Biscuiti cu seminte si faina de canepa

V-am spus saptamana trecuta ca am descoperit de curand produsele Canah, pe baza de canepa si ca au fost atat de draguti incat sa imi trimita cateva produse pentru a le incerca in umila mea bucatarie. Poate stiti deja ca eu obisnuiesc sa ii fac lui Luca biscuiti in casa, pe care ii pun in borcane inchise ermetic si ii dau pe post de gustare intre mese, ca sa nu apelez pe cat se poate la clasicii pufuleti.

Asa ca, am profitat de ingredientele Canah pentru o reteta rapida de biscuiti, in care am pus o cana buna de seminte decorticate de canepa si am inlocuit faina alba cu faina de canepa, care nu doar ca a facut biscuitii mult mai sanatosi, ci le-a dat si o culoare interesanta. Sa trecem la reteta, deci, dar nu uitati ca puteti gasi produsele pe baza de canepa in magazinele bio sau naturiste sau bineinteles, le puteti comanda la preturi mai accesibile direct de pe site-ul Canah.

Ingrediente (pentru masurarea lor folositi o cana de 250 de ml sau cani speciale pentru masurat):
– o cana de seminte decorticate de canepa
– 2/3 cana de faina de canepa
– 100 gr zahar brun
– 2 galbenusuri mari
– 2 linguri unt moale (nu topit, doar moale, 2 linguri fiind cca 30gr)
– o lingurita otet
– o lingurita praf de copt
– o lingurita extract de vanilie
– o lingurita scortisoara
– o lingurita nucsoara prospat macinata
– un varf de cutit de sare

Cam asa arata semintele decorticate de canepa, asemanatoare oarecum cu susanul la aspect si parca si la gust. Mamei insa i s-a parut ca seamana cu samburii de pin la gust si de aici si idea de reteta pentru saptamana viitoare, cand o sa fac un pesto cu seminte decorticate de canepa.

Am masurat apoi si faina, care e de un verde foarte placut si mai grunjoasa decat faina alba clasica.

Am mixat untul moale cu zaharul brun, pana cand s-au omogenizat bine si au devenit o spuma.

Peste spuma de unt am pus galbenusurile si am mai mixat putin.

Apoi am adaugat faina de canepa, semintele, praful de copt, sarea, condimentele, otetul si vanilia. Am mixat bine de tot, 2-3 minute, la viteza medie.

Incincem cuptorul la 200 de grade (asta ar fi bines a facem de la inceput daca nu avem cuptor electric care se incalzeste rapid) si punem hartia de copt pe o tava mare (eu am folosit tava aragazului). Modelam mingiute din compozitia pentru biscuiti, putin mai mar decat o cireasa. Le punem in tava, cu cel putin 3-4 cm intre ele, pentru ca se latesc la copt.

Coacem biscuitii 5 minute sau pana cand sunt usor rumeniti pe margini, apoi ii scoatem pe un gratar si ii lasam sa se raceaca de tot.

Puteti sa ii serviti asa simpli, va asigur ca sunt deliciosi langa un pahar de lapte la micul dejun sau ca si gustari in timpul zilei, sau puteti sa le faceti o glazura din 50gr de ciocolata alba si 2-3 linguri de lapte. Asa i-am servit noi, cu glazura, peste care am presarat si cateva seminte de canepa. Sa ne fie de bine, ca tare buni au fost!

17 Comments

  1. sabyna

    vai cum arata! salivez pe tastatura!

  2. Extraordinar de faini biscuitii, Teo! Ai fost foarte ingenioasa la reteta asta si ne-ai dat o idee buna: sa folosim si produse mai putin obisnuite. M-ai convins sa incerc si eu produsele din canepa.

