Supa crema de dovleac

E sezonul dovleacului si in toate revistele si site-urile culinare suntem invadati de retete cu dovleac, asa ca de ce nu v-as propune si eu una? Pe langa reteta de tarta cu dovleac pe care o gasiti in categoria de tarte a meniul de retete culinare, incercati cu incredere si supa crema de dovleac, pun pariu ca nu o sa va para rau! Am adaptat reteta dupa una publicata in numarul nou din Ioana Secretele Bucatariei.

Ingrediente:
– 1 dovleac de placinta (1.5 kg)
– 200 gr de mascarpone sau crema de branza
– o ceapa alba mica
– 2 linguri de unt
– 1 litru de supa de legume sau de pui
– sare si piper

Curatam dovleacul de coaja si samburi, il taiem cubulete mici. Taiem marunt si ceapa si o calim in untul incins. Cand ceapa devine aurie, punem si dovleacul si le calim impreuna 5-10 minute. Adaugam apoi supa de legume si le lasam sa fiarba o jumatate de ora, pana cand dovleacul e moale.

Strecuram dovleacul si il dam prin blender. Nu puneti toata supa in care a fiert, ci adaugati putin cate putin, pana cand obtineti consistenta dorita. Puneti din nou supa in oala, pe foc si adaugati crema de branza sau mascarpone. Amestecati constant, pana cand se topeste branza. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Este delicioasa cu cat e mai calda si se serveste cu crutoane. Noi am mancat-o fierbinte, alaturi de crackers fara sare. Se garniseste cu smantana sau iaurt (varianta mai light) si cu mult patrunjel tocat.

Nu uitati, din 1 noiembrie se lanseaza www.gospodini.ro

7 Comments

  1. Ca de fiecare data, iar m-ai uimit cu noua reteta. Da-mi voie sa-ti ofer niste premii. Te asteapta la mine pe blog.
    Un weekend placut!

  2. Excelenta reteta, am facut-o azi si a iesit minunat. Nu m-am gandit niciodata ca se poate face supa din dovleac, dar se preteaza perfect pentru supa crema. Merci 😉

  3. Anonymous

    Buna, Teo, sunt Cami. Am facut reteta ta sambata, e delicioasa, sotul meu a fost incantat. Tot sambata am mai facut si tocanita de pipote, si ouale cu pesto….Sunt incepatoare la gatit, dar imi place sa experimentez…Te pup si-ti multumesc…

  4. dicarmencitta1957

    Am folosit si eu dovleac la supa de legume pasata si intr-adevar este excelenta.Arata foarte bine,10 cu felicitari.

  5. cristina

    Draga Teo,
    Inca o reteta simpla si delicioasa!

    Felicitari!

  6. Delicioasa aceasta supa crema! Am inlocuit branza mascarpone cu brie. A iesit o minunatie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.