In ultimele zile la job, inainte de a fi tintuita din nou la pat, am servit masa de pranz la un restaurant cu meniu fix, bine-cunoscutul “meniul zilei” si ma credeti sau nu, in niciuna din zile nu au pus “dragii” de ei ciorba de pui a la grec la oferta zilei. Si hai sa fim seriosi, stim cu totii ca preparatele care nu sunt in meniul zilei au niste preturi colosale, tocmai pentru a incuraja consumul meniului fix. Asa ca, pe principiul ca nu ma face pe mine un meniu fix, mi-am facut propria ciorba de pui a la grec si nu am regretat deloc.
Ingrediente Ciorba de pui a la grec
- 1 pui mai mic (eu l-am inlocuit cu 3 pulpe de pui intregi si gigantice)
- o ceapa
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- o bucatica de telina
- 100 gr de orez
- 200 ml de lapte
- un borcanel de 250 gr de smantana
- 3 galbenusuri de ou
- zeama de la o lamaie
- sare
- o legatura de patrunjel
Am pus pulpele de pui la fiert in 2 litri de apa, impreuna cu ceapa intreaga, telina si radacina de patrunjel curatate si date prin razatoare. Am condimentat cu sare si vegeta.
Buuuun, carnea trebuie lasata sa fiarba bine de tot, apoi luati oala de pe foc. Aruncati ceapa, scoateti carnea si o desprindeti de pe oase si o taiati frumusel in bucatele. Carnea taiata se pune din nou in oala cu supa, impreuna cu morcovii razuiti si orezul. Se lasa sa fiarba impreuna pana cand orezul si morcovii sunt fierti.
Intre timp, se freaca bine galbenusurile, apoi se amesteca cu laptele. Eu am am folosit lapte gras, pentru o explozie veritabila de calorii si iaurtul. Maiaua obtinuta trebuie turnata in supa. DAR avand grija ca supa sa nu clocoteasca, respectiv sa nu fie pe foc, pentru ca riscati ca oul sa se stranga si nu ati rezolvat nimic. Asa ca eu procedez asa – fac maiaua din start intr-un vas mai mare, care sa imi permita sa adaug putin cate putin din zeama de la supa. Astfel maiaua ajunge la temperatura supei si atunci o pot turna linistita, fara teama ca se strica toata afacerea.
Acest sistem este aplicabil nu doar la aceasta reteta, ci in general la retete culinare ce contin albitura din ou. O data turnata maiaua de lapte si smantana, urmeaza doar sa acriti ciorba cu zeama de lamaie, in functie de preferinta. Puteti folosi chiar si mai mult decat zeama de la o lamaie.
Ciorba de pui a la grec trebuie sa fie alba si putin mai groasa decat o supa obisnuita de pui. Patrunjelul verde se toaca si se presara peste supa, insa doar inainte de servire, pentru a nu-si pierde aroma. Ce sa va mai zic? Ca nici nu ma mai intereseaza ce servesc altii la meniul zilei, atata timp cat eu imi prepar acasa ce vreau!
Arata exceptional, Teo! Musai sa incerc si eu in curand 😀
Te pup,
Andra.
Pe cat de buna e ciorba, pe atat de ieftina si usor de facut. Seamana cu ciorba noastra radauteana, cu deosebirea ca aceasta se acreste cu bors si la servire se pune si mujdei cu usturoi. Ciorba radauteana fierbinte este foarte buna iarna (scoate raceala cat ai zice ciorba), mancata cu mamaliga si ardei iute. Aceasta, greceasca, pare mai potrivita vara, asa ca o voi pregati si eu.
Multumesc pentru retetele minunate.
am gatit azi ciorba de pui a la grec si a fost super!! cred ca mergea de minune un ardei iute, dar nu am avut! data viitoare!… multumesc! ma mai tenteaza multe din retetele tale asa ca voi fi o prezenta constanta, pentru ca esti o buna sursa de insipratie! 🙂
nico
Multumesc, fetele:) Chiar este o ciorba ieftina si buna, foarte bogata, genul de ciorba dupa care chiar nu mai incape felul 2 🙂
Buna dimineata.Draga Teo astazi am sa incerc sa gatesc dupa o reteta de a ta.TOATE POZELE ARATA FOARTE BINE TI SE FACE FOAME CAND LE PRIVESTI.FELICITARI SI ITI MULTUMESC PENTRU ACESTE RETETE MINUNATE PA TE PUP
Am dat search pe google dupa aceasta ciorba, am ajuns pe blogul tau si mi s-a facut pofta! arata foarte bine tot ceea ce faci, am descoperit site-ul de curand dar vreau sa incerc cam tot ce ai pus tu aici 🙂
as avea si eu o rugaminte,daca nu iti cer prea mult… poti sa gatesti ceva foarte bun cu conopida? da,am vazut retetele pe care le ai cu conopida, dar… as vrea daca se poate mai mult 🙂
iti multumesc mult de tot,si sper ca nu te-am deranjat prea tare cu rugamintea mea
spor in continuare si felicitari pt bebe 🙂
Noi nu folosim foarte mult conopida sincera sa fiu, dar promit sa ma mobilizez si sa fac ceva cat de cat.
