Am realizat ca nu exista zi fara kinder pingui in frigiderul nostru asa ca m-am simtit datoare ca macar o data sa fac kinder pingui in casa. Am cautat retete si am dat peste reteta perfecta la o “culinareasa” (a se citi gospodina de pe culinar.ro) pe care o admir foarte multe pentru ca are retete culinare numai una si una, respectiv Laura Laurentiu.
Va avertizez de la inceput ca e o reteta culinara care e musai sa fie incercata, altfel o sa va ganditi la ea pana cand mai ca intrati in criza hipoglicemica :)) Glumesc, insa un lucru e cert: praijitura kinder pingui e mai buna decat kinder-ul de la magazin! Va mai avertizez si ca nu e o reteta chiar simpla si ca s-ar putea ca bucataria sa arate dezastruos la sfarsit, insa… MERITA!
Ingrediente pentru blat:
– 10 oua
– 200 gr de zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 5 linguri cu gris pt bebe (daca nu aveti, inlocuiti cu pesmet)
– 5 linguri cu varf de faina
– 5 linguri cacao
– 5 linguri miere
– 1 1/2 pachetel praf de copt
– un praf de sare
– 50 ml de lapte
– 270 ml de ulei
Separam ouale, apoi amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Obtinem o crema groasa, ca o alifie. Punem incetul cu incetul faina (cernuta impreuna cu praful de copt), cacaua si grisul. Mixam apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si la final mierea. Separat, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea. Amestecam spuma de albusuri cu galbenusurile. Din aceasta compozitie coacem 2 foi, intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt. Cu cat tava va fi mai mare, cu atat foile ies mai subtiri si prajitura se apropie ca si aspect cu Kinder Pingui. Foile se coc 12-15 minute, in cuptorul incins (pana trec testul scobitorii) apoi se lasa la racit, fara a indeparta hartia de copt.
Ingrediente pentru crema:
– 700 ml frisca lichida
– 3 pachete de intaritor de frisca
– 3 linguri de lapte condensat
– 2 linguri de miere
– 2 plicuri de zahar vanilat
Batem frisca tare, punem si intaritorul de frisca, apoi mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece pana cand se racesc complet foile.
Glazura 1 (se pune intre cele 2 straturi de crema)
– 120 gr de ciocolata de menaj
– 70 gr de unt
– o lingura de apa
– 2 linguri de ulei.
Le topim toate in bain marie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Glazura 2 (se pune peste prajitura)
– 220 gr de ciocolata de menaj
– 100 gr de unt
– 3 linguri de ulei
– 3 linguri de apa
– o lingura de zahar pudra
Le topim in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Buuuun, sa incepem asamblarea, zic! Peste prima foaie punem 1/2 din cantitatea de crema si o nivelam cat de bine putem cu o spatula sau cu un cutit umed. Peste crema turnam glazura 1, la temperatura camerei, nivelam bine si dam cateva minute la congelator sau la frigider, pana cand glazura se intareste. Punem apoi al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Presam bine si indepartam hartia de copt. Peste prajitura turnam glazura 2 si nivelam foarte bine. Dam prajitura cateva ore la frigider.
Stiu ca poate va descurajeaza lungimea retetei si multitudinea de ingrediente dar va puteti consola cu gandul ca… prajitura e foarte foarte buna, iese o cantitate foarte mare, deci e chiar o praji economica… cei dragi va vor zambi cu drag si vor cere cu siguranta supliment!
P.S. prajitura se taie cel mai bine cu un cutit umed si fierbinte. Eu am pus apa la fiert intr-o craticioara si am tinut cutitul cateva minute in apa fierbinte inainte de a taia. Sper sa va placa prajitura si reteta sa ajunga intre retetele culinare preferate.
Mmmm, prajitura arata minunat. Ai avut dreptate, de cand am vazut-o m-am gandit ca trebuie sa fie foarte buna, si sa nu ma gindesc prea mult am sa o prepar chiar in acest week-end. Desi te urmaresc de multa vreme, este prima data cand iti scriu. Ai un blog foarte frumos si mai ales apetisant. Felicitari.
Foarte frumos ti-a iesit, Teo :). Felicitari! Uite cata lume am facut eu fericita cu prajiturica asta – ma bucur foarte mult! Sa va fie de bine.
