Sote de morcovi cu ficatei

Rusine sa imi fie, ca de multa vreme nu am mai pus o reteta pentru bebelusi! Nu a fost cu rea intentie, ca am un folder doldora cu retete culinare, dar mereu au fost altele care au avut intaietate. Am ales reteta asta pentru ca e una dintre putinele variante in care Luca vrea sa manance ficatel de pui si e una dintre putinele mancaruri la care linge efectiv farfuria 🙂

Ingrediente:
– 3 morcovi mari, taiati rondele
– 3 ficatei de pui, spalati foarte bine si curatati
– 1 lingura de zahar brun
– 300-400 ml de apa sau supa de pui
– 1 fir de patrunjel verde
– 1-2 linguri de ulei de masline

Intr-o craticioara punem morcovii taiati felii, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada. Daca scade apa prea mult, completati cate putin. Cand morcovii sunt aproape fierti, adaugam si ficatelul de pui taiat bucatele si il lasam sa fiarba impreuna cu morcovii.

La final, in ultimul clocot, punem si zaharul brun si patrunjelul taiat marunt.

Cam asta e reteta, nimic foarte complicat, da foarte pe gustul piticilor. Ce nu mamanca ei, mancati voi cu siguranta, ca e prea bun: Aveti grija insa la alegerea morcovilor, pe care mai bine ii luati mai mici si puneti mai multi, de la o tanti din piata, decat morcovii de juam de kil’ bucata de la hypermarket si care nu au niciun gust. Cu cat morcovii sunt mai dulci, cu atat sote-ul iese mai bun. Daca bebe nu mananca inca bucati mari, blenduiti fara grija sote-ul!

13 Comments

  1. Felicitari pentru castigul Roblogest! De fapt, ce ai castigat, inafara de titlul de cel mai bun blog culinar?

  2. Anonymous

    merci, Teo. o sa i-l incerc micutului meu Patrick. Pana acum i-am dat ficatelul de pui in piureul de cartofi. Il mananca foarte bine dar sa mai schimbam un pic …Nico-Resita

  3. cevabun

    O reteta foarte interesanta si potrivita pentru copii. Felicitari!

  4. nycthantes

    teo, iti admir munca si stradania de multa vreme si te felicit pentru ca bucataresti cu spor si talent. am insa o intrebare, daca nu te deranjeaza. am o bebelina de 10 luni careia pediatrul mi-a recomandat sa nu-i dau ficat de pui decat daca e pui de tara, intrucat ficatul puilor de crescatorie este cel mai supus procesarilor acelor ingrasaminte necorespunzatoare cu care stim cu totii ca-s crescute bietele pasari, ficatul acumuland deci multe substante grele si vatamatoare. stii ceva in acest sens, tu folosesti numai ficat de tara pentru Luca? scuze ca-s offtopic, nu mai stiu pe cine sa intreb, sautee-ul asta chiar se numara si printre preferatele mele:)

  5. Asta-i o portie pt bebe la o masa? al meu ar manca maxim un ficatel si un morcov,mare ce-i drept:)

  6. happy_varza

    Felicitari sincere,Teo, pentru locurile obtinute la Roblogfest – din fericire, sunt meritate 🙂

    Te urmaresc de mai mult timp, imi placi – evident, tine-o asa si pe mai departe 😉

  7. te urmaresc de mult de aceea iti ofer un premiu care te asteapta pe blogul meu

  8. I-am gatit lui Rares dupa reteta ta:) am micsorat un pic portia 2 morcovi 2 ficatei si am pasat deliciosul rezultat mai putin cateva felii de morcov care au fost mancate si ele spre surprinderea mea 🙂 eu ma gandeam ca daca are doar 5 dinti in fata nu are cum sa mestece bucatele … dar se pare ca poate 🙂 trebuie sa mai incerc si alte retete. Multumesc!!!

  9. Anonymous

    Nu stiu daca scriu unde trebuie, dar voiam sa iti spun ca apreciez foarte mult ceea ce ai facut prin intermediul acestui site, ai dat multora curajul de a gati. Mi-as dori sa vad poate si ceva retete cu piept de rata, poate mi-a scapat dar nu am vazut pe aici. In rest- un site excelent!

  10. Anonymous

    Atentie la ficatul de pui, totusi. Contine foarte mult colesterol!

  11. Anonymous

    Dupa aproape 1 luna in care bb refuza legumele am gasit ingredientul minune-rosia.
    La acest sote ii tai si pulpa de la rosie cubulete si suntem amansoi fericiti-lui ii place mancarea si eu sunt fericita ca mananca din nou

  12. Anonymous

    Interesanta reteta, dar nu inteleg de ce trebuie adaugat zaharul… In rest, doar cuvinte de lauda la adresa ta! De nenumarate ori m-am inspirat din retetele tale:)

  13. Romelia Cindea

    E super gustoasa reteta asa cu morcovi.cu cartofi se simte mai tare gustul de ficat si nu-i place asa mult piticutei mele,dar cu morcovei…yami yami.mersi pt ca te gandesti si la bebeii nostri Teo.
    PS:mai pune si alte retete pt bebelusi te rog.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.