Paste cu sos pesto

Sosul pesto… multa vreme nici nu am vrut sa aud de el! O verzaciune dezgustatoare, asta credeam despre el! Va vine sau nu sa credeti, am avut o perioada in care alegeam patrunjelul si leusteanul din ciorba si nu suportam sa mananc “verzaturi”. Acum as manca si patrunjel gol šŸ™‚ Asa ca, va propun o reteta culinara foarte simpla, dar sanatoasa si de efect ā€“ paste cu sos pesto. E prima data cand fac, sincera sa fiu! Acum ceva vreme am primit din Italia, de la prietena mea Andruska, un pesto ff bun. M-am gandit sa incerc sa-l recreez si asa am facut!

Ingrediente:
– o punga de paste (eu am ales penne)
– 50 de grame de samburi de pin
– 1-2 cani de frunze de busuioc proaspat
– 2 catei de usturoi
– ulei de masline (cat ia)
– o canita de parmesan sau pecorino date prin razatoare

Va puteti folosi de un mojar sau de un blender. Eu am ales blenderul. Macinati samburii de pin, usturoiul, busuiocul si cascavalul (de care ati ales). Cand s-a format o pasta omegena, se adauga incet uleiul de masline, pana cand sosul are consistenta dorita. Gata!

Pennele le-am fiert al dente si am pus peste sosul pesto. Fiind o familie de carnivori inraiti, in special unii dintre noi… a fost musai sa fac si pui la grill langa pennele cu sos pesto.

Ca sa lamurim mai multe chestiuni: in hypermarketurile mari, la raionul de seminte (alune, arahide, caju, fistic etc) gasiti si samburi de pin. Tot la hypermarket, la salate si legume proaspete, cele care stau in frigidere gasiti busuioc proaspat, la punga. Cat despre pecorino, profitati de “saptamana preparatelor italiene” de la Auchan si cumparati-l de acolo. Foarte bun!

11 Comments

  1. Gand la gand… si eu am facut acelasi lucru! Duminica placuta!

  2. Anonymous

    am tot auzit de sos pesto dar ca si tine cand vedeam verzeala aia …imi trecea pofta. acuma daca tu zici ca e asa bun musai sa-i incerc fiindca am incredere in gusturile tale:)o zi buna si un pup mare

  3. Anonymous

    este o reteta super buna
    incercati cu incredere ca este delicioasa
    la noi in rom inca nu se stie reteta si nu se cunosc simburii de pin
    pacat ca toate sint f bune si f. sanatoase pofta buna

  4. Anonymous

    o reteta delicoasa …manan c foarte des..sunt indragostita de sosul pesto …doar ca mie mil trmite mama din italia gata facut…sunt delicioase si f simlu de facut …pastele sunt viciul meu ..si daca mai aia te rog sa mai postezi rete de paste ..multumesc..Maria.:D

  5. Anonymous

    O intrebare .De unde pot cumpara samburi de pin ?Mie imi place sosul pesto foarte mult dar nu am gasit samburi de pin si tare as mai vrea sa il prepar incasa pentru ca nu se compara cu cel cumparat din magazin .Multumesc .Astept raspuns

  6. samburi de pin gasesti la carrefour, la raionul de seminte, nuci, alune

  7. Anonymous

    Buna. Si eu folosesc foarte mult acest sos pesto pentru paste, asa ca va propun o alta varianta. Peste sosul pesto preparat adaug mozzarella taiata marunt si rosii cherry taiate, iar dupa ce le amestec, adaug pastele fierbinti si le amestec repede. Odata mozzarella topita, se adauga parmezan- e delicioasa combinatia.
    Semnat:Un spiridus šŸ™‚

  8. Samburi de pin am gasit azi la magazinul Ki – Life din Piata Amzei. Punguta de 70 g este 15 lei. Si eu am cautat pana m-am plictisit šŸ™‚

  9. Ramona

    Am mĆ¢ncat şi eu prima dată Ć®n Italia şi a fost delicios, am dat fuga la magazin şi mi-am adus de acolo sos gata preparat. Acuma mă pun să fac šŸ˜€ O zi bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.