De cheesecake nu m-as putea satura in nici o combinatie, iar cel mai bun pe care l-am mancat vreodata a fost cel de la Starbucks (cu siguranta NU si cel mai sanatos, pentru ca in conditiile in care nu sta nimeni sa faca cheesecake, muffins, tarte si checuri pe care le au ei acolo aici in Romania, nu vreau sa ma gandesc de unde sunt aduse… sa trecem peste).
Asa deci, retete de cheesecake sunt foarte multe, desi am observat o greseala care apare in mod frecvent in majoritatea retetelor: crema de branza este inlocuita cu branza simpla de vaci si asta nu e chiar ok, mai ales ca branza de vaci are o alta consistenta, e oarecum sub forma de bulgarasi, in timp ce pentru cheesecake trebuie sa folosim o crema de branza nu e musai Philadelphia pentru ca unii mi-au zis ca iese prea scump prajitura. Asa ca, la reteta aceasta am ales sa folosesc o alta crema de branza, mult mai accesibila, pe care a gasit-o cu 4 lei in magazinul Plus si are 300 gr (cred).
Ingrediente:
Pentru blat:
– 300 gr biscuiti graham
– 200 gr de unt topit
– 2 linguri de cacao
Pentru crema:
– 900 grame de crema de branza
– 2 plicuri de gelatina
– 200 ml de frisca lichida
– 60 gr de zahar
– zahar vanilat sau esenta de vanilie
– 3 linguri de suc de lamaie
Pentru topping:
– fructe proaspete sau din compot
– jeleu
Desi ingredientele sunt multe, reteta culinara in sine e simpla: maruntim biscuitii cu un robot de bucatarie, amestecam untul topit cu cacaua, turnam untul peste biscuiti, uniformizam si punem blatul intr-o tava de tort cu peretii detasabili, de circa 28 cm in diametru. Uniformizam si dam la rece o ora.
Pentru crema, punem la inmuiat gelatina in 50 de ml de apa rece si o lasam sa se umfle. Intre timp mixam crema de branza cu zaharul, sucul de lamaie si esenta de vanilie. Topim gelatina la foc mic si o punem peste crema (atentie, gelatina NU trebuie sa fiarba). Dupa gelatina urmeaza frisca batuta. Avem o crema omogena pe care o turnam peste blat.
Peste crema punem fructele, taiate in bucatie, dupa imaginatia fiecaruia. Peste fructe turnam un plic de jeleu, preparat dupa instructuinile de pe ambalaj.
O reteta foarte simpla, un tort exceptional insa, care in cazul nostru a facut impresie foarte buna invitatilor, pentru ca este fresh si usor, iar fructele proaspete ii dau o aroma foarte faina.
Daca ti-a placut reteta de cheesecake cu fructe, o poti vota folosind stelutele de mai jos, iar daca doresti sa primesti e-mail de fiecare data cand postez o reteta noua pe blog, aboneaza-te la feed.
draga Teo ,
vreau sa incerc sa fac aceasta reteta azi si am sa ma duc sa cumpar tot ce am nevoie pentru prajitura , insa vreau sa stiu cum e jeleul care l-ai folosit tu . este plic sau cum?astept caci vreau sa dau fuguta la magazin acuma .
Alina si ingerasul meu :Maia (Zalau)
Alina draga, e jeleul de la Dr.Oetker, la plic, tort gelee, se gaseste in varianta transparenta si in varianta rosie.
Pare f.buna.Deja am salivat numai citind-o.Dupa postul Pastelui o voi incerca si eu.Pana atunci numai bine.
draga Teo…iti urez o primavara frumoasa…si…numai bine..pe toate planurile..:*:*
multumesc Teo ,este o prajiturica buna si gustoasa .Felicitari!
am vazut ca ai folosit frisca lichida de la plus…alpha.eu am cumparat sapt asta fiindca am facut un tort.mare teapa am luat cu ea nu s-a batut deloc bine.a curs in ultimul hal.cum ai reusit s-o bati bat?precizez ca am batut-o cu mixerul.anca
O primavara insorita si calduroasa iti doresc
…………
XOX
Isabela
@anca, si eu tot cu mixerul am batut-o, deci nu vad care ar fi putut fi problema…
@isabela, o primavara frumoasa iti doresc si tie!
ciao,sunt judy.tare i-mi plac (sotul meu le adora)prajiturile cu fructe,si vreau sa o fac si pe asta.dar am 2 dubii.ma ajuti?eu nu sunt pe acasa si nu stiu cum sa gasesc jeleu.ce ingrediente are?poate gasesc ceva asemanator,sau pot folosi tot gelatina?si ce fel de biscuiti?????ajuta-ma te rog!merçí mult!
Teo,
Si mie imi place la nebunie cheescake-ul si incerc tot felul de variante.
Daca te intereseaza si ai vrea sa incerci pot sa-ti trimit varianta cu prajiturele orea sau cappuccino cheesecake.
As vrea sa te intreb daca cumva ai o reteta bune de cornulete. Eu imi amintesc din copilarie cornuletele cu nuci sau cele umplute cu gem, dar nu gasesc nici o reteta care sa o folosesc pentru aceste cornulete.
Sunt plecata de multi ani din Romania , mie dor de mancarea de acolo si tot timpul incerc sa gatesc ca si acolo.
Mul;tumesc din suflet pentru retete; sunt fantastice!
Anca K.
Buna Teo!As vrea sa stiu cat timp ar trebui sa stea la frigider acest cheesecake inainte de a fi servit?E foarte interesanta reteta si as vrea sa o incerc.Multumesc!Cristiana
salut teo! eu as vrea sa fac cheesecake cu branza fricheso de la plus insa reteta cu coacere.ce ma sfatuiesti? se preteaza fricheso la coacere sau philadelphia e sfanta:)) merci mult
eu as zice ca philadelphia, daca vrei sa iasa totul ok 🙂
cea mai buna prajitura de genul asta este de departe cea mancata la terasa din parcul gradina icoanei. ce starbucks, ce alte alea. try it! 😉
Am facut si eu cheese cake si tin sa te contrazic teo draga pt ca am facut cu branza de vaca(de tara)si a iesit fff buna,aceasta e prajitura traditional americana si sotul meu e american si a fost foarte multumit ba din contra a zis ca e mai buna asta cu branza de vaci decat cea cu philadelphia,in alta ordine de idei am primit si eu cartea ta si am facut deja cateva retete din ea,merci.