Arata absolut delicios Teo, am sa o incerc si eu cat de curand posibil.
Avem placerea sa te anuntam ca ai primit un Oscar din partea noastra impreuna cu multumirile mele pentru inspirationea culinara, al tau fiind si blogul care ne-a dat ideea de a face si noi asa ceva. 🙂
Sarbatori fericite! Eugenia
deci cu reteta asta m-ai omorat. de tot!!
desi am zis ca n-o sa mai fac dulce multa vreme, week-endul asta sigur o sa o incerc
Waw ce bine arata……..numai salivez pe aici pe la lucru…….ma mai specializez si eu un pic si apoi incerc si praji asta de la tine…..ca chees cake-ul a iesit pana la urma bestial, mai ales ca mi-am luat tava ;))
Felicitari!!!!ce bine arata prajii…..si ce mult ai muncit la ea…….cred ca e super buna……..dupa ce ma mai perfectionez incerc si prajitura asta….mai ales ca acum mi-a iesit chees cake-ul f bine, mi-am luat tava cu pereti detasabili……;))
ohoho….
Cum spunea si Roxana, m-ai omorat cu prajitura asta.Ne ingrasam!!!! cu atatea bunatati. Trebuie sa o fac si eu, avand in vedere ca iese multa , iar cea pe care o cumparam e destul de scumpa(o bucata). Bun, ce sa mai zic? Naty
Cand cumpar pentru fetita mea “prajiturelele” Kinder, jumatate din ele le mancam noi:). Chiar ma gandeam sa fac candva de casa ca macar sunt fara tot felul de aditivi si conservanti.
Asa ca iti multumesc pentru aceasta reteta ca a venit la fix.
Liana M.
Buna Teo! Poti sa imi spui te rog ce fel de lapte condensat ai folosit, si de unde l-ai cumparat? Multumesc in avans. Reteta ta pare minunata, si de abia astept sa incerc sa o fac si eu. Am facut mai multe din retetele tale, si au iesit absolut delicioase toate!
O sa-mi fac curaj sa-ncerc si eu :).
Scuze de offtopic, nu-i musai sa-l lasi pe site, dar nu stiam cum sa ajunga altfel la tine. Am vazut ca ai inceput sa folosesti produse bio si m-am gandit ca poate te ajuta: este in Cluj un magazin, Cosul Verde, cu produse bio. E pe straduta cu Fulton, intr-un gang pe stanga. Si cel putin mierea e muult mai ieftina decat la vreubio, 22lei/kg, miere bio de la Blaj.
Spor la bucatarit :).
wow ce bine arata!!!nota 10+++ Aceasta prajitura o sa o fac si eu pt pasti 😛
Iar ma omori cu praji’ dintr-astea! Musai sa fac si eu intr-una din zile.Varianta originala tare ne place,mai ales lui M.Nici nu vreu sa ma gandesc ce ne pregatesti de Paste sau…reiei retetele de anul trecut?
Buna Teo,
o mica intrebare. Ce este un intaritor de frisca? Un fel de gelatina?
Lili
Ai perfecta dreptate trebuie musai incercat
Teo, felicitari, imi place cum ti-a iesit prajitura!! Ca sa nu mai zic ce pofta mi-ai facut. Felicitari!
Alexandrina
Wow…Arata incredibil!!!
Kinder Pingui e desertul preferat al mamei mele…si cu siguranta am sa incerc sa fac si eu de pasti sa ii fac o surpriza! Sper sa si reusesc!
Multumesc din suflet pentru reteta! Nu ma asteptam sa gasesc asa ceva!
Spor la treaba in continuare!
buna teo !te urmaresc de multa vreme si acum mi-am luat inima-n dinti sa-ti si scriu:)vreau sa te felicit pentru ceea ce faci si sa-ti urez mult succes in continuare !multe din retetele tale m-au inspirat.prajitura asta a fost un adevarat deliciu.mi-am permis insa sa deviez putin de la reteta si sa-i adaug niste nuci trecute prin caramel si pisate peste prima glazura.a iesit o nebunie !sarbatori fericite !
Teo, cauta retete pentru fondue 🙂
Ieri seara am facut prajiturica…..nu am cuvinte sa-ti spun cum a iesit!!!! Extraordinara!!! Intr-adevar, am trisat putin la glazura 1 si glazura 2, pentru ca picam de somn si nu mai aveam chef sa stau dupa ciocolata sa se topeasca :))) Asa ca am pus pentru glazura 1 crema de prajituri instant de la Dr Oetker, si pentru glazura 2 – glazura de prajituri instant de la aceeasi firma.
