Saptamana asta am ales reteta de muffins cu unt de arahide. Reteta de la care am pornit am gasit-o pe www.epicurious.com, un site cu retete culinare variate, apoi am modificat-o pe ici colo dupa gusturile noastre si am ajuns la niste muffins numai bune pentru micul dejun, langa un pahar de lapte rece. Ingrediente bio sunt oferite de www.vreaubio.ro.
Ingrediente:
– 110 grame de faina integrala din grau
– 80 gr de zahar din trestie
– 130 gr de crema de arahide
– 50 gr de unt moale
– 1 ou mare
– 160 ml de lapte
– un varf de lingurita de sare
– esenta de vanilie dupa gust
– alune pentru decor
Ingrediente pentru glazura:
– 80 ml de frisca lichida de soia
– 110 gr de ciocolata de menaj
Amestecam intai faina, sarea, praful de copt. Separat, mixam untul, untul de arahide, zaharul si 3 linguri de lapte fierbinte. Incorporam apoi oul si vanilia, apoi faina, lingura cu lingura si la final laptele.
Punem compozitia in forme tapetate cu hartie pentru muffins. Punem tava de muffins in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 15 minute.
Intre timp, pregatim grazura: tocam ciocolata si o punem intr-un vas. Apoi incalzim frisca pana la punctul de fierbere, o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu telul pana cand ciocolata se topeste. Se lasa glazura sa se raceasca.
Scoatem briosele pe un gratar sau un fund de lemn si le lasam sa se raceasca bine. Le ungem cu glazura si le decoram cu alune. Sper sa va placa 🙂
Daca v-a placut reteta de muffins cu unt de arahide, nu uitati sa o votati folosind stelutele de mai jos, iar daca vreti sa primiti retetele culinare in e-mail de fiecare data cand le public pe blog abonati-va la feed.
Doamne cat de bn arata:X
mai incape vorba sa nu ne placa?suuuper!
Yammy ! Foarte bine arata !
super:*multi pupiki si cred ca s-a devorat imediat:p nu?
foarte frumos arata, si cred ca sunt foarte bune. Am o singura nedumerire, cum de glazura ta are o culoare asa frumoasa?Ai pus cumva si unt de arahide de ti-a iesit mai aramie?Eu cand am facut glazura de ciocolata alba, mi-a iesit foarte alba, nu arata asa bine ca a ta.
Mada.
Le-am trecut pe lista … nu am mancat nicicodata unt de arahide, deci va fi un gust nou. Numai bine!
pe langa ciocolata alba am pus si putina ciocolata cu lapte, asa am obtinut culoarea aia aramie 🙂
Saliveeeez! Cat timp ti-a luat sa o faci? Am timp si de un suc dupa munca si apoi de muffins?
Ce bine arataaaa!!!!!!!!
Felicitari pentru toate bunatatile pe care le faci!
POOOP!
Szuper arata! Le-am vazut de dimineata, apoi am intrat in fibrilatii si nu am fost in stare sa comentez nimic 🙂
Noroc cu o prietena care m-a invitat la o tarta cu caramel, aia m-a readus la viata. Si acum fac o tarta cu fructe, ca tot salivez la briosele tale si cum nu am unt de arahide… Foarte faine!
Super tare…arata chiar foarte bine:D
La mine te asteapta un premiu, aproape la fel de frumos ca muffins-ii tai ! Pupici !
arata superb 😀 si cred ca e la fel de buna
Arata extraordinar. As vrea sa si gust. :(( pacat ca nu voi fi niciodata in stare sa prepar asa ceva.
buna Teo, felicitari pt blog. am o intrebare pt ca am vazut ca esti foarte priceputa la prajituri si m as bucura mult sa ma poti ajuta. acu vreo 12-14 ani am mancat in vizita la cineva niste prajituri in forma de ciuperci cu gust de chec parca si aspect buretos, elastic, delicioase si nu reusesc sa gasesc nicaieri reteta. ai idee despre ce ar putea fi vorba? multumesc foarte mult. Iulia
Cat de bine arata.Cu siguranta e delicios !
Buna. Am dat peste acest blog de cateva zile si intr-adevar ma bucur foarte mult de ceea ce citesc. As avea o intrebare: ai cumva retete pentru bebelusi? Am trei baietiei, cel mai mic are 6 luni. Am inceput diversificarea, dar nu prea stiu ce combinatii sa folosesc. Cu ceilalti parca a fost mai usor, sau poate am uitat eu. Imi cer scuze daca aceste retete exista si nu le vad eu 🙂
Multumesc mult.
Salut. Unde gasesc tava pentru muffins in Cluj?
Alexandra, iti recomand sa citesti un articol scris de mine special pt hartiute si forme de muffins
foarte bune au fost. eu am facut glazura cu ciocolata neagra
buna! cat praf de copt? un plic?
Buna, nu un plic este prea mult, 1/3 plic sau un varf de lingurita.
Un deliciu !