Salata romana cu naut si praz

De ce iubesc salatele cu naut? Pentru ca sunt atat de consistente incat nu ai nevoie de carne alaturi de ele si sunt perfecte pentru o zi de post. Desi principalele retete culinare la care se foloseste nautul sunt Hummus si Falafel, m-am gandit sa va ofer o alternativa: salata cu praz si naut.

Ingrediente:
– o salata mini-romana
– 2 cani de naut fiert
– o cana de porumb fiert
– o rosie mare
– partea alba de la un fir de praz
– 2 liguri ulei de masline
– zeama de lamaie dupa gust
– sare, piper, condimente orientale

Rupeti salata fasii mici, spalati si taiati in cubulete rosia, taiati prazul feliute. Asezati-le toate in bol, impreuna cu nautul si porumbul. Pentru dressing, amestecam uleiul, zeama de lamaie, condimentele si 2 linguri de apa. Amestecati bine cu mana sau cu un cleste pentru salata si gata e reteta de azi!

Un mic pont: gasiti la plic condimente pentru friptura orientala. Acestea sunt perfecte atat pentru marinatul carnii cat si pentru astfel de salate. Pofta mare sa aveti!

7 Comments

  1. Draga Teo,

    iti urmaresc blogul de 1 an jumate deja, si nu stiu cum se face, dar mereu pui o reteta, care mi se potriveste ca n palma, si pe care mai apoi o gatesc. iti urmaresc blogul pe Google Reader, asa ca nu pierd nimic. De fapt era momentul sa ti multumesc pt datile cand m ai scos din bucluc, si am apelat la retetele tale. Poti sa te bazezi pe votul meu 🙂
    Si, cu toate ca eu nu sunt fan nr 1 carne, si se regaseste destul de rar in dieta mea, tot la tine gasesc cele mai multe retete..
    Multumesc…si continua sa ajuti fete ca si mine

  2. Si eu trebuie sa iti multumesc de data asta pentru reteta 🙂 Imi place cand pui si retete fara carne. Chiar o sa incerc salata asta.

    P.S. Ti-am acordat deja voturile mele.

  3. Anonymous

    Buna Teo, te rog din suflet sa-mi spui de unde cumperi naut, ca eu nu gasesc niciunde si prepar mereu retete tunisiene unde nautul e unul din ingredientele de baza.Sunt tot din Cluj si o singura data am gasit in Romania naut in kaufland dar in alt oras.Mersi din suflet si felicitari ptr toate retele minunate.

  4. Eu il vad peste tot, in orice hypermarket. Il gasesti langa orez, fasole boabe, linte etc. Ai inteles ideea. Cauta cu atentie, sau intreaba responsabilii de raion.

  5. Astazi am facut aceasta salata. Delicioasa si frumoasa 🙂

  6. Draga Teo,

    De curand am descoperit acest minunat loc de impartasire a artei culinare si m-a uimit impactul pe care l-a avut asupra mea: am facut primele prajituri, inspirandu-ma de la tine. Iti multumesc!
    Sunt novice, dar imi place cum ma simt cand ma pregatesc sa fac cate ceva, ma linisteste si ma aduce mai aproape de prezent.

    As dori sa pregatesc aceasta salata cu praz si naut, insa nu am gasit condimente smechere pentru friptura orientala. Ce as putea pune? Ghimbirul si coriandrul merg?

    Iti multumesc tare mult, chiar simt ca am pasit pe o noua cale 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.