V-am cam neglijat in ultima saptamana, stiu, am fost o bloggerita rea 🙂 Dar am reusit in sfarsit sa ne implinim una dintre cele mai mari dorinte ale noastre, respectiv sa ne luam un locusor numai al nostru si am fost foarte prinsi cu amenajarile, in special cu cele ale bucatariei. Sper sa ma iertati si sa ma credeti pe cuvant cand va spun ca de acum va bombardez cu retete!
V-am tot promis ca o sa va povestesc despre seara de gateli de la Petit si nu am avut timp. Ei bine, daca ar fi sa aleg un singur cuvant pentru a descrie tot ce s-a intamplat acolo, acela ar fi MINUNAT!
Am ajuns la Bucuresti cu greu, dupa ce am facut o pana si ne-am dat seama ca si roata de rezerva e dezumflata. Am trudit cot la cot si am schimbat roata, doar pentru a realiza, manjiti pe maini fiind, ca nu avem apa si sapun… Ghidati de Ticu sau Dragos Dicu, in varianta oficiala, am ajuns intr-un final la Bucuresti si la Petit, cu cele 160 de clatite coapte toata noaptea si cu biscuitii spritati adusi de acasa. Inca o data ii multumesc domnului Ticu pentru initiativa si chiar daca ne-am hotarat sa fim pertu, cred ca apelativul “domnul” i se potriveste de minune.
Prima pe care am cunoscut-o a fost Doamna Elena, pe care am ajuns rapid sa o vad ca pe o mami sau o buni foarte simpatica si ingaduitoare si apoi pe Sorin, care din punctul meu de vedere are toate calitatile necesare pentru a fi un Jamie al nostru local, pentru ca e simpatic, mereu pe faza si pune suflet in tot ce face. Joi abia l-am cunoscut si pe Eugen, al doilea bucatar de la Petit, care m-a ajutat in tot ce a fost nevoie si care sigur s-a plictisit de pinguinii maslinii, care au fost 120 si care pareau sa nu se mai termine.
Joi a fost o zi plina, pe cat de frumoasa pe atat de grea, dar rezultatul final a meritat tot! Am cunoscut foarte multi oameni noi, deosebiti, care imi citesc blogul si carora le multumesc ca mi-au fost alaturi in una dintre cele mai emotionate zile din viata mea de gospodina. Nu am apucat sa socializez cu toata lumea atat de mult pe cat mi-as fi dorit si imi cer scuze pentru asta, dar stiu ca, din nou, voi gasiti puterea sa ma intelegeti.
Si ca sa fiu sigura ca ma iertati, azi gatim impreuna o reteta pe care am adaptat-o dupa ceea ce a gatit Sorin, care a pastrat secretele de bucatar insa eu am tras cu ochiul, cu rezultat zic eu, pentru ca a iesit o nebunie de mancare: piept de pui cu ciuperci si sos de smantana si cascaval.
Ingrediente:
– 3 bucati piept de pui (cca 750 gr)
– un borcan de ciuperci (400 gr)
– 500 ml de smantana pentru gatit (Gran Cucina)
– 200 gr cascaval ras
– sare, piper
– 2 linguri de ulei
Incingem uleiul intr-o tigaie, apoi adaugam carnea de pui si ciupercile. Le sotam impreuna, le condimentam cu sare si piper dupa gust. Urmeaza apoi sa adaugam smantana si cascavalul. Amestecam foarte bine si lasam tigaia la foc pana cand se topeste cascavalul. Puteti adauga si usturoi (eu nu am avut, din pacate), pentru un plus de aroma. Puiul se serveste cald, alaturi de orice fel de garnitura, insa cartofii mi se pare ca merg cel mai bine. Asa ca, am facut un cartof maaare copt, in cuptorul cu microunde. Cum facem asta? Spalam bine cartoful, il invelim intr-o hartie de bucatarie si il dam la microunde 7-8 minute, pe treapta cea mai inalta (HIGH e la mine).
Pofta mare sa aveti, va multumesc inca o data ca ati venit la Petit sau ati fost alaturi de noi macar sufleteste si promit sa repetam experienta la vara, cand vom avea la dispozitie si terasa.
