Muşuroi de cârtiţă

Voi care ma cunoasteti deja atat de bine, stiti sigur ca nu lenevesc si nu ma dau inapoi de la nici o reteta, indiferent cat de complicata, asa ca sa nu ma acuzati ca am recurs la o prajitura “din plic” de lene… ideea e ca in saptamana 39 de sarcina, cand abia te mai misti si nu iti doresti altceva decat sa nasti, nu iti mai arde de prajituri complexe si cu 10 creme, vrei ceva simplu si usor. Asa am ajuns la prajitura MUSUROI DE CARTITA de la Dr. Oetker.

Ingrediente:
– o cutie de prajitura “Musuroi de cartita” de la Dr. Otker
– 2 oua
– 50 gr margarina
– 400 ml de lapte + 40 ml lapte
– 3-4 banane coapte

In cutia de prajitura veti gasi 3 plicuri: unu cu praful pt crema, unul cu fulgi de ciocolata si unul cu praf pentru blat.

Blatul: amestecam praful pentru blat cu cele 50 gr de margarina moale (moale si nu topita), cele 2 oua si 40 ml de lapte. Batem bine cu mixerul pana la omogenizare si turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, forma pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Coacem 30 de minute la foc mediu. Cand blatul e copt (verificam si cu scobitoarea, ca sa fim siguri), trasam cu cutitul o linie la 1 cm fata de margine si scobim frumusel mijlocul, astfel incat sa facem o adancitura in blat si NU sa il scobim de tot, ca nu suntem, cartite veritabile :))

In scobitura de la blat punem bananele curatate si taiate pe jumate, astfel incat sa umplem bine spatiul.

Crema: amestecam praful de crema cu 400 ml de lapte rece rece de la frigider, apoi cand spuma e tare, incorporam cu o spatula fulgii de ciocolata. Punem crema peste banane.

Peste crema punem miezul de la blat, cel pe care l-am scobit cu ghierutele noastre si pe care l-am farmitat cat de mic. Apasam incet cu mana pentru ca miezii sa se aseze bine pe crema si dam torul la rece 1 ora.

Prajiturica asta, “musuroi de cartita” a fost de-a dreptul o surpriza placuta pentru mine. Facand abstractie de E-uri & co. s-a facut foarte repede si simplu, a fost aromata si musafirilor le-a placut foarte mult. Asa ca, pentru gravidute si persoanele care nu au prea mult timp de petrecut in bucatarie, este ideala!

24 Comments

  1. Andra

    in saptamana 39 de sarcina, cand abia te mai misti si nu iti doresti altceva decat sa nasti, nu iti mai arde… de NIMIC. Tu cred ca esti vreun fenomen de mai stai in bucatarie in conditiile astea 😀

  2. Andra, deja suntem in sapt 40, am depasit termenul :)) si eu ma port la fel ca inainte de a fi gravi 🙂

  3. MI-am facut-o si eu atunci cand a aparut.Sincer nici nu stiam ca mai exista.Cred ca o sa imi iau iar pt ca mi-ai facut pofta.Dar tie ti-a iesit foarte joasa,a mea era mult mai inalta…Si mai nasti si tu odata,sa incepem sa vedem peste cateva luni si piureuri de morcov cu mar sau mai stiu eu ce :))

  4. teo maica, sper ca acum nasti! pupam luca gras si incapatanat 🙂

  5. Anki, speri degeaba, ca asta mic nu da semne :(( nu vrea si basta!! ce fericita esti tu ca ai scapat usor si repede si ai o minune de baiat! :*

    Adina, creca tu ai pus in tava mai mica, d’aia. Eu am pus in tava cu diametru de 24 de cm, cum scria pe pachet. Da sa stii ca nu e jos deloc tortu, poate asa se vede in poze 😕 pup Cristinica!

  6. salut teo ..de foatre putin am descoperit blogul tau si este ptr prima data cand iti scriu.imi place foarte mult sa gatesc dar cel mai mult imi place sa incerc tot felul retete usoare si ieftine .exact asa cum sunt ale tale.te felicit ptr ceea ce faci si esti de un real ajutor ptr toate tinerele casatorite.si eu sunt casatorita si imi place sa diversific mereu meniul familiei.iar sotul ma apreciaza mereu.sa fii sigura ca o sa incerc multe din retetele tale.sper sa citesti mesajul si multa sanatate ptr tine si bebe.

