Clatitele americane, mult mai groase si mai pufoase decat cele pe care le facem noi traditional, mi-au placut intotdeauna foarte mult, mai ales cu sirop de artar, pe care la noi nu il gasesc nicaieri. Dupa cum va spuneam, in fiecare saptamana o sa avem o reteta bio, respectiv o reteta in care majoritatea ingredientelor sunt produse biologice, oferite de vreaubio.ro
Ingrediente:
– 330 gr de faina integrala din grau
– 6 linguri de zahar din trestie
– 80 ml de ulei de masline
– un borcan de piure de capsuni
– un varf de lingurita de sare
– un pliculet de praf de copt
– 250 ml de lapte
– 3 oua
Amestecam intai ingredientele solide: faina, sarea, zaharul, praful de copt. Separat amestecam ouale batute, uleiul, laptele.
Turnam apoi ingredientele lichide peste cele solide, treptat si amestecam bine pentru a nu se face cocoloase (sau ma rog, nu foarte mari).
Incorporam apoi si pireu de capsuni. Daca vi se pare ca e prea groasa compozitia, puteti sa mai puneti lapte, dar aveti in vedere ca trebuie sa obtineti o compozitie mult mai groasa decat cea normala pentru clatite. Incingeti apoi o tigaie teflonata si puneti cate un polonic din compozitie. Cand clatitele fac mici balonase, e momentul sa le intoarceti pe partea cealalta.
Sunt foarte bune servite cu dulceata de capsuni sau pur si simplu cu fructe proaspete.
Cei de la vreaubio.ro au lansat o noua gama de borcanele bio pentru bebelusi si ne-au trimis mostre, sa le incercam. Pentru ca bebele nostru inca nu are voie sa manance capsuni, am folosit borcanasul la pancakes. Borcanasul de dovlecei si cartofi si cel cu biscuiti, alaturi de sucul de morcovi, le vedeti mai jos
Le iubesc! Sirop de artar am vazut la un metro sau selgros, undeva unde au vitrine incuiate. Mai demult, ce-i drept. As manca non stop. Dar cu omleta si feliute de bacon cum mananca americanii ati incercat?
Cel mai mult imi plac cu unt peste ele cand sunt fierbinti si apoi sirop de artar. Yummmmmy.
Felicia..
Te felicit ptr.retele speciale pe care le ai ,am mai facut si eu din ele au fost f gustoase toate.ok.am o intrebare,,daca nu am piure de capsuni ,pot sa fac fara sau pot sa pun altceva,sau imi dai o idee cum asa putea sa fac?,aici nu stiu daca gasesc si eu ador totce e legat de capsuni.te pup.
Cami, cum am avzt comentariul tau am si fugit la metro, dar nu era 🙁
mai incerc.
Felicia, poti f bine sa pisezi capsunii cu furculita si sa ii amesteci cu ptuin zahar sau si mai bine, sa ii treci prin sita sau sa ii dai prin blender.
in bucuresti am vazut sirop de artar la un magazin gima (nu stiu daca sint si in cj) la standul cu produse bio.
P.S.- am devenit obsedata de blogul asta, e super! am facut deja multe retete. bravo!
oana
scuze pt reclama, sirop de artzar la mega image in Bucuresti.
am facut acum muffins cu portocale! iami,iami! f. bune. o sa-i dau si fetitei mele (are 1 an si 8 luni) sint curioasa ce zice si sotul!
oana
Salutare tuturor,
Ieri am gasit si eu – intamplator – sirop de artar tocmai la un stand cu produse bio Allnatura (cele folosite de Teo). Standul in discutie era intr-un magazin DM (in incinta hipermarketurilor Real). Eu sunt in Cluj, nu stiu daca si in alte DM-uri din tara s-a adus acest produs.
Sper sa va fie de folos acesta informatie. 😉
ce gust are siropul de artar? am 23 de ani si nu am mancat niciodata…
acum ca au aparut capsunile ar trebui sa ma apuc si de reteta asta
Avand in vedere ca doar sambata si duminica am mai multa vreme de bucatarit, azi am incercat 2 din retetele tale pentru micul dejun…aproape pranz. Pizza cu franzela si aceste minunate pancakes. Sunt delicioase. Felicitari pentru ca ne aduci atatea retete noi si usoare. Iti doresc spor in continuare si voi fi cu ochii pe tine.
Teo, eu in aluat pun si bucatele de ciocolata menaj de buna calitate (taiate marunt cu cutitul), care in timpul coacerii se topesc (daca ciocolata nu e de calitate buna, se cam arde). Iese o nebunie, si deasupra punem frisca. 🙂
Acum ca au aparut capsunii, o sa incerc cu piure, de asta iarna am tot zis ca voi face si asa.
Swanheart
Azi am descoperit blogul asta cautand pe net retete pentru aparatul de facut pancake americane. Mai tineti minte cumva, se vindea la Tele Shopping? Soacra mea l-a cumparat si ani de zile l-a pastrat in debara. Ieri mi l-a adus mie si m-a rugat sa incerc sa fac astfel de clatite. Mai stiti cumva si alte retete de genul asta? Soacra cand l-a cuparat nu i-au dat si brosurica aceea cu retete.
Daca nu am faina integrala si zahar de trestie, pot folosi faina alba si zahar obisnuit?
Multumesc.
P.s. E super blogul tau si te inspira.
(http://dashalovinganimals.blogspot.com/)
daaa….pancakes. si eu am facut sambata asta ca in orice sambata de altfel. doar ca eu folosesc unt topit in loc de ulei de masline…gen. si le-am mancat cu inghetata si capsuni proaspete. te puuup si pe tine si pe micul tau gangster.
da e adevarat ca americanii mananca pancakes da aici ei folosesc orice sirop pt pancakes…sirop pt pancakes…nu trebuie sa folositi numai sirop de artar…\
am innebunit de-a dreptul decand am descoperit retetele tale in special pe cele din sectiunea prajituri de casa,care m-au ajutat enorm si culmea desi nu excelez la capitolul asta,mi-au iesit gustoase toate prajiturile facute dupa retetele tale! multumesc
ii vechi postul…oare mai cauti sirop de artar? este la kaufland deasupra de frigiderele cu inghetata intre sticlutele cu topping! good job with your blog 😉
buna ziua astazi am descoperit si eu retetele voastre si imi plac la nebunie,vreau sa va propun sa dati mai multe retete de regim sunt la cura si nu mai stiu ce sa fac sa mananc va multumesc si va urez spor la treaba pa pa
buna Simona 🙂 ce fel de cura tii? regim alimentar sau cura de slabire?