Dulce de leche cupcakes

M-am tot gandit la niste retete pentru Cupcakes cu dulce de leche, dar cum nu am avut lapte condensat, a trebuit sa astept sa il primesc din Moldova (Multumesc inca o data, mami si tati de Puica pentru lapte si pentru bomboanele Bucuria). Reteta mea pentru dulce de leche o gasiti aici.

Cautand pe net am vazut ca sunt si alte retete culinare pentru Dulce de Leche in care nu e nevoie de lapte condensat la cutie, insa cantitatile sunt foarte mari, minim 1 kg de zahar per reteta, ceea ce mi se pare cam mult. Va sugerez, totusi, laptele condensat la cutie pentru reteta aceasta.

Ingrediente:
– 200 gr de zahar brun
– 6 linguri de unt moale (la temperatura camerei)
– 2 oua mari
– 150 gr de faina
– 60 gr de cacao
– 1 plic de praf de copt
– 125 ml de lapte
– o esenta de vanilie si una de rom
– o cana de Dulce de Leche
– 100 gr ciocolata pentru topping

Frecam untul si zaharul brun pana obtinem o crema. Incorporam apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Separat, amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praf de copt. Amestecam apoi amestecul de faina cu crema de unt, zahar si oua, alternand cate putina faina cu putin lapte. Cand compozitia e omogena, adaugam si aromele. Impartim compozitia in forme pentru briose si le coacem 20 de minute la foc mediu, pana cand trec testul scobitorii. Este foarte important sa urmariti focul, pentru a nu fi prea puternic, altfel veti pati ca mine… marginile sau bronzat putin mai mult.

Dupa ce scoateti cupcakes-urile din cuptor, folositi un cutit cu lama subtire pentru a le taia capacul si a face o gaura in fiecare. Umpleti cupcakes-urile cu cate o lingura de dulce de leche si apoi puneti-le inapoi capacul. Topiti ciocolata in bain-marie sau in cuptorul cu microunde si ornati cupcakes-urile.

Au fost foarte bune, zic eu, mai ales ca dulce de leche le da un gust absolut unic. Mi-a zis Puica mea draga, de la care am primit laptele condensat ca in Moldova ii zice lapte de cangur, deci astea sunt un fel de briose umplute cu lapte de cangur, daca vi se pare ca “dulce de leche cupcakes” suna prea pretentios :))

19 Comments

  1. premii pt toata lumea la mine pe blog!!
    REteta super… dulce!

  2. carolyta95

    arata super bine….Imi plac la nebunie retetele tale sh tot…e super…eu sunt incepatoare…te rog te astept pe blogul meu..sa fii un membru al meu…papa.. http://harnicutza.blogspot.com/

  3. Lity, multumesc mult pentru premiu si pentru aprecieri 🙂

    Carolyta, o sa dau un ochi pe blogul tau, promit 🙂

  4. Carolyta,

    am primit comentariul tau si am zis sa dau un ochi si am fost foarte neplacut surprinsa sa vad ca ai copiat cu text si poze jumatate din blogul meu. Speram sa ii harnicutza la gatit, nu la furat munca altora. As vrea sa te anunt ca pozele mele sunt protejate prin copyright, asa ca te invit sa stergi TOATE retetele furate de la mine si de la alte fete de pe culinar si din blogosfera. Si asta CAT MAI REPEDE. Multumesc.

  5. Cum ii spuneam si Carolytei, urmaresc zilnic, de luni de zile, cateva bloguri culinare de unde m-am inspirat in ale gatitului. Nu sunt o incepatoare, pur si simplu caut mereu si ceva nou. Mi-am salvat pe calculator, in fisiere, o gramada de retete, unele le-am adaugat la link-uri favorite. Nu mi-am facut nici un blog, desi sunt convinsa ca as avea zeci de retete originale pe care le-am gatit si pe care nu le-am intalnit pe alte bloguri. Pur si simplu nu am timpul necesar sa imi si administrez un blog. Nici comentarii nu am postat vreodata, ca nu sunt genul "vai ce salivez, te pupik". Am fost revoltata, insa, de "harnicutza" lu'peste. Pe langa retetele tale, cu aceleasi comentarii si poze, a mai imprumutat de la Maya, Maria (gasestecumaria), probabil si altele, dar n-am mai stat sa compar retete. Sper sa-mi urmeze sfatul si sa nu mai aglomereze lumea blogosferei.
    Blogul tau a fost primul blog culinar pe care l-am deschis cand cautam o reteta de pui shanghai si, din aproape in aproape, am descoperit alte bloguri minunate.
    Felicitari tie si celorlalte fete pentru retete (cu poze), dar, mai ales, pentru munca pe care o faceti. E dezgustator, intr-adevar, sa-si-o insuseasca altcineva.
    Inca o data felicitari!

