Cartoful dulce este una dintre primele legume cu care am inceput diversificarea pentru ca este mult mai bine tolerat decat cartoful normal, iar valorile lui nutritive nu pot fi ignorate: este foarte bogat in vitamina A, calciu, fier, betacaroten si potasiu. Mai nou, gasiti cartoful dulce in hypermarketuri cum ar fi Cora, Carrefour sau Kaufland. Alegeti intotdeauna cartofii tari si sanatosi!
Cea mai buna modalitate pentru a gati cartofii dulci este sa ii coaceti in coaja in cuptor sau la abur, pentru ca astfel isi mentin vitaminele dar si aroma si dulceata naturala. Daca timpul nu va permite sa coaceti cartoful intreg, curatati-l de coaja, taiati-l bucatele si dati-l asa la cuptor sau la steamer pana este moale. Reteta pe care vi-o propun este preferata lui L. indiferent ca e servita la pranz sau la cina!
Ingrediente:
– 1 cartof dulce de marime medie
– 2 morcovi
– o bucatica de unt
– 2 linguri de branza de burduf (nu foarte sarata)
– 100 gr de carne de pui
Fierbem cartoful dulce si pieptul de pui in steamer, apoi cat sunt calde, farmitam carnea cu blenderul, insa nu bucati foarte mici. Urmeaza sa adaugam cartofii fierbinti si untul. Le mixam impreuna (sau le striviti cu furculita) si la final adaugam branza. Daca piureul vi se pare prea gros, adaugati 1-2 linguri de lapte.
Acesta e pireul nostru preferat, putin lipicios si foarte cheesy 🙂
dar de unde ai cumparat cartof dulce?
gasesti cartof dulce in kaufland, cora, carrefour etc
teo,esti minunata!:* fetita mea adora piureul tau! 🙂 ce mai face Luca?este mare acum….noi abia daca avem cateva lunite 🙂 poopici tie si puiului tau,
Deea