  7. Multumesc Gabi pentru cuvintele frumoase 🙂 Te astept oricand aici!

  8. gabriela

    salut asa cum era de asteptat am devenit o fana a blogului tau .imi place la nebunie.prima reteta pe care am incercato a fost chifle umplute[nu am avut chifle dar am folosit niste painici graham rotunde,eu stau la tara si nu gasesc intotdeauna ce imi doresc dar improvizez]dar mi-au iesit super bune.acum ma duc sa pun la foc ciorbita de pui a la grec.sper sa imi iasa.multumim ca existi .

  9. Teo, ce se poate folosi in afara de pachetul ala de la Dr. Oetker? Adica ceva din supermarketurile de aici (US)comparabil cu asta? P.S. Nastere usoara, daca nu ti-a aparut deja nazdravanul.

  10. gabriela

    salut
    asa cum era si de asteptat si ciorbita mia iesit extraordinar de buna.imi era teama de faza cu oul dar am reusit.iar sotul meu a fost super incantat.

  11. Anonymous

    prajitura mea preferata….insa are atatea e-uri..am citit analiza prospectului in jurnalul national. m-am ingrozit !
    felicitari pentru blog

  12. Anonymous

    da…eu am facut-o fara plicuri…am preluat doar ideaa.am facut un blat de cacao din 5 oua(pandispan) l-am scormonit am pus bananele iar crema am facut-o din smantana de frisca cu ciocolata rasa.si a iesi mult mai buna si fara atatea e-uri.merita incercata home made.Anca

  13. Adelina

    Hai sa fim seriosi! E-uri, e-uri si iar e-uri! Chiar credeti ca ceea ce pregatiti voi in bucatarie este lipsit de aceste e-uri?! Mai bine ati citi ce scrie pe fiecare produs pe care-l folositi cand gatiti. Asa veti constata ca nu este sanatos nici ce iese din propria bucatarie.

  14. Anonymous

    Doamne ce spun oameni astia e o minciuna totala eu am facut prajitura asta din cuti de miii de ori si nu contine nici un E.Iar de fiecare data cand am facut-o a fost extraordinara.Nu cred ca ese asa de rea precun ziceti

  15. Anonymous

    Ador prajitura asta, numai ca in Italia n-o gasesc…ai cumva si varianta home made?
    Numai bine, Elena

  16. Anonymous

    Buna!!
    Nici nu știi ce mare ajutor mi-ai dat!
    M-ai scăpat de multă munca!
    Am cumpărat cutia pt prajitura de la un magazin polonez, cu gândul ca rog o prietena sa imi traducă, sau ca găsesc pe net.. Mă temeam ca ajung la dictionar! :))
    Multumesc!

  17. Incercati sa inlocuiti acea parte de blat, rezultatul scobitului,cu fulgi de ciocolata!Fie si bruta,data pe razatoare…Parol ca e mult mai delicios:)

    Sarbatori fericite!

  18. gabriela

    Eu am folosit zmeura in loc de banane si a iesit…wow!!!!!!!!!…va recomnd sa incercati si voi cu zmeura, capsuni sau chiar amestec de fructe de padure

  19. Multumesc. Eu sunt in Canada si acum au deschis un mare magazin european la noi in oras si sora mea a venit in vizita si am cumparat impreuna tortul. Azi m-am hotarat sa-l fac, am rugat o cunostinta poloneza sa-mi traduca reteta (e in poloneza 🙂 ) dar nu intelegeam cu scobitul tortului… Ma bucur ca am gasit aici si poze cum sa-l fac. Multumesc.

  20. În loc de margarină, se poate şi cu unt ?
    pup la tine şi bebeluşul tău :*:*

  21. andreea

    si eu am facut astazi. a crescut frumos si la cateva minute dupa ce am scos blatul din cuptor, s-a facut plat si nici nu e loc pt banane. oare din ce cauza? ;(

    • Andreea draga, nu as sti ce sa iti spun. Este o reteta pe care am facut-o acu foarte multi ani si nu am mai folosit niciodata de atunci nu am mai folosit niciodata prajituri la cutie….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.