Multumesc pt felicitarile pt bebe 🙂
DRAGA TEO,ASTAZI AM FACUT SI EU “CIORBA DE PUI A LA GREC”,DOAR CA EU NU AM PUS LAPTE SI TELINA PENTRU CA NU AM AVUT SI IN LOC DE TELINA AM PUS PUTINA GULIE.A IESIT SUPER,ESTE O NEBUNIE TOTALA TREBUIE SA AI GRIJA SA NU ITI INGHITI SI LIMBA DECI ATAT DE BUNA ESTE. FELICITARI PENTRU TOATE RETETELE.TEO ESTI O GOSPODINA NEMAIPOMENITA. ASTA A FOST DOAR INCEPUTUL VOI MAI INCERCA SI ALTE RETETE DE ALE TALE.PA TE PUP SI VA DORESC O SAPTAMANA CAT MAI PLACUTA.NOAPTE BUNA
Ver draga, sa iti fie de bine! On curand am sa pun si retete de muraturi, asa cum mi-ai cerut, doar ca pana acum nu am pus decat catsraveti murati si ardei iuti in otet, mai trebuie sa pun zacusca, gogosari in otet, conopida cu gogonele si mai vedem 🙂
Este super ciorbita …bubulina mea a papat-o foarte bine si noua ne-a placut!
Daca bubulinele papa, inseamna ca e bun! Vorba mamei: eu ma simteam cea mai mare ospodia cand papati voi tot din farfurie 🙂 Sa va fie de bine!
am facut s eu ciorbita dupa reteta ta … a iesit minunata … acum trec la crispy strips ;)) revin
Salut, gravidel! Eu n-am pus pana acum lapte si iaurt, ci numai smantana. Muuulta smantana, ce-i drept… o sa incerc si ca tine si iti spun cum mi se pare. In schimb, iti sugerez sa pui marar in loc de patrunjel, e absolut minunat gustul. Te pup!
teo tocmai am terminat ciorbica de gatit. este superba…. chiar dc e aproape 9 nu pot ezita sa mananc o farfurie.
PS cu tine poate devin si eu mai gospodina ca nu prea ma atrage bucataria;)). deja ma uit peste ceea ce voi gati maine sau poimaine.
Pup pt tine si pt bebe.
Irina sucmpa, sa iti fie de bine >:D< ma bucur foarte tare ca iti place!!
De cand te-am descoperit,nu e zi sa nu deschid calculatorul si sa “fur” putin din retetele tale..cat despre ciorba…e delicioasa… multumesc mult ca existi !!!
Teo, se poate inlocui smantana cu iaurt?
Eu zic ca se poate inlocui, atat doar ca sa fie un iaurt gras si consitent (cum e iaurtul extra de la Zuzu), pentru ca altfel nu prea iese supa groasa, asa cum trebuie.
draga teo am facut ciorbita,acum am terminat-o.a iesit super deabea astept sa vina sotul meu sa manance si apoi sa-mi spuna ce nota sa-ti dau.pt papanasi a spus ca meriti 10***.
Vreau sa iti multumesc tare mult! eu sunt plecata din tara pentru prima data pentru o perioada mai mare de timp pentru studii..si acuma, de voie de nevoie a venit vremea sa invat si eu sa gatesc! 🙂
asta e prima ciorba pe care o fac cu manutza mea de cand sunt 😀 si iti multumesc tare mult. pentru k a fost absolut delicioaaasaaa! si sunt extrem de mandra de mine.. multumesc!
acum 2 zile am incercat reteta si a iesit…beeeton..l noi ciorba daca nu se mananca in 2 zile..pa..nimeni nu se mai atinge d ea..dar vad k haplea my baga si zic in continuu…mooama c buna e!
ms pt reteta si promit s mai incerc si altele
Draga Teo, am facut aceasta ciorbita si vreau sa spun ca este dementiala!!! Desi nu sunt o mare fana a ciorbelor, imi place la nebunie! Iar in cuptor se afla prajitura “desteapta”, abia astept sa se coaca!
Iti multumesc ca existi si imparti cu noi toate secretele tale culinare!
Va doresc multa, multa sanatate (tie si lui bebita) si armonie in familie!
P.S. cat despre nastere, stai linistita, ca vei uita de toate chinurile cand vei avea copilasul in brate, cand el va zambi, va ganguri, iti spun asta din proprie experienta.
Teo, vreau sa iti spun ca te iubesc! Nu te-am vazut, nu te cunosc, dar pot sa spun ca esti cea mai buna prietena a noastra, a micilor gospodine! Imi esti atat de draga cand ne descrii tu acolo de unde ai cumparat ingredientele, cum ai facut, cum ai dres… esti o dulceata de fata, o comoara la casa omului! Felicitari pentru bebelus, sa-ti traiasca si sa te bucure! Loredana
Iuuii, Loredana, ce-mi faci? cum eu stau prost cu emotiile acu cu sarcina, mi-au dat lacrimile cand am citit ce mi-ai scris! Multumesc ff mult pt cuvintele frumoase :*
Teo, cred ca asta este cea mai incercata reteta a ta!