Buna Teo… trebuie sa fi fost o experienta minunata pt tine…Felicitari pt noul cuibusor si ca sa zic asa, "CASA DE PIATRA!"!am sa incerc si eu reteta asta in weekend.Puiul cu smantana ne place tuturor fff mult,dar in varianta aceasta nu l-am incercat niciodata.La cat mai multe retete bune!Cristina-Iasi
ce bine arata abea astept sa incerc reteta 😀
Arata super fain Teo. Felicitari!
In sfarsit ai revenit cu o reteta descrisa in felul tau, simplu, haios si ….placut!
Sa va bucurati din plin de "cuibusorul" vostru.
Liana
Cred ca mi-ai citit gandul 🙂
Chiar vroiam sa fac pui cu smantana.
O sa fac reteta ta ca arata tare bine dar am o intrebare.
Unde se gaseste smantana pentru gatit? Sau se poate folosi si smantana obisnuita?
Mersi
PS: am facut briosele marmorate cu Nutella…a doua zi a trebuit sa le fac din nou la cerere:) si asta spune totul…
Felicitari Teo pentru locusorul vostru, cunosc sentimentul cand te muti intr-o casa are e numa a ta 🙂
As fi vrut sa vin si eu la Buc., dar in perioada aia am fost tare ocupata, mi-ar fi placut tare mult sa ne cunoastem face ti face :). Dar eu sper sa mai fie ocazii sa ne vedem 🙂
Week-end minunat si pupaturi la toata familia!
P.S. puiul arata super, l-am facut si eu, ne place tare mult :P/
ai dreaptate. tooata saptamana m-am uitat pe blog doar doar ai aparut. :d .super reteta am sa o incerc si pe aceasta.am incercat multe retete si au iesit supeeer.esti o incantare pentru ochii nostru.gabry
Super,
De multa vreme ma gandeam sa fac un "Deliciul cartofului". Asta e.
Intrebare: Avand in vedere ca nu am cuptor cu microunde, in cat timp coc un cartof mare in cuptor electric…pe cate grade?
Se poate folosi si smantana obisnuita?
Sau unde ai gasit smantana pentru gatit?
Mersi
minunata reteta, ca toate celelalte minuni pe care le urmaresc pe acest blog de ceva vreme; baietii mei, Luca-9ani si Matei -13 sunt incantati de toate retetele pe care le incercam;
as avea o intrebare: cartoful se pune intreg sau taiat? ce fel de hartie de bucatarie se foloseste la invelirea cartofului?in imagini apare folie de aluminiu- care stiu ca se poate folosi la microunde la programul grill;deci , ce hartie e recomandata sa folosesc la microunde? multumesc
Scuza-ma ca te intreb. Cartoful se pune la microunde in folie de staniol? Eu stiam ca nu e voie sa pui nimic cu metal in microunde. Apropo, te-am descoperit de aproximativ o luna si nu ma satur sa-ti “frunzaresc“ blogul.Inca mai am multe de citit.Iti multumesc pentru timpul pe care ni-l acorzi.Totul este foarte detaliat si frumos prezentat. Cred ca este unul din cele mai bune bloguri culinare.
Dorina din Cluj
foarte apetisant arata si cred ca e si gustos la fel k toate preparatele tale pe care le gatesc cu placere de fiecare data:D si chiar am primit laude, avand in vedere ca sunt abia la inceput intr-ale gatitului, sunt mandra de mine.
multumesc pentru asta:)
"imi lasa gura apa"
O sa o pun pe pritena mea sa imi faca si mie .
Multumesc foarte mult pentru reteta
esti cea mai buna gospodina:)
alexa aici:*
esti f tare!!!!!!!!bv bv
Gran Cucina, daca nu ma insel eu, e smantana vegetala, de ce nu folosesti smantana pt gatit La Dorna?, este din lapte, se gaseste peste tot…cea vegetala e, pana la urma, un fel de margarina lichida, am vazut ca si la deserturi se foloseste in prostie frisca vegetala, in conditiile in care se gasesc mai multe marci de frisca adevarata, nu inteleg de ce..e mai ieftina? ca mai gustoasa n-as prea crede ca e.
Va multumesc mult pentru toate urarile si…mi-a fost foarte dor de voi! 🙂 Am vazut ca v-a placut reteta si multi spuneati ca o veti incerca, asa ca va astept cu drag cu impresii, da?