Oricum, pentru cine vrea sa o incerce, garantez ca iese extraordinar de buna, a sarit pe locul 1 in preferintele lui iubi meu, intrecand clasicele alba ca zapada si cremsnit 😀 Ups, asta inseamna ca de acu inainte tot o sa fac prajitura asta?
Wow! Arata incredibil parca ar fi cumparate!Am sa incerc si eu aceasta reteta!Felicitari Teo si mult succes in continuare!
Cu respect si prietenie,
Bucatarasul Vesel
P.S. Te astept in vizita pe blogul meu!
Wow! Arata incredibil parca ar fi cumparate!Am sa incerc si eu aceasta reteta!Felicitari Teo si mult succes in continuare!
Cu respect si prietenie,
Bucatarasul Vesel
P.S. Te astept in vizita pe blogul meu!
Wow! Arata incredibil parca ar fi cumparate!Am sa incerc si eu aceasta reteta!Felicitari Teo si mult succes in continuare!
Cu respect si prietenie,
Bucatarasul Vesel
P.S. Te astept in vizita pe blogul meu!
asa cum am promis, am facut aseara prajitura!
A iesit o minuntatie!!! a trecut pe locul 1 in topul preferintelor sotului meu .
Multumesc Teo pentru reteta >:D<
presimt ca o sa fac prajitura asta destul de des 😛
Draga Teo,
doresc sa-ti pun propun un ,,bussiness,, si vreau sa-ti cer si parerea despre ceea ce vreau sa fac. Ai o adresa de mail unde iti pot scrie?
multumesc
catalina
Teo, te astept cu o leapsa pe blogul meu.
Teo si eu vreau sa fac prajitura asta dar de Pasti, mi-am propus sa o incerc de mult . Tu ce tava ai folosit, eu as vrea sa o fac mai joasa , cred ca in tava mare de la aragaz o sa incerc…
Draga Teo,prajitura ta arata minunat. De fapt tot ce prepari tu arata minunat. Vreau sa-ti spun ca te admir si urmaresc cu multa atentie toate bunatatile pe care le faci si ca esti o adevarata sursa de inspiratie. Felicitari.
buna, Teo
vreau sa incerc si eu reteta de Paste dar am o nedumerire…are ceva daca folosesc lapte condensat facut in casa? adica lapte praf,apa si zahar? sau trebuie neindulcit?
sper sa imi raspunzi curand la intrebare pentru ca maine am de gand sa ma apuc de ea
pupici
Va multumesc tuturor pentru comentarii si va doresc un Paste Fericit!
Ade, se poate pune chiarv si lapte normal, e ok. Se poate pune si indulcit 🙂 Lapte condensat gasiti f ok la magazinele PLus, laptele se numeste Apla, e marca plus.
tocmai am terminat eu cu mami de facut prajitura asta 😀
inca cateva ore triste,ca tre sa stea la frigider… dar asta e:)
apropo… cel putin la noi…cum a fost prima data cand am facuto…a fost multa murdarie:)),nu-i nimic.
poate ca ouale ar fi suficiente 6( la noi blaturile au iesit mari) si putin inegale pt ca cuptorul…e cuptor…mai “batran”
si la glazura 1 am facut o mica gafa:))…dar am reparato( adica sa intarit putin – ulterior am puso iar in bain marie…si a fost super)
deabea astept sa incerc Bounty de casa :D…
am innebunito pe mama cu retetele tale:)) incepem sa experimentam din toate
deci…acum am terminat prajitura…de gustat…merita efortul…acum am o nedumerire…trebuie tinuta in frigider?sau poate sta in camara?am folosit frisca naturala in combinatie cu hulala si intaritor…. care se pricepe sa ma ajute .ms anticipat …sarbatori fericite
cel mai bine sta in frigider 🙂
De Paste eu m`am ocupat de desert, si am ales sa fac 2 retete pe care le`am vazut la tine pe blog si dupa care am tot salivat, si anume kinder pingui si amandine. M`am ocupat de amandoua in paralel, numai ca am copt blaturile cu o zi inainte, pentru ca ambele au creme care necesita un blat rece, si asa mi s`a parut a fi cel mai bine. Au iesit fenomenale, toata lumea m`a laudat. Nu vad bine in poza pusa de tine la kinder pingui cum a iesit glazura nr 2, la mine a iesit intr`un strat cam gros, desi am respectat intocmai ingredientele. Nu ca ar fi asta vreo problema ca eu sunt fana ciocolata. La amandine am folosit glazura Dr. oetker dar nu imi placea prea mult cum arata, asa ca am aplicat glazura nr 2 de la kinder pingui si la amandine si probabil ca in combinatie si cu glazura aceea mi`a iesit exact consistenta fondantului pe care il pun la cofetarii. Si inca ceva…bucataria nu a fost chiar asa un dezastru, asta pt ca eu faceam, mama spala :).