  3. Miriam

    Multumesc mult pentru reteta. Deja folosesc de ceva vreme produsele de la Canah, asa ca de abia astept sa prind putin timp ca sa ii fac 😉

  4. Bianca

    Super idee. Chiar am semintele de canepa si o sa imi cumpar si faina. Cand a fost Targul Verde am participat la show-urile culinare si am degustat din plin 🙂

  5. Anonymous

    acum am vazut pe mail reteta! vreau sa-ti spun ca arata ffff bine!o sa dau fuguta si o sa incerc si eu! nu am mancat niciodata nimic preparat cu faina sau seminte de canepa si sunt tare curioasa! spor la treaba! madalina-bucuresti

  6. fatduck

    tare as vrea sa mai fiu copil, sa-mi dea bunica biscuiti de astia, si nu untura de peste atit la moda pe vremuri. bine-mi pare ca de vede lumea astfel de retete, poate ca o sa renunte la sinistroseniile chimice gasite prin supermarketuri si se va intoarce la lucruri simple care nu ne macina pe dinauntru. felicitari bucataresei, zisa si "regina cânepii".

  7. Va multumesc mult pentru aprecieri si va sfatuiesc sa incercati biscuitii astia, nu pentru cum arata, nici pentru ca au ingrediente interesante, ci pentru ca sunt foarte sanatosi.

    Sa va fie de cel mai bine!

    @fatduck, imbratisari de la regina canepii :)) imi fac foarte mare placere comentariile tale, sunt la obiect si foarte interesante, mai ales cele in care ne inveti cu ce bautura sa ne bucuram de o masa buna. Multumesc de contributie, keep up the good work!

  8. Anonymous

    buna teo, de unde pot lua faina si semintele de cnaepa?

  9. Anonymous

    buna teo, glazura de ciocolata alba cum o fac?

  10. Anonymous

    Buna Teo…iti vizitez de ceva timp blogul si am incercat multe din retetele tale;imi place ca explici totul foarte bine si ai niste idei minunate.Ai o reteta buna de biscuiti de ovaz ?multumesc si felicitari pt ceea ce faci

  11. momentan n-am nicio reteta de biscuiti de ovaz… insa se poate face rost 🙂

    in alta ordine de idei, pentru anonimii de la ora 8:50 si 8:54 .. cand citesc intrebari de genul asta, am impresia ca nu ma exprim suficient de clar si bine asa cum zicea anonomiul de la 9:38 🙂

    Ca sa va raspund:

    1. faina si semintele de canepa le gasesti pe site-ul canah, ai link-uri catre fiecare produs in parte. tot ce trebuie sa faci e sa citesti cu atentie textul si sa faci click pe linkuri.

    2. glazura de ciocolata alba o faci asa cum SCRIE IN RETETA. adica topesti 50gr de ciocolata alba cu 4-5 linguri de lapte.

  12. Anonymous

    multumesc ,mult teo de sfaturi si scuze daca te-am sacait cu glazura si cealalata intrebare

  13. Anonymous

    Buna dimineata! Urmaresc de mult blogul si vreau sa va multumesc pentru tot ce am invatat. Nu eram o experta in bucatarie,dar cu ajutorul de aici am invatat multe si am uimit-o chiar pe mama.
    Acesti biscuiti pot fi consumati si de cei cu intoleranta la gluten? Multumesc.
    Cristiana

  14. Anonymous

    @Cristiana
    Biscuitii acestia pot fi consumati si de cei cu intolaranta la gluten. Faina si semintele decorticate de canepa nu contin deloc gluten si pot fi consumate fara probleme.
    Oana Canah

  15. fatduck

    @teo nu mai spun de bauturi, ca zice lumea ca fac reclama. mdaaa, are tata doua distilerii de whisky, una de tequila si mai face si gin in cada undeva prin New Jersey…

    plus ca daca le zic de vreun single malt mai fitos, iau domnii banii de seminte de cinepa si-i "beu" cit ai clipi:))))

    asa ca o sa-ti spun doar tie ce sticla sa pui in cos, doar daca promiti ca o savurezi DUPA ce termini de postat retetele.

  16. In loc de faina de canepa..as putea folosi faina de migdale?
    Mi-a ramas o cantitate considerabila de faina de migdale si sincer nu stiu la ce sa o folosesc.
    Multumec.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.