂 Poti folosi orice fel de morocvi, desigur 🙂

    • Buna seara. As avea o intrebare, in loc de sosul bechamel se poate folosi si alt sos? Iar daca am facut mai multa compozitie pt. umplut si mi-a ramas la ce o mai pot flosi? Multumesc anticipat pt. raspuns.

      • puteti folosi smantana simpla, amestecata cu parmesan razuit sau cascavaal. Ce ramane de la umplerea paccheri-lor poate fi folosit ca sos simplu pentru paste 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.