Am facut-o si eu astazi, si ca intotdeauna cand ma iau dupa indicatiile tale totul a iesit perfect! Iti multumesc pentru tot, chiar daca stiu ca sfaturile nu imi sunt adresate personal, eu tot ma simt de fiecare data ca si cum le-ai fi scris special pentru mine!
Multumesc si felicitari, cred ca a venit si bebe gospodini:), ca nu te-am mai vazut de mult pe aici. Sa fie sanatos(sanatoasa?) si sa il cresteti mare si fericit!
Am gatit astazi ciorba de pui a la grec si a fost delicoasa!! Multumesc pt reteta!!!
Te poop,
Diana
Buna Teo.
Ma numesc Simona.Sunt din Bucuresti si ca mai toata lumea de aici te-am gasit intamplator dar m-ai fascinat. Pur si simplu toata ziua aceea am rasfoit retete, comentarii, am salivat cu ochii in poze. Asa ca in week-end, sambata,(ziua mea principala de gatit) cu retetele listate m-am apucat de treaba. Am ales asa:
1.Ciorba de pui a la grec-ai mei (mama, sotul si fata)au fost pur si simplu derutati deoarece arata super si dupa ce gusti nu te gandesti la ciorba de pui( ma rog ce indemna ea pentru noi inainte de aceasta reteta).
2.Lasagna Teo-varianta ta …..care a iesit super. Vreau sa iti spun ca nu numai ca nu preparasem eu niciodata…nici nu mancasem niciodata asa ca, sincer, nu stiu cum trebuia sa iasa…dar ce a iesit a fost de neimaginat (si sunt fan preparate din carne tocata)
3.Rulada de ciuperci.Simplu…foarte simplu de facut si la fel de repede se mananca. Se mentine proaspata, aromata si buna.
4.Salata de varza cu porumb….deosebita. Nu mai mancasem asa ceva dar combinatia este cu totul atragatoare prin deopotriva gust si aspect.
Asadar voi continua sa studiez si sa pun in practica retetele tale minunate. Voi fi mai mereu pe aici.
Teo vreau sa te felicit. Din suflet. Pentru ca esti o persoana (intuiesc si parca simt cumva) buna, harnica, frumoasa, o sotie si o mama speciala.
De asemenea iti doresc tie si intregii familii( si celui mic din burtica)dar si tuturor celor care te viziteaza SARBATORI FERICITE SI FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA NE DARUIASCA SANATATE,BUCURII si tot ce va doriti in 2009.
Buna Simona, am fost profund impresionata de ce mi-ai scris… sa stii ca mi-au dat lacrimile. E impresionant sa citesti asa ceva, mai ales cand vine de la o persoana care nu te cunoaste decat prin intermediul unor retete.
Bebe nu mai e mic si in burtica, ci tocmai a implinit o luna, a adormit pe masa de infasat si mi-e mila sa-l iau de acolo si sa-l pun in patut 😀
Multumesc pt urari, sper sa aveti si voi sarbatori fericite si te rog sa mai incerci si alte retete de pe blog, sunt sigura ca-ti vor place la fel de mult.
am facut si eu aceasta ciorba iar familia mea a mincat-o pe nerasuflate.FELICITARI PT TOATE.
Am facut si eu ciorbita asta si imi place tare mult. Numai ca eu am pus piept de pui ca sa uit cumva de faptul ca am pus smantata cu 25% grasime :))
Teo…imi place felul cum oamenii isi manifesta interesul pt. o mancare sanatoasa..in aceasta sectiune doar femeile au aviz..dar eu sunt barbat..si recunosc am slabiciune la gastronomie…felicitari teo..pt modul in care expui si imbini utilul cu placutul…cat mai multe retete…;)
daniel din bucuresti…spor la treaba ! 😀
Delicios… delicios… delicios!!!
Nu am cuvinte… “Specialitatea casei” la mine in materie de “zeama” era supica de pui (cu galuste si respectiv taietei), altceva insa nu mai incercam…. pana azi 🙂 M-am trezit de dimineata si am plecat la piata sa fac respectivele cumparaturi deoarece frigiderul meu plangea de gol ce era :)) Iar acum tocmai am terminat ciorbita.. de gatit si de papat… a iesit o minunatie chiar la mine in bucatarie :))
Acum e musai sa chem pe cineva pe la mine ca nu pot sa ma bucur de ea doar eu (desi imi place asa de mult incat as putea sa o mananc singura :P) dar o ciorbita asa minunata merita impartita cu cineva drag 🙂
Mersi Teo, esti cea mai buna e-gospodina :))
Anca
Intrebare: se poate pune si bors in ciorba asta? in loc de zeama de lamaie?
