Tartine cu salată de şuncă

Nu stiu daca am pus pe blog o reteta mai simpla decat asta, dar care sa fie totusi de efect. Tartinele cu salata de sunca sunt aperitivul ideal pentru ca se prepara foarte repede si arata foarte bine. Daca nu doriti sa serviti salata de sunca sub forma aceasta, sau musafirii sunt deja la usa si nu ati apucat sa coaceti tartinele, puteti servi salata pe felii de ardei sau castraveciori si o puteti orna cu verdeata. Pe post de tartine puteti folosi chiar si felii de bagheta, fie prajite, fie proaspete. Eu le sugerez pe cele prajite.

Pentru tartine cu salata de sunca, avem nevoie de:
– o foaie de aluat de foietaj (500 gr)
– 500 gr de sunca presata
– castraveciori murati
– o telina medie
– maioneaza

Intindem foaia de aluat de foietaj si decupam diverse forme cu ajutorul formelor de prajituri. La mine nu au fost chiar atat de diverse, pt ca am facut doar floricele. Acum ca vine Craciunul, puteti face stelute, cizmulite & co. In acest sens, va anunt ca am vazut la Auchan (si am si cumparat) forme speciale pentru Craciun, cu 5 lei o gramada de modele. Ma gandeam sa va spun, poate va intereseaza pentru retetele de fursecuri si turta dulce.

Formele decupate din aluatul de foietaj le punem in tava, pe hartie de copt si le coacem pana cand sunt fragede, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc al cuptorului.

Pentru salata reteta suna cam asa: taiem sunca pestisori, curatem telina si o dam prin razatoarea mare, taiem castravetii murati cubulete mici sau fasii. Amestecam totul, impreuna cu maioneza, potrivim de gust cu sare. Combinatia de maioneza, sunca (mai ales daca e afumata), otetul din castraveciori si telina este grozava!

Pe fiecare tartina punem cate putina salata si gata platoul de aperitive!!

20 Comments

  1. T_Ioana

    Arata minunat! Sigur le fac si eu curand! Ce mai faci tu Teo? Cand vine bb Luca? Incepem galeria sau e tardiv:D?

  2. alexandra_pop2003

    BETON!!! In weekend e ziua lui V. asa ca a cazut la tanc reteta 😉 Mersi si pupici la toti 3 😉

  3. Alinuta

    reteta asta fara telina nu merge? ca nu am acu prin casa, dar tare as vrea sa o incerc….. te superi daca fac reclama blogului pe mess? :-*

  4. Ioana, bebe nu se stie cand vine, nu se arata prea dornic 🙁

    Ale, La Multi Ani :*

    Alinuta, telina ii da un gust parte, dar se poate si fara daca nu ai 🙂

  5. Alinuta

    acu ma infrupt din salata ta……mmmmmmmmm……..buuuuuuuunaaaa… numa ca tot fara telina am facut-o, in schimb am pus un morcov ras. promit ca atunci cand o sa ajung in Rom o sa fac si varianta cu telina. pupici

  6. offffff…sunt la servici si mai e si post pe deasupra, si eu salivez la salata de sunca….cred ca as putea sa o transform si in aperitiv de post cumva…ce parere ai? dada

  7. Anonymous

    Teo, dar…foietajul asta nu merge si cu o umplutura dulce? sa fie desert? Eu fac meniul pt craciun si o sa le fac sigur 100% cu sunca dar…de revelion vroiam sa schimb si sa le fac pt desert cu o umplutura dulce? CU serbet si cu frisca sau cumva?
    AndreeaR
    P.S. te intreb pe tine pt ca…nu stiu daca ti-am spus pana acum dar imi esti ca un mentor iar blogul tau…ca un ghid in bucatarie!

  8. Andreea draga, alautul de foieatj il poti folosi si pt strudele, pateuri, tarte etc, deci poate avea atat compozitii dulci cat si sarate.

    Multumesc din suflet pt cuvintele frumoase!! Sarbatori Fericite iti doresc 🙂

  9. Teo, vreau sa fac tartinele astea pentru masa de duminica. Am o intrebare mica, te rog. Aluatul e de foietaj, din acela foarte foarte subtire, sau de placinta, cel putin mai grosut ? Am gasit la mama intr-un dulap, pastrate cu grija, niste forme pentru decupat iepurasi 🙂 Cred ca ar iesi tare dragute tartinele mele.
    Daca nu, mai ramane varianta acelor biscuiti de cereale, subtiri, de la supermarket.

    Multumesc mult.
    Pupici gospodinei, si lui bebe.

  10. Andra, aluatul de foietaj e cel gros, care se umfla la cop. Aluatul de placinte e cel subtire, ca de taietei, sunt multe foi subtiri in pachet. Pe ambalaj scrie care ce e si sunt si poze.

    Te pup si Paste Fericit

  11. Anonymous

    arata super si este si usoara o incerc si eu ptr duminica..si iti spun ce succes a aavut..multumim…!

  12. eberly

    minunata reteta ,sm sa o fac si eu multumim…

  13. cory-ramy

    nu ne-ai zis cantitatile pentru salata..

  14. Cory, cata salata vrei, atata pui. Nu exista o cantitate standard, in functie de cati invitati ai, atat faci.

  15. Anonymous

    arata foarte bine tartinele numai ca nu inteleg eu ceva. daca am inteles eu bine, foietajul e de cumparat, dar vad ca e crud de il pui la copt.exista asa ceva la noi?

  16. Anonymous

    buna am incercat reteta de cozonac cu rahat si nu mi-a iesit oare unde am gresit?imi pierd increderea in mine cand nu-mi iese cozonacii

  17. Anonymous

    Super tare retzeta:X

    Am facut`o shi io dar am mai adaugat cate ceva:X

    Am adaugat la maioneza aia sau cum ii zice: branza telemea shi malai

    Shi eu cum nu pot face blatul acela am facut cartoi prajitzi rotunzi :X

    A fost minunat:X

    Ms de idee:X

  18. Anonymous

    ieu am facut reteta in aprilie de ziua sotului si a avut succes

  19. claudia

    Buna,Teo!Am incercat azi reteta aceasta si a iesit o bunatate de salata.Am mai adaugat porumb pentru ca noua ne place tare mult.Multumesc pentru idei!

  20. Daniela

    am facut si eu tartinele, dar cred ca formele mele sunt cam mici, pentru ca a trebuit sa pun mai putina umplutura, am adaugat si cateva feliute de gogosari pentru culoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.