  6. lucia

    Buna, Teo de o vreme eu si copii suntem "fani" briose aceasta reteta arata delicios , dar te rog daca poti sa-mi spui de unde se poate cumpara dulce de leche ,multumesc anticipat.

  7. Dana… no comment… multumesc pt sustinere.

    Lucia, din pacate, in Romania nu gasesti dulce de leche gata preparat, singura solutie este sa-l prepari din lapte condensat. Asa cum zicea laura, a vazut lapte condensat la cutie metalica in Kaufland, iar reteta o gasesti putin mai jos aici pe blog.

  8. Anonymous

    Buna Teo,
    Recomandarea mea ar fi sa o raportezi pe carolyta95 la cei de la blogspot.
    "DREPTUL DE AUTOR: Politica noastră este de a răspunde la notificările clare privind pretinsa încălcare a dreptului de autor. Informaţii suplimentare despre procedurile noastre privind dreptul de autor pot fi găsite aici."
    Am luat pasajul anterior din politica lor de continut (http://www.blogger.com/content.g)
    La adresa aceasta http://www.google.com/blogger_dmca.html se precizeaza care e raspunsul lor in aceste cazuri.
    O zi frumoasa iti doresc si iti multumesc pentru retetele minunate si ORIGINALE 🙂
    milli

  9. Sweet Corner

    Wow, I`m in love with them:)))

  10. lucyaneya

    ce timpenie!spuneti si voi lucrurilor pe nume sa inteleaga omul!unde naiba se zice in moldova lapte de cangur??

  11. Lucya, asa sa vbesti cu prietenii tai, la o bere pe terasa, ok? Mie nu imi vbi pe tonul asta, ca nu ne tragem de sireturi. Da, se zice lapte de cangur in Republica Moldova, daca nu stii unde, e problema ta, dar te rog pastreaza-ti parerile si tonul agresiv pentrun tine. Multumesc

  12. draga mea, cu multa dragoste si placere ti-a fost rimis "laptele de cangur"…pt ca te iubesc, de aia…pup, sora mea cea harnica…

  13. Si eu te iubesc, puica!!

  14. Denisa

    Teo,peste doua saptamani este ziua mea si am invitat familia la mine acasa.Te rog mult de tot sa-mi spui si mie un meniu complet cu care sa-i uimesc pe toti.Te rog!!!

  15. Denisa, e greu sa fac un meniu, pentru ca depinde mult de gusturile fiecaruia. Insa te invit sa vezi sectiunea de aperitive si bufetul suedez, unde gasesti o gramada de retete rapide si numai bune de impresionat, cum ar fi ananasul impanat. la desert iti sugerez ceva usor, cum e tortul asta in 3 culori, cu inghetata, postat ieri sau un tort usor, fara coacere, cum e Anastasia.

    La Multi Ani!!

  16. Anonymous

    Teo, spune-mi te rog, dupa ce pun crema de leche in briose, mai e nevoie de coacere? merci.
    Keghe.

  17. Keghe, nu mai e nevoie de coacere… cu crema de leche se umple fiecare briosa si e gata de servire 🙂

  18. Anonymous

    Teo, le-am facut. O bunatate! Doar ca le-am facut in forme de aluminiu, am omis sa ung formele, m-am grabit sa scot briosele din forme,si deci cateva au aratat putin inestetice, dar o bunanate la gust si foarte usor de facut. Merci de reteta. Pupici.
    Keghe.

  19. Anonymous

    teo cat timp bati zaharul cu untul? si cam cate portii ies de la incredientele pe care le-ai dat? …ms mult. Acum o fac

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.