Dupa cum v-am promis, iata si reteta pe care o folosesc pentru Chicken Nuggets, cu invelis crocant si aromat si interior pufos de piept de pui.
Avem nevoie de:
– 2 piepturi de pui
– o cana de lapte
– o cana de pesmet sau fulgi de porumb maruntiti (eu prefer pesmetul pt ca nu imi plac chiar atat de crocanti)
– o jumatate de cana de parmesan ras
– o jumatate de cana de faina
– 1 ou
Se taie puiul in bucatele patratoase sau dreptunghiulare, potrivite pentru Chicken Nuggets. Se bate oul impreuna cu laptele, se condimenteaza dupa gust, cu verdeturi, cu sare, cu piper, condimente speciale pt pui etc si se pun bucatile de pui la marinat. Se lasa la marinat cca 20-30 de minute.
Intr-o punga cu fermoar se amesteca pesmetul, parmezanul si faina, dupa ce scoateti puiul de la marinat, il introduceti in punga, inchideti fermoarul si scuturati bine bine pe toate partile, pana cand bucatile de pui sunt acoperite complet.
Se scoate puiul din punga si se prajeste pe ambele parti in baie de ulei.
Arata f misto, mi-ai facut pofta grava 😀
Intrebarea este, evident: De unde punga cu fermoar? :))
M-am gandit cand am postat reteta ca toata lumea o sa ma intrebe de unde fac rost de punga cu fermoar. Eu le-am luat din state, dar cred ca sunt si la noi prin hypermarketuri, pungute care se inchid etans.
Daca nu, puteti pune ingredientele intr-o punga normala, clasica punga de 1 leu, asezati carnea in ea si apoi ii faceti un nod trainic.
mmm… ce frumushele sunt 🙂
Apropo de punga cu fermoar, sunt la orice papetarie, stiu ca sunt nevoita sa cumpar lunar pentru tata :).
Abia astept sa fac si eu. azi am facut buletele tale de cascaval si vorba ta :)) parca eram la nunta
va pup :*
Roxana
Edith, Roxana va multumesc foarte mult si chiar astept sa-mi spuneti daca v-au placut in cazul in care le incercati.
Va pup
gospodina zice….scrie corect..piepti!..nu piepturi..si mai lasa-ne cu Statele..Da???
PIEPT, piepturi – S.n. Parte superioară a corpului, de la abdomen până la gât, la om şi la unele animale vertebrate.
PIEPT, piepţi – S.m. Partea din faţă a unei piese de îmbrăcăminte, care acoperă pieptul.
Touché Teo cu citatul din dictionar. Ce ma distreaza cand unii se cred destepti si corecrteaza pe altii cand defapt habar nu au. Si oricum, de parca asta conta, nu reteta in sine, se plictisesc si decat sa lasae un comentariu folositor despre reteta arunca niste commenturi din astea rautacioase. Dar stii ce e? … e invidia pt ca esti talentata si pe langa asta mai faci si ceva cu talentul.
Ma rog, ce vroiam sa zic e ca reteta suna si arata delicios. Nu am mai incercat ceva nici macar asemanator, asa ca e urmataorea pe lista si am sa revin cu parerea.
O zi faina!
Teo felicitari pentru retete, toate arata bestial, am ajuns aici din intamplare insa deja e bookmark.
Sunt innebunit dupa pui, as manca toata ziua pui, un lucru e evident am incercat si eu reteta si a iesit foarte buna, din pacate nu am avut parmezan 🙁 (sincer nu stiu cum se scrie aici), insa tinand cont ca sunt baiat si ca e prima oara cand fac asa ceva, au iesit bestiale.
Iarasi punga cu fermoar nu am gasit, si din pacate nici punga normala nu am avut prin casa insa am maruntit fulgii de porumb (mai cu mana, mai cu lingura :)) ) si apoi am pus faina peste, si dupa ce scoteam carnea de la marinat o treceam prin amestec pana nu se mai prindea amestecul de ea.
Oricum au iesit foarte bune.
Voi mai incerca retetele tale, din pacate cele mai simple caci nu am o bucatarie prea mare si deja nu prea mai am pe unde pune condimentele si nici cele la cuptor caci nu am nici din asta.
