Cheesecake cu mascarpone si migdale

Despre Giada De Laurentis ati auzit probabil de pe Food Network sau i-ati vazut unele preparate pe Euforia Tv. Eu am inceput sa ma uit peste retetele ei de curand si cum eu consider ca numai incercand retetele culinare ale unui bucatar poti sa spui daca e bun sau nu, am incercat reteta ei de cheesecake cu mascarpone si crusta de alune. Pentru cele mai bune rezultate va recomand inca o data o crema de branza de foarte buna calitate, cum este Philadelphia si la fel, un mascarpone foarte bun.

Ingrediente pentru crusta:
– 1 cana de fulgi de migdale
– 2/3 cana de biscuiti maruntiti (cam 2/3 pachet de biscuiti digestivi Digesta)
– 3 linguri de zahar
– 1 lingura de unt topit (30 de grame)

Incingeti cuptorul la 180 de grade, amestecati in robotul de bucatarie biscuitii si migdalele, pana sunt fin maruntite. Apoi puneti untul topit si mixati din nou. Chiar daca vi se pare ca untul e putin, e suficient pentru crusta. Punem folie de aluminiu (in strat dublu) pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili si punem si presam compozitia din biscuiti, in strat uniform, astfel incat sa urce putin si pe pereteii vasului. Dam forma la cuptor 10-12 minute, pentru a rumeni crusta.

Ingrediente pentru umplutura:
– 500 gr mascarpone
– 500 gr de crema de branza Philadelphia
– 250 gr de zahar
– 2 linguri de suc proaspat de lamaie
– 1 esenta de vanilie sau 3 pliculete de zahar vanilat
– 4 oua mari, la temperatura camerei

Batem cu mixerul cele doua feluri de branza si zaharul, pana obtinem o crema omogena. Apoi adaugam lamaia si vanilia, mai mixam putin. Urmeaza sa punem ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Folositi o spatula pentru a trage crema de branza de pe peretii vasului intre fiecare amestecare, astfel incat compozitia sa fie cat mai omogena.

Turnam crema de branza in crusta pe care am pregatit-o. Coacem cheesecake-ul o ora si 10 minute, la o temperatura mai mica decat crusta, la 160 de grade. Sa va dau un pont bun: daca nu vreti sa aveti un cheesecake crapat, puteti sa puneti vasul intr-unul mai mare, in care sa puneti apa pana la jumatate. Lasam prajitura sa se raceasca pe un grilaj, iar dupa ce ajunge la temperatura camerei, o mutam in frigider si o lasam la rece cel putin 8 ore inainte de servire.

Pentru toping puteti folosi fructe de padure, ciocolata, sos de caramel etc. Eu am pus deasupra un strat subtire de frisca si multi fulgi de migdale. Pentru ca e martie v-am pregatit o felie cu martisor, pe care l-am desenat pe farfurie folosind creioanele decor de la Dr. Oetker, pe care le gasiti in magazine undeva la 6 lei cutia cu 4 culori.

18 Comments

  1. Adrian Rosulescu

    intr'un singur cuvant "DELICIOS"

  2. arata foarte bine si cred ca are un gust cu adevarat special datorita cremei de branza!

  3. raluca

    Cred ca va fi minunata, se pastreaza pt imediat dupa Pasti, cand imi voi serba ziua. Multumesc de inspiratie. Si o primavara frumoasa sa aveti!

  4. Mihaela

    hmmm.arata excelent, dar pare greu de facut ..:(

  5. Numai retete una si una;;)..
    Daca ai un min., te astept sa ridici cateva premii de pe blogul meu..
    O seara frumoasa!

  6. Anonymous

    Arata super si cred ca este fff.fina dar pt.incepatori nu ne spui si diametrul tavii? multumesc mult de tot!

  7. Crezi ca are ceva daca nu coc blatu de biscuiti ianinte? si le pun impreuna la cuptor? ms

  8. Salut Teo. Am o intrebare: de ce la aceasta prajitura timpul de coacere e de o ora si 10, iar la reteta "cheese cake" e de doar 40 min?…Ca doar ingredientele sunt cam aceleasi…De ce asta trebuie coapta mai mult? Mersi.

  9. Buna Zoe, depinde foarte mult de tipul de branza folosit. Oricum, in caul cheesecake-ului, stii ca e gata cand marginile sunt coapte si ferme si mijlocul este inca usor genatinos, ca o budinca tare.

  10. Corina

    Bună Teo!

    Nu pot să cred cât de bine mi-a ieşit această reţetă! Este extrem de bună şi de uşor de făcut…

    Nu este prima pe care o încerc şi datorită reţetelor tale toată lumea mă îndeamnă să-mi deschid cofetărie :))))…

    Te pup!

    Corina

  11. Andreea C.

    Buna,
    Am incercat si eu reteta aceasta si a iesit foarte buna! Iar aceasta in ciuda faptului ca am facut greseala de a inlocui fulgii de migdale (nu am gasit de cumparat) cu miez de nuca si esenta de migdale. Si, dupa cum se prefigura din start, crusta mea a ramas moale chiar si dupa 1h30min in cuptor … am mancat-o cu lingurita 🙂 Presupun ca e din cauza miezului de nuca mai uleios, plus esenta de migdale (tot un ulei)…

    Una peste alta, dupa o noapte de stat la frigider, a iesit un cheescake cu blat moale senzational !!!
    Multumesc, Teo!

  12. Andreea, cu tot dragul 🙂 cu siguranta nucile au fost problema, sau de fapt mai degraba cantitatea de nuci folosita….dar…totul e bine cand se termina cu mine, asa ca ma bucur ca intr-un final v-ati bucurat de un cheesecake delicios 🙂

  13. Andreea C.

    Buna din nou, Teo. Revin cu placere asupra acestei retete pe care vreau sa o prepar inca o data si problema mea este tot cu fulgii de migdale 🙂 Nu am gasit fulgi, insa am gasit pudra de migdale (fulgi gata macinati). Crezi ca o punga de 100g pudra este ok? Nu imi dau seama cat inseamna o cana de fulgi ca si greutate, dar ma gandesc ca nu este echivalent cu o cana de pudra si de aceea te intreb. De data aceasta vreau sa respect reteta si sa iasa “perfecta”. Merci anticipat!

    • O cana e cam 50-60g de fulgi 🙂 fulgi de migdale gasesti la Kaufland si mai nou si la Lidl. Sper sa iti iasa minunat! Te pup!

  14. Buna, Teo! Ai putea sa imi spui, te rog, diametrul tavii?

  15. Patricia

    Hello,
    Am si eu o intrebare. La ingredientele pt crusta ai trecut si 3 linguri de zahar, insa la modul de preparare nu ai mentionat daca se pune sau nu zahar. So…se pune zahar la crusta? 🙂
    Multumesc frumos,
    Patricia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.