P.S. inca nu ne-am mutat, mai dureaza o perioada 🙁
Ema, Gran Cucina nu are de-a face cu margarina si nici nu e mai ieftina decat dorna, dimpotriva. Daca tu crezi ca frisca "adevarata" se cumpara la hypermarket, aka hulala & co, nu e deloc asa, singura adevarata e aia pe care o iei de la taranii producatori, din piata. Gran Cucina, spre deosebire de Dorna e mult mai cremoasa si e o baza foarte buna pentru sosuri, de aceea o folosesc. Gustul nu trebuie sa il aiba smantana, trebuie sa il dai tu 🙂
P.S. 2 🙂 Cartoful nu se coace in folie de aluminiu, nici nu am spus asta, am spus ca il invelim in hartie de bucatarie, adica in servetel sau ce vreti sa folositi. Apoi, cand e gata, puteti sa il puneti in folie de aluminiu, mai ales daca nu il consumati imediat, pentru ca astfel sa pastreaza cald
Ce are a face HULALA cu frisca? ca e o chestie tot vegetala, adica porcaria pe care o folosesc toate cofetariile in ziua de azi. Cat despre smantana de la tarani e foarte gustoasa dar tot nu e de frisca, nu am vazut niciodata un taran sa vanda smantana dulce, nu cred ca au tehnica sa o obtina, ei vand sau smantana luata de pe vasul in care a stat laptele la prins sau trasa la masina, cum spun ei. Frisca de smantana exista in toate magazinele: La Dorna, Milli, President si pe ea scrie smantana 32% grasime sau, mai nou, smantana pt frisca, nu e proaspata, e ambalata UHT pt ca nu rezista nici trei zile si se acreste si nu e acelasi lucru cu smantana obisnuita care este de fermentatie si cu o tenta usor acrisoara, aceea pe care o folosim la ciorbe, sarmale etc. …asta pt ca sa eliminam confuziile 🙂 cat si pt cei care nu stiu ce sa cumpere. Spui ca Gran Cucina nu are a face cu margarina, ai citit cum se obtine margarina? din uleiuri VEGETALE tratate cu diverse substante ce duc la obtinerea unei molecule cu structura asemanatoare cu molecula de material plastic…smantana vegetala cam din ce s-ar putea obtine? ca nu din lapte, probabil molecula de ulei e altfel tratata pt a se obtine o chestie fluida.
Ema, nu e cazul sa imi explici ce inseamna frisca si ce inseamna smantana si nu era nicio confuzie, nu stiu de ce ai simtit nevoia sa clarifici ceva. De la molecule "asemanatoare" si pana la "identice" e cale lunga si cred ca e mai bine sa lasam discutiile aceste filosofice pentru cei care sunt cu adevarat priceputi in asta.
Numai bine iti doresc si sa folosesti in continuare produsele care le consideri tu ca fiind bune, pentru ca de fapt la asta se rezuma tot: mancam ceea ce consideram ca ne face bine si ne place, indiferent de ce zic eu sau oricine altcineva.
Ema a mai scris un comentariu, in aceeasi nota si la fel unul si Raluca, din Cluj. Nu le-am mai publicat pentru ca nu vreau sa continui "galceava".
Vreau sa intelegeti ca nu sunt deloc vehementa si daca asta se intelege prin scris, imi pare rau, dar asta inseamna sa scrii si sa nu fii fata in fata cu omul caruia ii vorbesti: devi impersonal, vehement sau nu mai stiu cum.
Raluca, nu o "dau inainte" cu X-ul rosu din dreapta, dar trebuie sa intelegeti ca este un blog public, imi asum asta, accept comentariile dar nu inseamna ca voi sta drepti in fata unui comentariu pe care il consider deplasat, numai pentru ca asa par mai "deschisa" in fata voastra, pentru ca nu protestez in niciun fel. Daca nu protestez nu e bine, daca va raspund nu e bine, pentru ca sunt vehementa.
Raluca, sunt din fire un om relaxat 🙂
Consider subiectul inchis, comentariile sunt menite sa fie pe tema retetei si nu analize de personalitate, asa ca va invit sa imi scrieti pe mail pentru chestii mai personale. Multumesc.