Da, se poate folosi si borsul.. depinde de gusturi 🙂
buna Teo. am facut de mai multe ori aceata supa si de fiecare data m-a fascinat. Imi cer permisiunea sa pun reteta si la mine pe blog, bineinteles cu referire la adresa ta. Multumesc PUP dulce pe tine si pe bebe.
irina, sigur ca poti folosi reteta, mai ales daca pui si link catre reteta mea 🙂
merci mult
am facut si eu o reteta de-a ta intr-un final 🙂 yuppyy !!
a iesit buna numai ca tot mi s-a taiat… nu am asteptat sa se raceasca 🙁 Pup Teo and SarmaLuca
Pacat ca exista doar 5 stele de rating :). Ciorbita e de nota 20!!! Avand curcan in casa, si nu pui, am executat cu ce aveam. O minunatie.
Multumesc mentorului :)! Pupici la cei mari si la cei mici :))
Teo draga, asta e prima mea ciorba de pui a la grec si trebuie sa spun ca sunt foarte mandra :)In Praga nu gasesc ingredientul principal pentru o ciorba romaneasca, si anume borsul, asa ca reteta ta a fost la fix. Multumim mult 🙂
Am facut si eu in weekend ciorba a la grec. Mi-a iesit foarte buna si am fost laudata de sot si musafiri. Multumesc mult pt retete. Am mai facut si crispy. Urmaresc blogul tau zilnic si l-am trimis tuturor prietenelor mele.
Sa iti dea Domnul multa sanantate si ideei de retete:).
Buna Teo! Sunt o “clienta” noua a ta si vreau sa-ti spun ca sunt foarte incantata de retete. Astazi am facut ciorba de pui a la grec si a fost foarte,foarte gustoasa.O sa incerc zilele astea si alte retete pentru ca sunt sigura ca vor iesi foarte bine. Multumesc!
Buna, Teo! Am facut ciorba, are un gust deosebit. Voiam sa intreb totusi in ceasul al 13-lea daca ai pus si leustean, pentru ca mie ciorba in general mi se pare incompleta fara leustean. Multumesc anticipat. Ela.
e foarte buna ciorbita asta! am facut-o si eu si i-am pus si putin usturoi! un deliciu!
kiar acuma fac si eu ciorla de pui a la grec sint curioasa cum va iesii.
Salut. Acum ma apuc de ciorba asta. Va anunt cum a iestit, desi cred ca va fi minunata.
Sa stiti ca am incercat si eu reteta…este divina….a fost foarte apreciata de toata lumea…si azi cred ca am sa gatesc iar o ciorba…
Teo, iti multumesc pentru sursa de inspiratie zilnica pe care o reprezinti pentru mine in materie de gastronomie… :).
Maine imi voi surprinde familia cu o ciorba de pui a la grec 😀 desi sunt baiat si am 23 de ani …imi place sa gatesc iar aceasta reteta mi se pare super buna …
am gatit si eu ieri ciorba de pui a la grec si a iesit minunata.merita incercata.felicitari teo
Asta e cioarba originală de pui a la grec !!!
Secretul constă în fierberea compozitiei si nu a a folosi prăjeli.
Teo, esti absolut incredibila!!!! am facut deja multe dintre retetele tale si toate au avut mare succes! m-ai ajutat foarte mult in bucatarie….:)
sincer, consider ca ai cel mai accesibil si mai placut blog culinar!!!
tine-o tot asa!
Silvia din Cluj
BUNA,SI EU AM FACUT CIORBITA ASTA,NUMAI CA AM PUS SMANTANA SI MARAR DIN BELSUG SI VREAU SA VA ZIC CA ESTE SUPERRRR BUNA…..INCERCATI SI VOI ASA.SUPER BLOGU TEO….NU AM VAZUT NICI O RETETA DE CIULAMA,POATE FACI SI NE ZICI SI NOUA.
AM FACUT SI EU ACEASTA CIORBA NUMAI CA EU PUN SMANATANA SI F MULT MARAR SI IESE O MINUNATIE.SUPER BLOGU TEO,FELICITARI
Draga Teo esti extraordinara, blogul este conceput extraordinar, iar retetele delicioase….mmm!ne faci pe toate super gospodine, iar monotonia…din bucatarie…a disparut…felicitari!esti o susrsa de inspiratie reala…caut o reteta, o listez si fuga cu ea in bucatarie…iti multumesc ca mi-ai reinviat dorinta de a gati si de a-mi surprinde partenerul cu ceva nou de fiecare data…te imbratisez pe tine si pe bebe tau…! eterna ta fana, cristina_nicky.
Si noi gatim frecvent ciorba de pui a la grec, dupa reteta ta!!! Mofturosul meu nu suporta ciorba de burta, mie imi place la nebunie, asa ca am descoperit compromisul in ciorba ta..Si e dementiala!!! Am facut-o vineri, acum o prepar iar! 🙂
Multam pentru inspiratie!
Hey,Teo. Tocmai am terminat "cioba de pui a la grec"…A iesit extraordinar de buna!!!