Am incercat prajitura…un DELICIU!!! Merita incercata macar o data!
Multumesc pentru reteta, Teo! >:D<
lesin de pofta!
cat am fost gravida,am mancat non-stop Kinder cumparat..nu am poftit decat la el si la capsuni toata perioada sarcinii..asa ca ,trebuie sa incerc!
Cristina -fluturas
Draga Teo,
Nu stii tu ce m-ai bucurat cu reteta asta. Si evident ca pana nu am facut-o numai la ea imi statea capu. Le-am facut surpriza la ai mei si cand a venit tata acasa si a gustat, m-a intrebat de unde am cumparat blaturile. Nici pana in ziua de azi nu ma crede ca eu le-am facut. A iesit o minunatie si multumita indicatiilor tale m-am descurcat ca o bucatareasa adevarata.
Mersi mult inca o data si pe langa pui cu ananas, cred ca si asta e in topul preferintelor mele.
Te pup tare
Roxana (cu 2 blocuri in fatza ta :p)
foarte buna prajitura:X:X si economica 😀
Arata super bine!!! am inceput sa salivez pe aici.Sigur o sa incerc pana incep scoala,iar cea mai feriita va fi surioara mea!Imi place blog-ul tau si ai niste retete de nota 1000!te pupic
Prajitura Kinder Pingui este nemaipomenita! Am incercat reteta, pe cat este de lunga pe atat e de simpla. A devenit prajitura preferata a familiei.
Multumim mult Teo!
Maria
am facut si eu prajitura…de 2 ori…si cred ca o sa mai fac de muuuuuuuuulte ori pt ca a devenit favorita celor din familia mea si a pritenilor
desi am doar 21 imi place foarte mult sa gatesc…mai ales "prajituri"
felicitari pt retete, rabdarea si pt pozele explicite care ne ajuta atat de mult!
Pot sa spun ca aceasta prajitura este nu buna ci din contra e foarte buna si merita sa incercati si dumneavoastra, acunm aceasta prajitura a ajun prajitura mea cea mai preferataaaaaaa. Szabo Adrian din Oradea Jud Bihor
super faina.de abia astept sa o fac
Teo as vrea sa fac aceasta prajitura sambata pentru duminica, cand ma duc la tara deoarece este cram…le voi face aceasta prajitura parintilor, bunicilor si nasilor…te rog insa foarte mult sa imi spui dak sa folosesc ciocolata de menaj alba sau neagra…astept un raspuns cat mai rapid…iti multumesc foarte frumos:*:*
Am crezut ca se intelege clar din poze ca se foloseste ciocolata de menaj neagra.
Daca citesti cu atentie la glazura 1 si glazura 2 si apoi te uiti cu atentie la poze, cu siguranta nu ai cum sa intelegi gresit.
Sa-mi spui cum ti-a iesit
buna ma numesc delia,am incercat aceasta prajitura,pt ca m-am gandit s-o fac de ziua ficei mele care peste doua saptamani va implini un anisor.am intampinat o mica problema cu glazura,s-a cam intarit desi am lasat-o in bucatarie pana s-au racit blaturile.am reincalzit-o din nou,tot uleiul s-a ridicat la suprafata.in fine a doua zi dupa ce a stat prajitura la frigider glazura avea tot felul de urme albicioase, de la unt ma gandesc si se simtea zgrunturoasa??????????sa fie de vina ciocolata?cand torni glazura trebuie sa fie mai lichida sau mai groasa?astept un raspuns pt.ca as vrea s-o incerc din nou.multumesc.
