Cotlet de porc cu dulceata de merisoare

Cotlet de porc cu dulceata de merisoareDaca nu sunteti fani ai combinatiei dulce-sarat, asta nu inseamna ca trebuie sa evitati reteta asta, pentru ca dulceata de merisoare nu este din cele atat de dulci de iti strepezesc dintii, ci e numai potrivita pentru a da cotletelor de porc o aroma fosrte speciala.

Sper ca ati avut inspiratia la sfarsitul verii sa puneti dulceata de merisoare, coacaze, afine, alea alea… daca nu ati avut, folositi dulceata cumparata, dar sa fie una de calitate, ca sa fiti siguri ca prindeti si fructe prin ea, nu numai jeleu. Am gasit-o pe asta pe care am folosit-o eu la Carrefour. No, sa lasam vorbaria si sa vedem ce avem de facut.

Ingrediente:
– 500 gr de cotlet de porc fara os (6 felii)
– dulceata de merisoare
– 2 cepe medii
– 12 felii foarte subtiri de bacon
– 4-5 catei de usturoi
– 100 ml de whiskey
– un pahar de apa (200-250 ml)
– sare si piper

Batem cotletele ca si pentru snitele si le condimentam cu sare si piper. Pe fiecare cotlet punem dulceata de merisoare, 2-3 lingurite, in functie de cat de mare e bucata de carne, o intidem bine si apoi rulam cotletul. Acum intra in schema si feliile de bacon, pe care le infasuram strans in jurul rulourilor umplute cu dulceata. Folosim 2 felii de bacon pentru fiecare bucata de cotlet si le fixam folosind scobitori. Rulourile astfel faurite, se aseaza in tava in care am pus hartie de copt. Punem in tava ceapa taiata pestisori si usturoiul taiat felii subtiri si turnam peste apa si whiskey. Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade 40-45 de minute.

Astea sunt cotletele cele mai bune pe care le-am mancat pana acum, de departe una dintre retetele cele mai reusite pe care le-am facut in ultima vreme. La capitolul garnitura aveti de unde alege, pentru ca orice se potriveste cu rulourile voastre cu merisoare, dar daca sunteti cuminti si aveti rabdare pana maine, va spun cum sa faceti merele fierte in vin, care au fost garnitura noastra. Sa va fie de bine!

Cotlet de porc cu dulceata de merisoare

Cotlet de porc cu dulceata de merisoare

Cotlet de porc cu dulceata de merisoare

3 Comments

  1. robert

    Hai ca asa ceva numai am vazut,sa mananci porc cu dulceata, insa arata foarte tentant de mancat!!! merge cu vin ?

  2. Anonymous

    woow super reteta, trebuie neaparat sa o incerc, dar cu ce as putea inlocui whiskey-ul (la noi in casa nu se foloseste alcoolul), aaa si daca tot vb de merisoare, ai cumva in caietelul tau magic ;o) o reteta de sos de merisoare?
    merci mult

    pupici,
    alina

  3. whiskey-ul se poate omite daca chiar nu doriti sa folositi alcool, dar sa nu uiti atunci sa pui cativa stropi de ulei in tava pt a nu se carboniza cotletele.

    reteta pt sos de merisoare o s-o public pe blog imediat ce vom putea gasi merisoare la piata 😀

    se poate folosi si vin daca doriti. important e sa obtineti ceva pe gustul vostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.