Felicitari pt tot,esti o gospidina desavarsita!!!
Multumesc pt fiecare reteta postata!
Te puuuup:*:*:*:*:*:*
foarte tare blog'ul.. si retetele sunt :X.. eu am doar 19 ani:">.. dar sunt pasionata de gatit si chiar am incercat retete de ale tale.. bravo, tine-o tot asa:*
Prima data cand gatesc ciorba aceasta!Vreau sa spun ca reteta e superba!Are un gust deosebit si se face foarte repede…pt noi aici in America e o raritate si ne aduce aminte de acasa…Multumesc pt reteta!
Am facut si eu aceasta ciorba dar cu mici modificari! Este prima ciorba pe care o fac si sotia mea a fost de-a dreptul incantata! Voi incerca si ciorba de vacuta saptamana viitoare!
Draga mea Teo, desi nu ma cunosti eu te cunosc. Iti citesc "gandurile" de vreo luna si am decis sa incep sa iti povestesc tot ce gatesc inspirata de tine. Prima reteta incercata este aceasta ciorbita.Cu mici adaptari,adica nu am pus pulpe sau pui intreg ci doar bucati dintr-un pui care au ramas de la o alta mancarica si nu am pus orez ca nu ne place deloc in ciorbite. A iesit f f f f f buna si am terminat-o intr-o ora pe ceas. Multumesc pentru toate sfaturile si retetele tale. Diana
buna,felicitari…esti o gospodina desavarsita.ador blogul tau.tot ce am incercat mi-a iesit.la tine apelez cand raman in pana de idei.mersi!
Mersi mult pentru reteta. Azi am descoperit blogul asta cand cautam o reteta pentru ciorba de pui a la grec. Acum dupa ce am terminat cu ciorba (care a iesit excelenta) am avut timp sa mai "rasfoiesc" un pic si alte retete si am de gand sa le incerc pe toate 😀
Tine-o tot asa, esti de mare ajutor. Multumesc. Ioana.
Delicioasa !!!!!!!!!!!!!!!!
Cu site-ul deschis si mama la telefon, mi-a iesit o ciorba absolut delicioasa!!!
Multumesc Teo!!!
Apetisanta
Astazi voi face din nou aceasta reteta delicioasa,este foarte apreciata la noi in familie
Multumesc Teo
Astazi am incercat reteta. Rezultatul a fost unul delicios. A fost prima ciorba gatita de mine dar nu va fii si ultima. Am prins curaj si voi incerca si alte retete.
Multumesc!
pai ……….am terminat ciorbica si acum ma asez la masa…….. ce sa zic super ciorba si reteta… am facut pt prima oara dar cu siguranta o voi mai face! ms mult am facut o ciorba de moare lumea! haha
Am facut-o si eu aseara ! Am dat 20 de lei pe ingrediente, fara orez, lapte si patrunjel pe care le aveam in casa.
Scump domle scump !
Dar a iesit foarte buna, nu mai facusem niciodata reteta asta.
Cristi
draga teo eu maine voi face aceasta reteta dar sant sigura ca va iesi super nu prea stiu sa fac mancare dar cand fac intru pe net pe adresa ta si invat cum trebuie sa procedez SARBATORI FERICITE esti o persoana de milioane
1 pentru cate portii e estimarea cantitativa
2 oare pot pune si un gogosar sa arate ca o ciorba falsa de burta ? 😀
Salut Theo,
Multumesc mult pentru reteta! Sunt belgianca, maritata de 9 ani cu un Roman, si recent m-am apucat sa incerc retete romanesti…
Ieri am facut ciorba de pui a la grec, si a iesit foarte buna! Sotul meu, cand a venit acasa, a fost foarte incantat de surpriza! In plus fetita noastra de 4 ani, cam mofturoasa la mancare, a spus ca e cea mai buna ciorba care a mancat vreodata :-).
Multumesc mult! Blogul tau e foarte frumos si interesant, sigur o sa mai gasesc inspiratie aici!
Marianne
Acum savurez o ciorbica. Cu greu ma despart de lingura ca sa-ti scriu ca-ti multumesc. Cred ca e una dintre cele mai bune ciorbe, unde pui ca mai e facuta si cu mana mea.
Multumesc mult. 🙂
cat iaurt trebuie?
vreau sa fac maine ciorba 😉
Acum am descoperit pagina ta si am facut si eu ciorbita de pui .Pur si simplu delicioasa.O sa fiu o prezenta constanta cu atat mai mult cu cat eu sunt in Spania si imi este foarte dor de mancarea noastra.
Foarte gustoasa ciorba,ca si celelalte retete pe care le-am incercat pana acum de pe blog-ul tau. Esti o gospodina minunata si ai retete foarte bune. Nelegat de aceasta ciorbita,am o intrebare:stii cumva cum se fac taieteii de casa? Multumesc si te felicit pentru ceea ce faci!