Felicitari pentru reteta! Este intr-adevar delicioasa:X Desi am doar 17 ani, ma dau in vant dupa "bucatarit" si aceasta reteta mi se pare super;))Azi am facu-o pentru prima data si mi-a iesit exact ca si in imaginile tale. Multumim pentru reteta si la mai multe!:*:*
Deny:)
am incercat reteta si este super buna a avut un succes deosebit la toti cei care au gustat din ea merita efortul de a o incerca sigur o faciti si a doua oara
Grisul trebuie sa fie special de bebe?sau merge gris normal care il folosesc la galuste?
Buna
As avea si eu o intrebare… am facut aceasta prajitura si mi-a iesit foarte, foarte buna!
Glazura din mijlocul cremei trebuie sa iasa tare?
Pentru ca mie asa mi-a iesit, iar cea de deasupra a aratat f. bine si era putin mai moale(exact atat cat sa se poata taia si sa nu se sfarame). Am crezut ca asa va iesi si cea din mijloc… Tie cum ti-a iesit?
As aprecia f mult daca ai putea sa-mi raspunzi.
mersi
Numele meu este Daniela, gatesc de ceva ani, dar trebuie sa recunosc, draga Teo ca m-ai dat pe spate cu retetele tale!!!! Si ideea cu pozele este geniala! Fara sa vrei incerci macar o data reteta respectiva.
In ultima vreme (si din cauza ca in urma cu jumatate de an ( Doamne, cand a trecut timpul????) am fost diagnosticata cu o boala rara si grava – hipertensiune pulmonara) am renuntat sa ma mai complic, de obicei faceam ceva rapid, sau renuntam si o lasam pe soacra mea sa faca vesnicele snitele din piept de pui…Dar acum cateva zile, cu totul intamplator am deschis calculatorul (nici asta nu o mai faceam prea des!) si TE-AM GASIT!!!! Ai fost ca un mic miracol, m-ai scos din starea nasoala in care eram si…. m-am apucat de gatit!!! Am facut un gulas (super reteta) de i-am uimit pe ai mei! De atunci te vizitez in fiecare zi si tot gasesc ceva de facut. Azi o sa imi fac o lista cu ce voi gati toata saptamana ( ha – ha) sa imi fac aprovizionarea (nu de alta, dar sa nu imi lipsesasca ceva…) si promit sa iti spun cum imi ies toate.
Ma bucur ca te-am gasit, pe tine si pe cei care te viziteaza.Cu drag, Daniela
Draga Teo,
Gatesc de 7 ani "la foc continuu" sa zic asa:P zilnic-in timpul saptamanii,in week-end uneori macar o zi fac pauza(gatesc pentru mine,sotul si fiul meu). Azi te-am descoperit, esti nemaipomenita, iti spun din suflet, ma bucur ca "te-am gasit" Felicitari si mi-a placut la nebunie reteta aceasta, chiar nu m-am gandit vreodata ca as putea face Kinder Pingui de casa, fiul meu e-nnebunit dupa ea!
Multumim pentru retete si te pupam!
Bravo tie si Laurei. 😉
cand adaug laptele condensat ,te rog mult sa-mi spui. Atentie, nu folositi frisca lichida de la Milli, ca va taie crema !!!!!!
FELICITARI,FELICITARI DE O MIE DE ORI FELICITARI.AI UN BLOG DE NOTA 20.RETETE CE NU LE POTI REZISTA.ITI MULTUMESC PT TOT.PUPICI DULCI
DAR CE FEL DE FRISCA E BUNA
are ceva daca se fac foile cu o zi inainte?
luminita
Tare buna prajitura asta, felicitarile mele!
Cris Cluj
Mhhh…e delicioasa. Si noua ne place ca si copiilor 🙂
este o reteta super,am facut-o,si am si gustat-o,este…super.Este prima reteta de la tine dar nu si ultima,am sa incerc tot mai multe,unul dintre motive este ca toate retetele tale sunt foarte amanuntit explicate.Iti multumesc foarte mult ca iti rupi din timpul tau sa ne dai atitea sfaturi si retete.