In aceasta reteta imaginile nu corespund cu ceea ce ati descris in reteta pentru ca in cuptorul cu microunde nu se pune staniol, asa cum reiese din poza cu cartoful.
Si eu am observat cu surprindere ca la multe retete folosesti Hulala. Nu doar ca nu are a face cu smintina, dar mai are si vreo 5 E-uri. Blogul tau are un impact mare si de aceea cred ca ar fi bine sa fii mai atenta la calitatea produselor pe care le folosesti, mai ales ca multe mame folosesc retetele tale pentru toata familia.
Altminteri, am toata stima si admiratia pentru pasiunea cu care gatesti si impartasesti si altora preocuparea ta.
Cristina Pop (Cluj)
Daca citesti cu atentie in comentariile de mai sus, Teo a explicat ce e cu staniolul.
Eli
daca s-ar gasi si la noi si eu as folosi GRAND CUCINA dar dim paxcate nu se gaseste
apropo de smantana din comet
stiti ca la danone de exemplu intra sa presupunem 1 mie de litri pe zi in fabrica si ies 5 mii oare de unde??? asta stiu de la cineva care lucreaza la o fabrica danone
asa ca spor la consumat multe E-uri
cum a zis si teo, orice reteta poate fi modificata cu produsele pe care le preferati .. nu va obliga nimeni sa consumati ceva expres :)) asa ca spor la treaba
apropo.. smantana de la cutie ( dorna, milli , danone , etc ) se obtine printrun procedeu de extractie , se extrage grasimea din lapte , se pune la centrifuga cu lapte si se adauga acizii necesari , asa devine mai acra dar depinde de fiecare firma ce mai adauga ( nu va spun ,, deduce-ti singuri) dupa gustul smantanii
mai nou acuma se produc si oua artificiale ( nici nu se face diferenta ) nu este vizibila nici la gust nici la aspect .. apropo patentul acuma se vinde si in romania pe sume destul de mari (metoda de preparare )
http://www.epochtimes-romania.com/articles/2007/09/article_12939.html
http://www.ziarul-dreptatea.ro/detalii_articol.php?articol=823
si poate confirma si cineva spusele mele ca toti care lucreaza in industria alimenta stiu de anumite astfel de lucruri care se fac 😛 pacat ca nu sunt mediatizate la noi :((
si explicatia… nu este destula hrana pt a hrani tot globul , de asta s-a ajuns aicea , dar pacat ca romania inca are pop mica pe care poate sa o sustina , si nu este cultivat pamantul
iar firmelor le este mult mai usor sa importe anumite produse pe care le dubleaza in tara in propriile firme si nu sunt intrebati
oare ce adauga??
asa ca draga teo .. multi pupici
nu pune la suflet ca nu se merita , si spor la preparat mancare 🙂 ca mie inca mi se pare o crima timpul petrecut in bucatarie
rozina
teo esti cea mai tare!!!
cum ai bagat cartoful pentru copt in staniol in microunde?
de unde ai dedus ca am facut asta? Te-ai uitat la poze? ca in cartile pentru copii? in text scrie cand si cum se foloseste folia de aluminiu
Draga mea, multe multumiri. Am decoperit azi blog-ul tau si nu m-am dezlipit de el vreo 2 ore. Iti multumesc mult pentru idei de gatit cand nu mai am inspiratie si pentru simplitate care umple ochii si bucura gustativ. Si nu lua in seama rautatile… cine nu poate, nu vrea.
Liliana
am incercat si eu reteta e super , iti multumesc ca existi.am sa mai incerc si alte retete .ANCA
Am incercat si a iest fff buna.
Mili
m-ai facut curioasa cu gran cucina.
inainte sa ma apuc sa caut si eu prin magazine imi spui si mie ce scrie la ingrediente te rog?
am cautat pe net si nu am gasit
mersi
Eu gasisem pe internet reteta aceasta putin diferita. In reteta pe care am gasit-o si am si incercat-o eu, se fierbeau puiul si cartofii si apoi se sotau exact cum ati spus dumneavoastra, insa e delicioasa.
am mancat in Bulgaria intr-un restaurant Destitute Pancake ;ceva asemanator cu reteta ta(pui cu sos de smantana)doar ca era umplutura la o clatita si avea in plus bacon afumat,totul pe un pat suptire de piure de cartofi….o bunatate!