Super ciorbita! am facut si eu pentru prima data si recunosc ca mi-a iesit super gustoasa insa am facut o boacana: in loc de 3 galbenusuri am pus 2 oua intregi si 2 galbenusuri, adica un albus in plus fata de tine si apoi cand am acrit cu suc de lamaie mi-i s-a cma branzit 🙁 crezi ca e de vina albusu sau doar laptele cu lamaia s-au certat? tie cum iti iese asa frumoasa? cum pui sucul de lamaie? mersi mersi mersi
CAT IAURT TREBUIE?100 g?,200 g?
A m facut astazi ciorba a la grec si mi a iesit ff buna….eu maiaua am facut o cu lapte si smantana cu 15 % grasime si a iesit fff buna am facut si poze:P.
In loc de patrunjel verde, eu am pus marar verde. Ii da o aroma deosebita. Este intr-adevar f buna.
Delicioasa, si fara vegeta :P. Multzu' de reteta!
Da ,e chiar delicioasa . Incercati varianta cu smantana / ou si la cea de periosoare si carne de vacuta . Genial!! 😀
Buna, urmaresc blogul de ceva vreme, dar scriu pentru prima data pentru ca abia acum am pus in aplicare o reteta de aici si anume aceasta minunata ciorbita. e prima ciorba de pui pe care am facut-o vreodata si mi-a iesit suuuuper buna. Am mai "ochit" niste retete de incercat. Felicitari pentru blog!
Am si o mica rugaminte, sa postezi, daca se poate, o reteta de supa-crema de ciuperci. Multumesc.
Eu sunt Anca din Bistrita si asta e ciorba mea preferata dupa ce am descoperit-o pe blogul tau! Chiar ai retete foarte usoare si ieftine :)) Multumim!
eu o acresc cu sare de lamie si in loc de orez pun cartofi
TEO ITI MULTUMESC CA IMI FACI VIATA ASA USOARA SI FRUMOASA…CU RETETELE TALE SI IMAGINILE POSTATE MA SIMT CA O BUCATAREASA ADEVARATA…TOATE MI-AU IESIT PE CARE LE-AM INCERCAT,,,,BRAVOOOOO TINE-O TOT ASA FA-NE VIATA FRUMOASA SI NOI O SA TE SUSTINEM CU INCURAJARI SI GANDURI BUNE.
Multumim frumos pentru toate aceste retete. Am gatit astazi ciorba si pot spune ca a iesit foarte buna. Sunt un incepator absolut in ale gatitului. Supa a iesit ok, insa cred ca am prea multe "lucruri" prin ea 🙂
Inca o data multumim.
Deci extraordinara reteta am in familie niste chinezi care au fost sooper incantati de ciorba asta ! mai ales cand au dat de orez prin ea!:))
Mutumesc!
Buna Teo.reteta este super.dar as vrea sa te intreb ceva.aici in spania nu gasesc nici patrunjel radacina nici telina.Si mie nu imi place orezul.As putea sa fac fara aceste ingrediente?
am gatit f multe mancaruri dupa reteta ta si toate au iesit extraordinar de bune,inclusiv prajituri,multumim ca existi,oana
mi-a iesit o porcarie, e un fel de apa pe care pluteste o chestie (cred ca e de la oua). ce sa fac sa am si eu o supa a la grec buna????? 🙁
ciorba de pui a la grec nu se face din piept de pui?
Reteta mi se pare excelenta,dar pentru ca trebuie sa fie un "dar": pentru ce trebuie sa puneti vegeta? Sunt timisorean si folosesc vegeta la aproape orice, inca din anii '60, dar la ciorbe si supe?! Vegeta?!
Vegeta este un ameliorator de gust, il pui in general la sosuri, fripturi etc, dar daca la supe/ciorbe pui suficiente legume si verdeata nu mai ai nevoie de vegeta!!!
Draga Teo,
Este prima data cand fac o reteta de pe net, in general imi place sa inventez in bucatarie 🙂
Azi am incercat reteta ta de "Ciorba de pui a la grec". Este delicioasa dar am avut o mica problema…:( am facut maiaua asa cum ai spus tu, am turnat-o si am mai lasat-o putin la fiert. arata foarte bine si m-am pus sa toc patrunjelul. cand am ridicat capacul mi se branzise maiaua…:(oare era prea tare flacara?
dar vreau sa iti spun ca gustul este deosebit 🙂
Multumesc mult si cu siguranta o sa mai incerc multe dintre retetele tale, unele mi-au facut deja cu ochiul 😉
Draga Teo,
Vreau sa iti spun ca doar datorie tie m am apucat eu de gatit (mama spera ca datorita ei, dar nu am inima sa ii distrug visele). de cand am descoperit blogul tau am incercat muuulte retete: ciorba de pui a la grec (mai am un pic si imi dau masterul cu ea, asa de multe ori am facut-o), tocanita rustica, mazare, cartofii frantuzesti si preferatul meu: puiul pe sticla! de cate ori nu stiu ce sa mai gatesc intru pe blogul tau si ma inspir. tu faci sa para totul foarte usor de realizat, zau!