Mie nu prea mi-a placut, e prea fada, nu are nici un gust, nu vad asemanarea cu Kinder Pingui decat la aspect…Ca sa nu mai zic ca m-am munit 2 ore la ea si am spalat 3 randuri de vase 🙁 Nu merita efortul, este prima reteta care m-a dezamagit, gatesc dupa retetele tale de mult timp si am fost tot timpul incantata de rezultat.
as avea si eu o intrebare(chiar imi doresc sa ma "inham") la reteta asta): foile se coc separat sau se coace o data o foaie si se taie in doua?:) multumesc
raspunsul la intrebarea ta, se regaseste in textul retetei:
Din aceasta compozitie coacem 2 foi, intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.
pt anonim din 30 august: daca nu iti place gustul unei anumite prajituri sau mancaruri, sa stii nu e vina bucatarului!
si eu am facut reteta asta (tot de pe culinar, nu de aici), si mi-a iesit, dar nu mi-a placut, pt ca mi s-a parut ca gustul de frisca e mult prea puternic si, cum nu sunt fan….dar nu vad ce vina ar avea Teo sau fata de pe culinar ca nu-mi place mie frisca!!!
Oricum, eu am facut cu foi de pandispan, si am o vaga impresie ca au fost prea subtiri (mi se pare mie din poze ca blatul tau e muuult mai pufos). asa ca o sa ii mai dau o sansa retetei, si am sa o fac cu tot cu blat cand o sa am niste timp.
As avea si eu o intrebare, totusi: oare ar merge si cu o crema de lapte in loc de frisca?? Hmmm, a incercat cineva ceva?
Nici eu nu prea suport frisca, insa prajitura asta nu a fost deloc gretoasa, chiar e super-ok….
Si cum poate sa fie fada cand are atatea arome, creme, glazuri etc ?
PS: Daca ai masina de spalat vase, e floare la ureche si preparatul,pt ca tot ce-i mai greu face ea :))
Eli
Buna Teo !
De doua zile scriu intruna, mi s-a terminat pasta de la un pix. Mai intai imi fac rezerva de retete, apoi o sa le pun in aplicare.
Multumesc lui Dumnezeu ca am dat de blogul tau. Mi se par fantastice retetele tale. Ce pacat ca te-am descoperit atat de tarziu …
Felicitari si multumesc mult !
surasdesoare este numele meu
teo draga, in primul rand tin sa-ti multumesc pentru toate retetele minunate, familia mea te adora 🙂 si eu am inceput sa fac tot felul de minunatii datorita tie!
in al doilea rand…(si sa nu se inteleaga ca as da vina pe tine) – nu mi-a iesit prajituraaaa :(((
de fapt nu stiu daca am gresit-o eu sau asa trebuia sa fie – mi se pare o prajiturica sofisticata cu multa frisca 😛 ; crema mi-a iesit pufoasa-spumoasa ca o frisca ceva mai aromata, iar eu ma asteptam la una mai densa, mai tare, cum e cea din kinder; nu stiu acum care ar fi cauza (am folosit frisca hulala si "smantana pt frisca", amestecate, m-am gandit ca n-ar avea ce sa fie rau si nici acum nu cred ca asta e cauza)
te rog doar sa-mi spui daca crema ta avea consistenta apropiata de frisca sau era mai densa…daca seamana cu frisca, n-o mai fac, ca nu e pe gustul meu, dar daca e altfel (mai apropiata de…budinca? sa zicem, ca nu stiu sa descriu la ce m-am asteptat), merita sa mai fac o incercare!
pup
offf, Emma draga, nu stiu ce sa zic..mie nu mi s-a parut ca are consistenta de frisca, chiar seamana crema la gust cu cea de la kinder pingui 🙁 Eu am folosit lapte condensat din cel indulcit, sub forma de crema. Chiar imi pare foarte rau ca nu ti-a iesit si ma simt vinovata, dar nu stiu cum sa explic mai bine cum a iesit crema decat ca era densa si…cremoasa :-s
teo, revin cu impresii de a doua zi, ca sa nu te simti vinovata degeaba (decat, poate, de colaceii care incep sa mi se adune pe burtica): intr-adevar, seara cand am facut-o nu mi-a placut, era ca frisca; dupa ce a stat la frigider cateva ore (peste noapte), s-au mai turtit bulbucii si blatul si-a tras si el ceva sirop din crema) a fost "mega-delicios", cum a spus fiica-mea. asa ca, cu siguranta e un desert care merita repetat (chiar daca nu respect toti pasii si mai sar peste glazuri cateodata), foarte gustos cu conditia sa-mi infranez pofta cateva ore, pana se face…BUUUUN!
si inca o data, scuze ca m-am grabit sa comentez, asta a fost impresia de moment – valabil si pentru alti degustatori, probabil – daca la inceput da impresia de frisca, nu va faceti griji, a doua zi va fi cu totul altceva! pupici
p.s. delatte am folosit si eu, si multumesc pentru pont, tot datorita tie l-am cumparat, ca nu stiam de unde sa gasesc!
cred ca e buna! nu???????
este, este!
