De obicei, sunt adepta ruladelor sarate, cu branza sau cu ciuperci, dar de data asta, era timpul sa incerc o reteta usoara, de vara, asa ca am optat pentru o rulada cu piersici si crema de branza dulce, care a iesit foarte buna, iar pentru a-mi satisface si pofta de ciocolata, am imbracat-o intr-o glazura delicioasa. Sa ma credeti pe cuvant cand zic ca e o rulada atat de simplu de facut, incat va deveni desertul preferat pe timp de vara, mai ales ca piersicile pot fi inlocuite cu diverse fructe. Urmatoarea rulada va fi cu afine, asa mi-am propus eu.
Pentru blat, aveti nevoie de:
– 6 oua
– 50 gr de unt
– 100 gr de faina
– 125 gr de zahar
– o esenta de rom
Pentru crema de branza, aveti nevoie de:
– 500 gr de branza dulce de vaci (eu am folosit branzaica Fagaras de la Napolact, dar se poate folosi si mascarpone)
– 3 linguri de zahar vanilat
– o fiola de rom
– jumatati de piersici, fie proaspete, fie din compot
Reteta suna cam asa: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, pana cand nu se mai dezlipeste de peretii vasului, galbenusurile de freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste complet, apoi se adauga untul moale si esenta de rom, apoi se toarna bezeaua si faina peste compozitia de galbenusuri, nu mixati insa, ci amestecati cu o spatula de lemn.
Intr-o tava de marime medie, unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, cum preferati, turnati compozitia (va fi o foaie de grosime medie), uniformizati si dati la cuptor cca 20 de minute, pana cand e coapta, fara insa a se rumeni.
Intre timp, preparam crema de branza, din branza de vaci sau mascarpone, zaharul pudra, romul si bucatelele de piersici. Cand foaia e coapta, se rastoarna pe un servet de bucatarie umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
Cand foaia e racita, se desface din prosopul umed, se intinde crema si se ruleaza inapoi.
Eu am pus peste o glazura de ciocolata, insa reteta nu e batuta in cuie si se poate orna cu frisca, cu fructe, dupa cum va doreste inimioara. Oricum, in cazul meu, decorul a trecut neobservat, sincer, pentru ca rulada s-a ras dintr-o suflare.
Hmmm arata foarte apetisant
Atata de bine arata ca si eu vreau sa fac azi :). O singura intrebare am…ce inseamna tava medie? Ca din cate stiu eu avem tava mica si mare acasa, si nu stiu care sa o iau, sa nu fie blatul nici prea gros nici prea subtire.
te pup
roxana
Roxana draga, tava medie din setul meu, adica setul clasic de 3 tavi de la tefal are 24 pe 36 de cm. in ea am copt foaia de prajitura.
Spor, sa-mi spui cum ti-a iesit.
P.S. – merci, Sorina 🙂
am facut rulada. foarte buna dar a iesit o rulada gigant. data viitoare o sa pun tava mare. si in loc de caise ce am pus eu o sa pun ceva mai aromat.
dar a iesit foarte buna.
te pup iara :*
P.s. Ai uitat sa scrii cand se pune faina dar am presupus eu :p
ma bucur ca ti-a iesit prajitura. daca am uitat sa scriu cand se pune faina, atunci trebuia sa te uiti in poze..
oricum inseamna ca ai presupus bine din moment ce ti-a iesit.
Am facut-o si eu astazi.Pe langa piersici eu am mai pus si banane.A iesit incredibil de buna.Multumesc Teo!
sa va fie de cel mai bine!
am facut-o Teo!
Super buna si usor de facut.
te imbratisez cu drag cu multe multe multumiri pentru retete delicioase.
Sa ne auzim cu bine cu bebe cu tot!
Liana M.
Draga Teo, este extraordinar blogul tau, imi place f mult, este pe gustul meu. am gasit un articol despre tine, in care vorbeai de porumbita, sint si eu o clujanca de origine, si asta era prajitura mea preferata in copilarie. ai cumva reteta? scuze ca te deranjez, mult succes in continuare si numai bine iti doresc.
Flavia
Salut 🙂 Flavia, inca nu am gasit o reteta de porumbita asa cum o stiam eu in copilarie, dar cum aflu, o execut! E si preferata mea 🙂