Urmeaza pui shanghai si chicken strips 🙂
Foarte dragute ultimele doua comentarii 🙂 Asa e, sunt foarte multi care comenteaza numai de dragul de a-si raci gura…unele nici nu le mai public, altele, ca si cel cu “pipetii” il public ca sa vada cat sunt de penibili 🙂
Emy, nu e nici o problema ca nu ai avut punga cu fermoar, poti folosi o punga normala, careia ii faci un nod la un capat si gata 🙂 Sa stii ca am vazut si eu la papetarii pungi cu sina, care sunt foarte bune pentru marinarea carnii si pt congelator.
Nu conteaza punga, nici procedeul in sine, ci rezultatul final! Sunt foarte bucuroasa si mandra de tine, ca una dintre primele tale tentative culinare a iesit bine!
Cat despre condimente, eu le tin in pungulite inshise ermetic si le pun pe toate intr-o cutie, asa ocupa mai putin spatiu.
Spor la gatit, Emy, sa imi spui ce mai incerci!
Cred ca am devenit pofticioasa:D si eu care ma laudam ca nu sunt.Off..Arata tare bine “chestiile” astea si cat de curand le voi proba. De abia astept! Iti spun cum iese 😉 Aaa..se poate folosi parmezan din cel de pus pe paste care este deja ras in cutie, nu?Cred ca e cam singurul ce exista la noi …sau nu am vazut eu altceva….
parmezanul razuit e ok, cu atat mai mult daca e italienesc. totusi, in hypermarketuri, la specialitati de branzeturi, gasesti si parmezan vrac…
super tare reteta…intotdeauna mi-au placut “chestioarele astea de pui” si nu stiam de ce ies asa de moi si fine inauntru….suta la suta azi am sa incerc reteta 🙂 …dar… la mine in “orasel” nu cred ca exista parmezan la magazine….dar gasesc eu un inlocuitor…
Pe mine m-ai scutit de un drum la KFC, pe care-l faceam saptamanal 😀
Nu am avut pungi de nici un fel…dar dupa marinat….am tavalit puiul intr-o farfurioara de i-au iesit fulgii:))
acum…nush nici eu exact ce-i cu parmezanul…am folosit branza rasa-speciala pt paste de la Hochland :)) (e tot aia?) 🙂
sincer au iesit extraordinare…
trebuie sa fac si pt un chef acum…mi-ai dat de lucru, nu gluma
…cele mai simple retete…si in acelasi timp gustoase le-am gasit pe blog-ul tau.Multumesc!
Te rog…fa un loc micut si cu papa la microunde,stiu ca nu il prea folosesti…dar din pacate unii din noi nu au cuptor la aragaz:))
ti-am zambit,sabina
Sabina draga, nu stiu care e branza speciala razuita de la Hochland, deci nush daca e parmezan, DAR este parmezan razuit de la Napolact, e foarte ok.
Ma bucur ca ti-au placut! :*
nu-mi gasesc cuvintele ca sa-ti spun ca sunt foarte incantata de tot ce vad aici…ma inspir si-mi place sa vad ce idei iti mai vin…
cristina
Apropo de punga cu fermoar.. eu am fost surprinsa sa gasesc asa ceva la hipermarket Interex, la raionul de plastice, pungi, folii. Se gasesc intr-o cutie de carton, asa cum cumparam folie de aluminiu sau transparenta si sunt 12 buc. la un pret de 3,4 RON.
Initial le-am luat pentru conservele mele congelate, dar acum ma bucur ca le pot folosi si la altceva.
Ma bucur ca am gasit acest site, mi-a fost recomandat de cineva care gateste retetele de aici si este foarte incantat.
Numai bine.
De 2 zile am descoperit blogul tau si nu m-am putut abtine..ieri am facut reteta asta de pui cu o reteta proprie de cartofi la cuptor umpluti cu tot felul de bunataturi…prietenul meu si-a lins degetele si m-a superlaudat!!!! Azi aleg reteta cu porcul umplut cu prune:) sper sa imi iasa…apropos: sunt si eu mureseanca (de fapt reghineanca) ca si tine….te pup si pe tine si pe bebel:*
Claudia, merci de aprecieri 🙂
Bunicii mei erau din reghin, eu stau in Cluj, insa am foarte multe rude acolo si merg destul de des.