Am terminat si eu azi de facut prajitura si e foaret buna. Poze cu rezultatul aici
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
draga teo… am facut deja aceasta prajitura de 2 ori pana acum.. prima data la ziua fiului meu cel mic, cand a implinit 1 anisor si apoi pentru ziua sotului meu.. este de un adevarat succes reteta ta… este un pic de lucru la ea.. dar merita fiecare minutel… 🙂 ms ms…
Am incercat si eu prajitura asta. Sincer, am facut unele schimbari (am pus 250 ml ulei in blat,mai putin unt in glazuri si 4 linguri miere in crema). Cred ca data viitoare voi mai reduce cantitatea de ulei la 200 ml si nu voi mai pune unt deloc in glazuri. Oricum prajitura e satioasa si nu e cazul sa fie si gretoasa. Blatul e fantastic. Cum se spune: Ca in poza:).
Bună seara,am făcut şi eu astăzi prăjitură, respectând întocmai reţetă şi cantităţile indicate. Din păcate nu cred că mi-a ieşit aşa cum ar fi trebuit, foile sunt uleioase, mi s-a părut cam mare cantitatea de ulei, dar am zis să respect reţetă, poate dacă aş fi pus cu vreo 50-70 ml mai puţin..
vă rog frumos sa-mi spuneţi dacă aşa ar trebui să fie, un pic uleioase şi la gust şi la aspect.
multumesc anticipat pt rsspuns!
nu, Diana, mie nu mi-ai iesit unsuroase, au iesit foi foarte mari si deloc unsuroase. Incearca sa folosesti o tava mai mare data viitoare
am facut-o ieri – pentru ziua mea – si mi-a iesit perfect! multumiri pentru reteta. o prajitura delicioasa.
Buna Teo,
Multumiri tie si Laurei pt. reteta. Am facut-o si eu si mi-a iesit perfect … drept e ca nu sunt incepatoare in domeniu. Mie nu imi plac prajiturile f. dulci asa ca am uns blaturile cu putin gem de piersici si a rezultat o combinatie dulce-acrisoara super (pt. gustul meu). PT. cei carora li s-a “branzit” glazura le spun ca este din cauza fatului ca temperatura a fost f. ridicata. Ciocolata se topeste la max. 35-40 grade C, la bain-marie fara ca apa sa dea in clocot, cand se infierbanta, se opreste aragazul, preferabil este sa topim mai intai ciocolata singura, apoi adaugam restul ingredientelor, o scoatem din oala de bain-marie si abia apoi adaugam untul taiat bucatele si tinut in prealabil la temperatura camerei, mestecam pana la omogenizare.
Buna,Teo! Mi-a iesit prajiturica,cu cateva amendamente si as vrea sa ma ajuti intuind poate ce am gresit.Am lasat glazura la racit si deasupra s-a lasat ulei muult(sa fie ciocolata de proasta calitate,sau untul nu foarte gras).Si mi s-a mai intamplat ca blatul sa se lase foarte dupa ce l-am scos din cuptor(din start,tin sa-ti spun ca n-am amestecat foarte mult albusurile spuma cu crema cealalta de teama ca nu va iesi blatul aerat). Pls help pt.o viitoare incercare?:) Multumim pt.retetele minunate si astept cu drag fiecare postare!
teo,in loc de intaritor de frisca se poate pune si gelatina ??si cum sa o pun daca da.
poti pune si gelatina, urmand instructiunile de pe ambalaj 🙂
A iesit foarte buna:) am folosit gelatina si a iesit perfect .
super! 🙂
Buna,Teo ! Pot sa fac foile cu o zi inainte de prepararea completa a prajiturii?
Multumesc anticipat pentru raspuns !
Da, Camelia, sigur ca poti! 🙂