Nu stiu cum e vremea la voi, dar la noi a fost potop zilele astea, asa ca ne-am mutat cu gratarul in casa. Am ales reteta de hamburger pentru ca e foarte consistenta, daca mananci unul e de ajuns pentru o zi intreaga, nu mai ai nevoie de altceva. Asa ca e o reteta simpla, care va scapa de mancaciosi (stiu eu ce stiu).
Ingrediente: (pentru 4 bucati)
– 800 gr de carne tocata (de vita sau amestec)
– 2 linguri de branza cu mugecai albastru
– 4 felii de salam uscat
– o lingura de unt moale
– o ceapa mica alba, taiata foarte marunt
– condimente pentru gratar (incercati cu incredere Fuchs condimente pentru Barbeque American, le-am descoperit de curand si sunt foarte bune)
– 4 frunze de salata verde
– 4 chifle
– 4 felii de branza topita
– 4 felii mari de rosie
– ketchup, sos remoulade, mustar (ce doriti, in general)
Taiem marunt salamul uscat si il prajim, fara adaos de ulei, pentru ca salamul este gras (salamul uscat contine in general si slanina) si va lasa destula grasime. Dupa ce s-a rumenit, il scoatem din tigaie si prajim ceapa, in grasimea lasata de salam. Dupa ce se sticleste ceapa, o amestecam cu salamul, branza si untul si le mixam bine cu robotul de bucatarie, pana cand obtinem o pasta omogena. Impartim carnea tocata in 8 bile egale, pe care le turtim apoi, aproximativ egal.
Condimentam bine chiftelele, pe ambele parti. Impartim umplutura de branza si salam in 4 parti egale si o intindem pe 4 dintre chiftelele de carne. Acoperim fiecare chiftea unsa cu pasta de salam cu o alta chiftea si presam bine marginile pentru a inchide hamburgerul. Prajim chiftelele pe gratar, pe ambele parti, pana sunt bine rumenite.
Taiam chiflele in jumatati, punem cate o frunza de salata, apoi chiftelele de carne, branza topita, feliile de rosie si la final, sosurile, la alegere. Servim hamburgerul cald, bineinteles. Desi nu a fost facut pe gratarul cu carbuni, hamburgerul a fost la fel de bun si chiar daca ploaia nu ne-a lasat sa il savuram pe terasa, ne-a cazut la fel de bine. Incercati hamburgerul umplut cu branza si salam, sunt sigura ca va fi un real succes.
excelenta idee! banuiesc ca iese zemoasa carnea de la amestecul de branza. multumim mult de idee, cautam o solutie pentru a obtine chiftele zemoase, pe placul sotului meu. O vara necapricioasa in continuare…
Arata delicios hamburgerul tau..e atata de "suculent" si ademenitor.
Cu siguranta voi incerca reteta aceasta pentru este mai sanatoasa si este consistenta.
Teo, spune-mi, in comparatie cu hamburgerii de la Mcdonald cum este acesta la gust? difera foarte mult?
Eu as zice ca nici macar nu se compara cu McDonald's… in sensul ca iese mult mai bun si mai "natural"
Inafara faptului ca are mai putine grasimi si e-uri decat ce primim la fast food e si mai mare, te saturi cu adevarat.
Deja mi s-a facut foame :)) .
nu cred ca iese mai bun decat la McDonald's mai ales ala cu pui
teo,carnea de porc poate fi inlocuita cu cea de pui?mie imi plac mai mult cu pui…daca da…e aceeasi procedura pt hamburgar sau e diferita?
cu ce pot inlocui branza mucegaita? nu imi placxe 😀 please help. ar merge burduf? cas?