zilele trecute a venit al meu iubit acasa cu pofta de ostropel! i am zis ca habar n am sa fac ostropel si sa isi puna pofta n cui! si el zice, cu un zambet siret: "hai ca stiu ca daca intri pe blogul lui teo inveti imediat!" m a bufnit rasul si nu am avut ce face decat sa ii dau omului ostropel!
esti uimitoare si faci sa para totul asa de usor!
iti multumesc enorm pentru ca impartasesti cu noi atatea idei!
te pup cu drag,
Ana Maria Lupu
Bucuresti
Draga Teo,
I'm back in business!!!! :-))) cu meniul zilei de ciorba de pui a la grec, conopida la curtor cu friptura si checul de briose (doar ca eu nu-l pun in forme ci il las ca si chec) cu alune si nuci :-)). Multumesc Teo ptr retetele tale absolut delicioase. Si ce daca nu-mi ies clatitele, imi ies cu ajutorul tau atat de multe altele :-).
Mi-esti draga ptr ca datorita tie ….gatesc (!!!):-)
Arata foarte bine in foto aceasta ciorbita, maine o am in lista mea de bunatati. O voi recomanda cu drag tuturor(deja parca ii simt gustul :P).
Pupici
Mili
Buna Teo, te anunt ca am facut ciorbita si succes total…esti o minune. Deja m-am obisnuit, daca vreau ceva special..stiu unde sa caut.
Mili
Desi nu ma omor dupa iaurt/ smantana in ciorbe, de dragul sotului meu, care e fan ciorba de burta (ceea ce nu va primi prea curand de la mine) am facut reteta ta si baietii mei au lins castroanele!
Iti multumim ca ne ajuti sa gasim tot timpul gusturi noi si apetisante!
Chiar daca te urmaresc de un an, e prima oara cand iti scriu. Am facut anul acesta de Anul Nou ciorba de pui a la grec si a fost o specialitate, a iesit foarte buna si a fost apreciata de familia mea, mai ales de cei mici. Te urmaresc tot timpul, bafta in ceea ce faci!
Super de gustos…am ramas incantata!!! Mai ales copiii si sotul!Nota 10!!!Bravo!!!
acum fac si eu ciorba…sper sa iasa buna :D(hele sunt)
Draga Teo,
dupa ce ieri am facut bruschette cu avocado, azi am facut ciorba de pui a la grec- si mi-a iesit super super gustoasa. Sunt curioasa sa vad ce o sa zica prietenul meu, care e neamt si pe care l-am obisnuit deja cu supe si borsuri deja.
oricum sunt IMPRESIONATA DE PUTEREA TA DE IMAGINATIE CULINARA.
iti urez in continuare mult succes cu cartea ta, pe care am sa o comand si eu. Prietena mea Laura mi-o va trimite aici in Germania…
Multumesc mult si iti doresc sanatate si multe ideei culinare creative
Alina
Teo, cum faci ciorba sa fie mai groasa?mie imi iese cam subtire si nu stiu cum sa procedez…Mersi.
Andreea, poti ingrosa ciorba cu maiaua pe care o faci cum ziceam mai sus in reteta: galbenus de ou + lapte sau smantana.
Vezi poza asta
Andreea, eu ingros ciorba cu maiaua facuta din galbenusurile de ou si smantana 🙂
Teo am o intrebare. Se da pe razatoare si patrunjelul, telina ? morcovii?
Teo, esti minunata…de fiecare data cand vreau sa gatesc ceva stiu ca ma pot baza pe site'ul tau!Am o intrebare,pot folosi cartofi in loc de orez?
Iti multumesc ca m'ai invatat sa gatesc! Te pup!
Poti sa le dai pe amandoua, da 🙂
Alecsa, multumesc 🙂 poti folosi cartoi dar parerea mea e sa ii fierbi separat si numai sa ii adaugi in supa si sa nu ii firbi f tare, sa nu fie sfamiciosi.
Draga Teo, Am facut ciorbita si am papat doua farfurii :)) Este delicioasa! Iti multumesc pentru ca existi! Am dat link-ul la toate retele pe care le-am incercat, catre toti prietenii! Te pup mult!
Bianca draga, sa va fie de bine! 🙂
supe ciorba a la grec
Arata foarte bn sper sa imi iasa ,sa nu cunva sa ma trezesc ca imi cer alceva de mancare .am emotii sper sa imi iasa
Vai ce bine arata!! Trebuia sa o fac si eu neaparat. Deja imi lasa gura apa ;). Am mancat, anu trecut in vara, la un restaurant din Costinesti o ciorba din asta asa de buna si am tot cautat pe net una care sa ma satisfaca, dar nu am gasit. Noroc cu blog-ul tau, de cand am dat de el, zi de zi intru pentru cate o reteta. Esti salvarea mea in zilele lipsite de inspiratie. Merci! :*
Buna seara,
Tocmai am terminat de gatit aceasta ciorbita. Este foarte buna!
Multumesc mult pentru idee!
