Continuam plimbarea prin bucataria chinezeasca cu o reteta culinara foarte simplu de realizat: PORC PICANT CU LEGUME. Fiti pe pace, nu scapati de curand de obsesia mea cu mancarea chinezeasca, cel putin pana imi trece dragul de noul meu WOK, care momentan este piesa de rezistenta a bucatariei mele.
Ingrediente pentru porc picant cu legume:
– 500 gr de cotlet de porc fara os
– o punga de legume chinezesti
– sos de peste (nam pla)
– sos chili iute
– sos dulce-acrisor (nu e obligatoriu)
– 3 catei de usturoi
– o lingurita de ghimbir macinat
– amidon
In primul rand incingem bine uleiul in care punem cei 3 catei de ustuoi taiati bucatele. Rolul usturoiului este de a aromatiza uleiul, deci dupa ce se rumenste putin, il scoatem din ulei. Taiem carnea de porc fasiute, pe care le dam prin amidon si le rumenim in WOK pe toate partile. Cand porcul prinde o crusta aurie, il scoatem din tigaie si il tinem la cald.
Punem legumele, pe care la calim impreuna cu 3-4 linguri de sos chilli iute si o lingurita de ghimber. Cand legumele sunt gata, punem din nou carnea de porc in WOK, amestecam bine si la sfarsit punem sosul dulce-acrisor, pe care il folosim pentru a mai “atenua” din iuteala sosului chilli.
Am servit porcul cu orez fiert separat – o cana de orez la 3 cani de apa. Mie personal imi place mancarea chinezeasca in primul rand pentru ca se gateste foarte repede, ideal pentru pofticiosii ca mine :))
buna! presupun ca legumele le-ai cumparat din kaufland sau ceva supermarket.nu de alta dar vreau si eu sa le gasesc repede.carnea de porc o pot inlocui cu vita sau pui? eu sunt alergica la porc si nu pot manca fara sa ma umflu toata desi imi place gustul. f bine arata blogul felicitari!! gety
Salut. Legumele chinezesti sunt fie Bonduelle fie de la Findus si la gasesti la Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour etc. Sosul de la blue dragons, sweet & sour folosit la aceasta reteta l-am gasit doar la Kaufland, in rest sunt de la alte firme si nu garantez pentru gust.
Porcul se poate inlocui cu orice, de ce nu ar fi pui picant sau vita picanta? 🙂
Spor la chinezisme
Am facut aseara acesta reteta.
Am improvizat putin, am folosit doar sos de ardei iute si am pus si sos de soia.
Alaturi am pus taitei din orez.
A iesit EXCELENT!!!
Felicitari pentru reteta!
Sa va fie de bine! 🙂
Am facut porcul… e oarecum in genul retetelor chinezesti “inventate” care de regula ies foarte bine. Importante sunt sosurile si condimentele. Treaba cu prajitul in amidon n-o stiam, e geniala! Voi incerca si cu pui sau peste. Satisfactia mea a fost ca a aratat exact ca in poze. In rest, multe dinte retetele tale sunt deja “arta” pentru mine si nu indraznesc sa ma bag (-:. M-ai uimit cu zacusca, nici macar mama nu mai face. Felicitari foarte sincere! Ai inlocuit deja “gustosul” unde mai intram atunci cand nu mai aveam nici o idee simpla si rapida. Urmatoarea incercare: ficateii cu soteul de morcovi!
Ai dreptate, Inda, sosurile sunt cele mai importante in mancarurile chinezesti.
Incearca oricare reteta, cu mult curaj, sunt sigura ca o sa iti iasa !!!
Un deliciu porcul picant, aseara a fost randul lui, l-am mancat asa, fara nici un fel de garnitura, oricum este satios. Multumiri Teo!
salut!sosul de peste cand se pune? e musai sa il folosim?
Andrei, sa va fie de bine, ma bucur ca v-a placut!
Sosul Nam Pla se pune peste legume, nu e obogaltoriu dar completeaza gustul mancarii.
buna ziua teo!
iti vizitez pagina de aproape un an de zile si pana in prezent am realizat foarte multe din retele tale excelente!!!
Din pacate timpul nu-mi permite pentru a sta pe internet si numai din acest motiv nu adaug comentariila minunatele tale retete, pe care, in schimb, le urmaresc in mod constant:) Astazi, am revenit si am gatit din nou aceasta reteta si am decis iti trimit acest comentariu.
Felicitari pentru ceea ce faci, sanatate si spor in toate!
Melania, multumesc pentru cuvintele frumoase, ma bucura faptul ca ti-ai facut timp sa postezi acest comentariu.
Sa stii ca prefer sa am vizitatori care gatesc retetele mele, chiar daca nu comenteaza pe blog, decat sa am comentarii de la oameni rautaciosi, care NU incearca retetele, dar comenteaza doar de dragul de a se baga in seama.
Te mai astept pe la mine 🙂
Buna ! eu,sunt noua pe aici,dar nu am cuvinte; am dat de tine din intamplare dar nu mi-a parut rau. deja am experimentat cateva retete si mi-au placut mult.intru de cate ori prind putin timp liber mai exact cand doarme bebe. nu ti-am scris pana acum dar deja o sti esti extraordinara …ai retete de tot felul adica si mai simple si mai complicate intelegi tu FELICITARI !!!
buna! super reteta ta , eu fac aceeasi reteta doar ca folosesc sosul sweet and sour de la uncle bens cu ananas….incearca-l , e un deliciu…azi e prima zi cand intru pe blogul tau si pot sa spun ca am pierdut ore bune pe el !m-ai impresionat
cristina
Am tot vrut sa te intreb, care ii faza cu prajitu in amidon?
stiu ca pare o intrebare de incepator, da mnoh, aici ii primu loc unde am auzit de asa ceva 😀
mersi anticipat, gateala prajita ,… aaa… pardon, placuta 😀
cu drag, Lucian.
Teo, arata demential!
Intrebare de boboc: Pungile cu legume se gasesc in stare congelata. Ai adaugat legumele direct, congelate, sau le-ai fiert inainte?
Mersi!
Lucian, prajitul in amidon formeaza o crusta crocanta pe bucatile de carne 🙂
Anonim, n-am fiert legumele, inainte de folosire le-am pus sub jet de apa rece astfel incat sa se decongeleze putin 🙂
suna foarte bine aceasta reteta, dar de unde ai luat ghimbirul, pt ca eu am fost si in real si la megaimage si nu am gasit, sper sa iasa bine si fara..
Orezul va iesi pufos si neimbibat in apa, pregatit dupa metoda lui Jamie Oliver:
Orezul cu bob lung(basmati)se spala pana apa devine limpede! Se fierbe orezul 5 minute in apa cu sare,apoi se strecoara si se gateste la aburi 15 minute!
Eu nu am o masina de gatit la aburi dar folosesc o sita acoperita cu staniol,asezata pe o oala cu apa :D…
Sper sa incerci si tu, eu de cand am descoperit metoda asta, doar asa mai pregatesc orezul!
si cu sosul de peste ce faci? e trecut la ingrediente.
Se pune si el alaturi de sosul de soia si celelate sosuri. Imi cer scuze, am uitat de el!