Pe piata media din Romania sunt o sumedenie de reviste cu specific culinar, care mai de care, pe toate gusturile si buzunarele. Imi cumpar de obicei Secretele Bucatariei, Bucataria pentru toti, Bucataria de azi, mai rar Practic in bucatarie si Carticelele practice. Cu Good Food nu pot sa spun ca am avut o relatie deosebita, am inceput sa o cumpar de curand, dupa ce rasfoind-o pe taraba mi-a atras atentia reteta asta: Pui umplut cu pesto si mascarpone. Am luat revista, am modificat putin reteta, a iesit foarte buna 🙂
Ingrediente:
– 4 jumatati de piept de pui
– 3 linguri sos pesto
– 100 gr de mascarpone
– ulei de masline
– condimente pentru pui
– frunze de busuioc
– 100 gr de parmesan razuit
– 2-3 rosii
Ingrediente pentru pesto:
– o cana (250 ml) cu frunze proaspete de busuioc
– 50 gr de caju
– 3 linguri de parmezan razuit
– 100 ml de ulei de masline (mai mult sau mai putin, in functie de cat ia pana ajungeti la consistenta dorita)
– 2 catei de usturoi
Intr-un blender, macinam caju si usturoiul, apoi macinam si frunzele de busuioc. Punem si parmezanul si uleiul de masline. Amestecam pana cand obtinem o pasta omogena. Gata pesto! Simplu, nu?
Incingem bine cuptorul, la 180 de grade, respectiv la foc mediu. Spalam bine carnea de pui si crestam fiecare bucata, astfel incat sa facem un buzunar. Separat, amestecam mascarpone cu pesto si umplem fiecare buzunaras cu o lingura cu varf de crema. Presam cu cutitul marginile pentru a inchide buzunarul. Asezam apoi bucatile de piept umplut intr-un vas termorezistent, uns cu unt si le ungem cu ulei de masline.
Presaram parmezan din abundenta si punem peste rosiile taiate felii.
Dam puiul la cuptor, la foc mediu, 35-45 de minute, in functie de cat il doriti de rumen. Il servim garnisit cu frunze proaspete de busuioc.
Sper sa va placa si sa il incercati cu incredere. Iubitorii de pesto vor fi cu siguranta incantati. Cat despre revista cu retete culinare Good Food… s-ar putea sa o mai cumpar…
Arata tare bine noua personalizare a categoriilor, cu pozele retetelor tale. Blogul tau e un coltisor in care imi face mare placere sa revin.
De asemenea, reteta pare delicioasa si chiar cautam o idee ce sa fac cu pieptul de pui din congelator.
Mersi de reteta si succes in continuare l-a descoperit/adaptat/inventat retete noi!!! 🙂
Mie retetele din Good Food mi se pare prea pretentioase, in general, si n-o mai cumpar de mult. Dar am primit la un moment dat un numar gratuit la nu stiu ce targ si erau mai multe retete acolo pe care le-am incercat si doua retete pentru copii pe care le-am pastrat pentru mai tarziu. Din pacate, am avut o experienta neplacuta, pentru ca la o reteta care era esential sa imi iasa bine, uitasera sa mentioneze cand si daca se mai adauga un ingredient listat la inceput. Foarte urat mi s-a parut si de o neglijenta de neiertat pentru o revista asa de pretentioasa.
Asa e Laura, exact cum spui! Reteta asta de exemplu era trecuta la "retete economice" sau ieftine, nu mai stiu exact, in conditiile in care, daca nu ai busuioc in ghiveci te costa 5-6 lei legatura, 11 lei o cutie de mascarpone, plus puiul, plus parmezanul. Mi se pare mult prea pretentioasa pentru ce ofera. O sa o iau numai cand mi se pare interesanta rasfoita pe taraba.
Delia, multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Am vizitat blogul tau si mi-a mers la suflet. Foarte frumos! La fel si pozele de la nunta voastra. Casa de piatra, sa fiti fericiti si sa va iubiti cel mai mult si mai mult!
imiplace mult reteta asta am notat-o. A si imi place mult de tot blogul. Am ce invata de aici.felicitari
Draga Teo, tu ai fost primul blog culinar de care am dat si vreau sa iti multumesc pentru faptul ca datorita tie acum sunt inraita de bucatarit si cred ca zi de zi faci din ce in ce mai multa lume pasionata de bucatarit.
Felicitari!!
Yammy, bun, bun!
o reteta de pui indian poti publica ? 😀
O singura remarca am, la sosul pesto ieftin se pun alune caju, te sfatuiesc sa faci cu seminte de pin, asa e reteta originala si cu siguranta gustul cel mai reusit. Si nu la blender,ci facut in mojar, deoarece la blender ajunge o pasta, ori sosul pesto nu e chiar pasta, ingredientele sunt maruntite si amestecate impreuna.
Cristina, ai dreptate. reteta originala e cu samburi de pin, dar ideea e sa le prezentam oamenilor retete accesibile si din pacate, in Romania, samburii de pin sunt un ingredient de lux, destul de scumpi pentru a nu fi accesibili tuturor 🙂
Din pacate e foarte adevarat ca pretul semintelor de pin este mare, insa din 100 de gr de seminte poti face pesto de 3 ori. Si pe de alta parte, daca luam sos pesto la borcan iarasi nu facem mare afacere pentru ca e destul de scump si borcanul nu e mare. Oricum cu ouale umplute cu pesto m-ai dat gata, felicitari si abia astept sa fac pentru masa festiva de sarbatori. 🙂
Am emotii, azi este ziua mea si am incercat reteta asta si un muschiulet umplut cu carnati, sos de mustar si bacon…sper sa imi fi iesit:).Multumim pt retetele tale, eu chiar am incercat multe:)