Reteta mea preferata!!! Imi iese perfect de fiecare data cand vreau sa pregatesc ceva gustos.
Alina, e si ciorba preferata a baietilor mei, mereu imi cer si fac cel putin o data la doua saptamani! A ajuns sa fie mai ceruta la noi decat ciorba de burta, deja ma sperie treaba asta :))
La cat e de buna, nu ma mir! :))
foarte buna ciorbita., si eu am incercat-o si sotului meu ii place foarte mult.,si am sa mai incerc si alte retete pentru ca sunt foarte ok..,felicitari teo ..,;):*:)
multumesc, esti o draguta 🙂
Buna Teo, in primul rand iti multumesc pentru toate retetele minunate pe care ni le impartasesti…Iubesc ciorba de pui a la grec, pana acum ceva timp doar la restaurant o savuram dar de curand mi-am luat inima-n dinti si am incercat sa o fac si Yuhu am reusit!A iesit o minunatie, ma bucur ca, cu ajutorul tau i-am dovedit prietenului meu ca pot sa fac si corbita!!!(inainte eram catastrofa) 🙂 Te pup cu drag!
ce ma bucur! sa va fie de bine! te pup si eu! :*
Multumesc Teo pentru reteta! E foarta buna!!! 🙂
cu tot dragul 🙂 este una dintre ciotbitele cele mai apreciate de cititori 🙂
Pingback: Epic moment! :)))) | RALUCAUCA'S BLOG
Super ciorba, imi plac retetele tale…multmim din suflet pentru ele.te pup!
Felicitari si multumiri pt ca impartasesti din retetele minunate.
Am facut si eu azi ciorbita si a iesit minuunat.
Nu era prima data cand gateam ciorba de pui a la grec dar pentru ca nu gatesc prea des trebuie sa consult si o reteta ca se uita ingrediente importante, am patit-o 😛
Un truc p care il folosesc cand gatesc ciorba asta este sa adaug un cartof odata cu orezul…asa sunt sigura ca se ingroasa suficient 🙂
Oricum, in mod clar m-au cucerit retetele tale, abia astept sa fac fudge-ul de ciocolata!
Cu placere 🙂 ma bucur ca ti-a placut ciorbita si multumimi si noi de sfat 🙂
Draga Teo!Te felicit pentru un blog asa de yummiiii….Esti cu adevarat o experta in bucatarie!!
Am si eu o intrebare in legatura cu supica asta care arata super bine!Se adauga la maiaua doar galbenusul sau oul intreg??
Iti multumesc mult pt raspuns!
Tine-o tot asa!!
Laura- Polonia
multumesc! te pup 🙂
Draga Teo!
Iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta super delicioasa!!
Sincer, ma temeam un pic , ca sotului meu care nu e roman, nu o sa ii placa supa… dar i-a placut foarte mult!!Am fost super happy cand am vazut ca a mancat cam 3 farfurii .
Am servit-o cu paine bagheta calda, si pe felia de painica am pus unt, o ideea a sotului meu…
Iti multumesc inca o data!!
Laura-Polonia
cu tot dragul, sa va fie de bine!!
Buna ziua! Va rog sa faceti o corectura. Prima data spuneti ca se foloseste smantana, iar cand povestiti cum se face maiaua precizati ca e vorba de iaurt…Banuim ca este totusi vorba de smantana,nu?
Numai bine!
Poate fi si smantana si iaurt gras, e acelasi lucru 🙂
Dragă Teo,ești o adevărată inspirație și îți mulțumesc enorm că ne împărtășești și nouă rețetele tale într-un mod atât de accesibil și inovator….îți este mai mare dragul să gătești când cineva explică atat de concis ceea ce trb să faci ca să-ți iasă o super ciorbă a la grec.Am încercat-o,iar rezultatele sunt absulut gustoase! Be superr blessed! ^_^
multumesc frumos! 🙂
Bună, am încercat și eu această ciorbă, a ieșit super,țin să te felicit!și la mare am mai măncat,și aceia era bună succes pe mai departe.
Îți mulțumesc de rețetă, eu sunt foarte pretențioasă la ciorbe dar asta este fenomenală. Am înlocuit lămâia cu borș și a ieșit foarte bună. Te pup și keep up the good work 🙂 ♡
Am facut si eu aceasta supa si a iesit foarte gustoasa ! L-am dat gata pe prietenul meu care tot radea de mine ca nu stiu sa gatesc ! Imi place ca dai multe detalii ca sa intelegem si noi incepatoarele 🙂
Cu tot dragul din lume! 🙂 Pentru asta e blogul, pentru gospodinele de toate felurile, de la incepatoare la cele mai experimentate! Te pup si sper sa te incumeti sa incerci si alte retete!
Draga Teo,
E prima ciorba pe care am facut-o vreodata, si in afara de asta, continui sa o fac din 2009!
Multumesc de reteta!
Cu tot dragul! 🙂
In ciorba de pui a la grec originala nu se pune smantana sau iaurt ci numai oua batute cu zeama de lamaie.