Dintre retetele culinare de vara, conopida pane este favorita mea. Imi place pentru ca e buna si rece si calda, pentru ca se face foarte rapid, pentru ca este o reteta potrivita ca si aperitiv, ca si gustare sau ca si cina lejera. Stiu ca probabil stiti reteta si ca asa o faceti si voi, dar m-am gandit sa o impartasesc cu cei care sunt in pana de idei culinare pentru weekend.
Ingrediente:
– o conopida medie
– 3 oua
– 4-5 linguri de faina
– condimente, sare, piper
– ulei pentru prajit
Oparim bine conopida in apa cu sare. Este important sa fie moale, sa puteti musca din ea, insa nu o lasati sa fiarba, pentru ca devine prea sfarmicioasa si nu va rezista la prajit. Separat, bateti ouale ca pentru ompleta, amestecati si faina (trebuie sa obtineti o compozitie putin mai subtire decat cea pentru clatite, asa ca variati cantitatea de faina) si condimentati dupa gust. Puneti conopida oparita intr-o spumiera, lasati-o sa se scurga bine de apa, apoi treceti-o prin amestecul de ou si faina si prajiti-o in ulei incins, pe oate partile, pana se rumeneste.
Conopida pane este preferata mea atunci cand tin post dar in general o gatim foarte des vara, pentru ca merge cu rosii, telemea proaspata si bineinteles, salata de vinete.
interesanta reteta, dar e mai buna salata de conopida cu maioneza. 🙂
e strict o chestiune de gusturi 🙂
suna bine. pacat ca nu imi place conopida de nicio culoare 🙁
e mancarea mea preferata 🙂 ador conopida pane si exact asa o gateste si mama mea
Super gustare! Noi facem combinatii de conopida cu broccoli pane si sunt foarte bune.
""Conopida pane este preferata mea cand tin post""..????????????
de ce simtiti nevoia sa puneti 20 de semne de intrebare? aveti impresia ca nu inteleg punctuatia limbii romane? aaa, sau asa ca exprimati mirarea sau revolta? am inteles acum! Era de ajuns sa intrebi frumos si iti raspundeam la fel: am scris la nenumarate retete ca sunt greco-catolica si postul este lacto-vegetarian.
scuze..
imediat dupa ce am lasat comentariul am citit in alta parte ca esti greco-catolica..
in orice caz felicitari si multumesc (am facut un piept de pui cu miere alataieri..mmmm.. o minunatie)
nu face nimic 🙂
felicitari teo pentru tot ceea ce faci.Vero79
nu mai caut retete pe internet…intru direct pe blogul tau si sunt cea mai multumita…FELICITARI!!
am facut si eu si sunt foarte bune….apropo teo si eu sunt catolica doar ca sunt romano catolica si nu inteleg care e diferenta dintre greco si romano catolici….:dfelicitari pentru toate retele :*..maria..
am plecat sa o incerc de conopida nu duc lipsa
e foarte buna reteta,asa se face si mama,felicitari
Eu la conopida pane fac un sos -gen maioneza cu usturoi.
Adica pisez f bine usturoiul cu putina vegeta,adaug un borcanel mic de iaurt (de ex danone mic) si frec toata compozitia asta cu putin ulei.Este foarte gustos.
La Multi Ani, Teo si cele mai bune urari! Multa sanatate, voie buna si retete la fel de gustoase si in Noul An!
Imi spui, te rog, daca merge pane si conopida congelata?
Multumesc frumos
Am facut pentru prima data si mi-a iesit delicios( pana acum asteptam sa`mi faca mama-am 16 ani )
Si e foarte usor.
Super au iesit:)…numai ca eu am pus pesmet in loc de faina si am facut aluatul un pic mai gros….
au fost foarte bune si prajite au capatat si o culoare aurie foarte frumoasa…
Se poate face aceasta reteta si cu conopida murata?
Nu cred ca e ok cu conopida murata,..ca are gustul prea acru…insa reteta normala eu cel putin la 2 saptamani o fac e super gustoasa
buna ,felcitari pentru blog,eu fac salata de conopida ,fierb conopida ,dupa ce se raceste se pune intr-un castron si se adauga ulei de masline,sare ,piper si otet (eu folosesc otet de vin rosu),este foarte buna si racoroasa poop oana
incercati-o si cu mujdei de usturoi, e buna tare
mie conopida nu-mi placea dar am incercat dupa reteta dumneavoastra..e tare,tare buna!
Astazi o sa fac si eu conopida pane,pentru ca nu prea mai am prin frigider decat niste vinete (care ai spus ca merg cu aceasta reteta) si ardei copti:)
eu stau cu prietenul meu ,sunt cam incepatoare la gatit,dar imi dau silinta:)
asa face si mama, dar astazi am facut eu fara sa o intreb cum (dar uitandu-ma la reteta ta :* ). si i-a placut !!
Hai sa scriu si eu un comentariu mai nou pt ca vreau sa fac referire la conopida pane de post. Eu sunt ortodoxa si, da, fac conopida pane de post. Poate o sa va para mai ciudat, dar asa o fac eu si iese buna. Fac tot un aluat ca de clatite mai gros, doar ca in loc de oua pun apa si mustar plus ustroi ca ii da un gust bun. Cu toate ca are apa uleiul nu sare din tigaie. Poate ca o sa ziceti ca sunt nebuna, dar de multi ani fac asa. Clumea e ca pur si simplu nu mai tin minte pe unde am citit sau de unde stiu sa fac asa. 🙂
suna foarte interesant! 🙂
Scuzati repetarea cuvantului “fac”, dar cred ca se vede ora la care am postat comentariul:))
stai linistita :))
este super cu mujdei ………….
daaaa :)))
oparita se poate pune la congelator si iarna o dezghetam in frigider(usor)dupa care se poate prepara cum vrea fiecare,mancarica cu carne;pane sau salata cu maioneza si usturoi(putin)
da, sigur ca se poate pune si asa 🙂 o idee buna 🙂
Oh teo, de fiecare data cand caut in google o reteta ajung pe blogul tau minunat. Multumesc pentru toate retelele pe care le publici! In paralel vreau sa fac si canelloni cu spanac si ricotta dar cum nu am gasit tipul ala de paste o sa improvizez cu foi de lasagna.
Maddy, merge foarte bine si sub forma de lasagna 🙂 daca ai Auchan in zona, acolo gasesti sigur canelloni 🙂
Delicios,ca toate retetele tale,mersi!
cu mult drag 🙂