Inghetata de zmeura

Sunt atat de multe retete de inghetata incat nu mai stii ce sa alegi. Asa ca, eu am preparat cea mai simpla reteta pe care o stiu: inghetata de zmeura la minut. O reteta culinara super simpla, insa de efect. Iar rezultatul a avut super trecere, nu stiu daca din cauza ca a fost foarte buna inghetata sau pentru ca era canicula afara :))

Ingrediente:
– 150 ml de frisca lichida
– 250 ml de lapte condensat
– 350 gr de piure de zmeura

Dam intai zmeura prin blender, apoi o trecem printr-o sita, astfel incat sa scapam de samburi. Pentru 350 gr de piure de zmeura, aveti nevoie de circa 500 gr de zmeura. O data facut pireul, batem frisca tare, apoi amestecam piureul de zmeura cu laptele condensat si frisca baututa pana obtinem o crema omogena.

Punem in forme si dam la congelator. Va sugerez sa gustati inainte, poate trebuie si putin zahar. Insa, daca frisca e deja dulce, laptele e oricum dulce iar zmeura e bine coapta, nu trebuie zahar. Dar cum gusturile nu se discuta… puneti cat zahar doriti.

Cam asa a aratat inghetata noastra de zmeura. Decoratiunile sunt pentru invitatii nostri pitici, insa puteti turna inghetata si intr-o forma de chec (fie de silicon, fie normala dar tapetata cu folie alimentara) si taia feii, pentru musafirii mai maricei 🙂

14 Comments

  1. Doamne ce bine arata, as musca din monitor dar nu se poate.

  2. ISABELA

    Teo chiar acum ma delectez cu un sorbet de nectarine 😛 Daca nu aveam dadeam fuguta la bucatarie si pregateam inghetata ta 🙂

    Imi plac mult formele tale. Am notat reteta.

    Pupici muulti lui Luca.

  3. liliana

    Wow!!!! super!! pe canicula asta mergeeee!!!! merci!

  4. M-ai lasat fara cuvinte!Delicios..eu una nu am curaj sa ma aventurez la asa ceva;)

  5. Miches Alexandra Sorina

    mama mia ce bine arata inghetata asta. Decand caut eu retete de inghetata dar asa cum imi place mie. Am gasit ceva pana acuma dar am sa probez si asta ca merita . Poate o adaug la favorite 🙂

  6. Sorina

    vai…ce design frumos, ma tenteaza sa incerc si eu pe caldura asta mege de minune !

  7. Mihaela

    Buna Teo, inghetata ta arata foarte bine, miam miam. As avea o intrebare: se gaseste laptele condensat la noi in comert? Daca ca, unde si ce firma il produce? Multumesc frumos!

  8. Am facut si eu de multe ori inghetata de zmeura si in varianta cu samburii eliminati si cu tot cu samburi. Parerea mea e ca samburii au si ei o aroma a lor si mi se pare mai gustoasa cu samburi cu tot. Si dulceata de zmeura are samburi, ca doar nu se pot elimina daca vrem ca fructele sa fie intregi.

  9. carolyta95

    mi-am dat seama k am gresit k am copiat retetele tale…am mai sters din ele…te anunt k azi am facut budink..e pe blogul meu..am pus o pozik..treci pe aklo sh zi-mi cum ti se pare…

  10. @Viky…poti incerca sa musti, dar nu garantez pentru dantura :)) glumesc!

    @Iza bine de tine ca ai masina de inghetata! eu le fac la congelator 🙂 sa incerci reteta, e ff buna! te pupa si Luca

    @Liliana multumesc!

    @Ruxi, se face super repede si simplu, cred ca e cea mai simpla reteta de inghetata pe care o stiu! merita sa incerci

    @Alexandra, sa imi spui daca ti-a placut

    @Mihaela, lapte condensat gasesti la plus, de la firma lor proprie, apla cred ca ii zice.

    @Mada, mie nu imi plac samburii. Si dulceata daca fac o trec prin sita sau tifon. Nu au nici un fel de aroma, sunt chiar amarui. Dar fiecare dupa preferinte.

  11. Anonymous

    Teo draga, unii(unele in cazul de fata) au si tupeu… am urmarit din "umbra" discutia despre retetele copiate. ti-am apreciat diplomatia si am vrut sa stii ca-ti sunt alaturi. Imi este greu sa mai fac vreun comentariu pentru ca nu inteleg un astfel de comportament deviat.
    Numai bine iti doresc.
    Liana Morar

    ps: inghetata arata delicios:)

  12. Si eu fac inghetata la fel. Imi place ca datorita faptului ca pun frisca lichida si lapte condensat nu ies ace de gheata.

  13. Anonymous

    Buna Teo. Nu ma laud cu gatitul. Dar am o mititica de 5 luni acasa si cand gatesc trebuie sa fac ceva intotdeauna rapid si foarte gustos. Nu stiu daca ai incercat la robotelul acela care are mai multe functii, macina tot, face blat taie rondele. Cred ca stii. Am incercat o inghetata. Cred ca e cea mai simpla. Se pune capsuni congelati sau orice alt fruct in mixerul acela un ou batut cu smantana sau putin lapte si zaharul praf. Se mixeaza si inghetata se poate servi. Eu nu mai am timp sa mai pregatesc pe foc sau sa mai astept pana se ingheata. Uite, nu ma pricep da sa stii ca iese foarte bun.

  14. Anonymous

    Da cui nu iar placea o delicatese de inghietata ca asta. Chiar sunt multe feluri de ingeteti si am citit reteta si in data am si fugit in bucatarie ,ingetata asta e nemaipomenita!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.