Te pup… pofta la gatit!
Foarte misto retele.Va scriu si eu una care am facut-o din cartofi fierti in coaja, cascaval, si putina sunca.Toate ingredientele mi-au ramas din ziua interioara deci au fost doar 2 cartofi, vreo 4 felii de sunca si vreo 100 gr. de cascaval.Toate le-am dat pe razatoarea mare, mai putin sunca care am taiat-o marunt, am amestecat tot cu condimente si un ou, le-am format ca si mititeii si apoi le-am dat prin faina-ou-pesmet ca si la snitel.Vreau sa spun ca am facut 14 bucati nemaipomenit de bune.Avand si cartofi in compozitie sunt foarte satioase,deci se pot manca si doar cu niste castraveciori langa, sau eventual cu o mancare de mazare.Succes.
o intrebare….cum se marineaza? in oul batut cu lapte?
Cristiana, dupa cum zice si reteta se marineaza in lapte cu ou, verdeturi, sare, piper (dupa gust) si condimente pt pui…
multumesc de clarificare! 🙂 sper sa-mi reuseasca.
Draga Teo, pur si simplu ma scoti din minti, in sensul bun/simpatic al expresiei. Stii reclama in care un nene topaie in fata unui OZN si agita un afis cu “Take Me”? Asa-mi vine si mie uneori sa fac, numai ca pe afis as scrie “Teo, The Taste Of Haven” sau “Teo The Best” ori “Teo The One” si l-as agita, pe afis, prin tot Bucurestiul.
De ce? Ha! Parca mai e nevoie sa explic. Pur si simplu, am incercat cateva retete si au iesit super. Iar cand mimoza mea sclifosita a dat gata SINGURA doua piepturi de pui transformate in “Chicken Nuggets” si mi-a spus “MAI VREAU” a fost incredibil. Ca sa intelegi, Larisa mea este total anti carne in mancare/supa/ciorba. Daca e mezel, cremvusti, hamburgher sau pateu, e ok, altfel poti s-o omori ca nu pune gura. Ei bine, je n-am apucat decat doua bucatele de “Chicken Nuggets”, gustate imediat ce au fost preparate, restul…. le-a devorat mimoza mea. Drept care-ti multumesc din tot sufletul ca existi.
Si, pe bune, ignora rautatile. E lumea plina de invidiosi. Cat despre pesticidele si mesticidele si etc de pe legume si fructe, ei bine, sa ne lase domnii/doamnele promotori de produse Bio. Ha, ha…. In cazul asta, ar trebui sa mancam, ce? Dude fierte? (ca alea sigur nu sunt tratate cu nimic)
felicitari, teo pt blog! Rautatile, cred, nu are sens sa le iei in seama. Suntem liberi sa alegem, nu ne obliga nimeni sa-ti citim sau sa-ti experimentam retetele. Faptul ca sunt tot mai multi cei care iti respecta munca, spune multe, asa ca…da-i inainte!
Legat de reteta, eu am un parmezan prin frigider, dar a carui valabilitate e depasita cu vreo cateva zile. O mai fi bun de folosit? ca e si cam scump si nu prea ma lasa inima sa-l arunc.
Sanatate si putere de munca!
Teo nu m-am gandit ca pot iesi asa bune! Multumesc pentruu reteta! Sper ca nu te superi daca o postez si eu bineinteles cu referire la reteta ta! pupici pentru tine si pentru bebel! Apropo… cevva poze cu el nu ne pui? Presupun ca este o minune de copil.
Irina, ma bucur ca ti-a iesit bine reteta, poti s-o publici linistita, mai ales daca faci si referire la blogul meu 🙂
Poze cu bebe nu pun pe blog, pt ca sunt prea mult rautaciosi prin zona.
buna Teo, te-am descoperit intamplator si pot sa afirm ca esti minunata .retetele tale sunt foarte clare si foarte bune .Le-am testat ;.,din pacate doar cateva.Au iesit f.f bune. Multumesc ca existi
Am incercat si eu in aceasta seara reteta ta!Senzationala!Felicitari!
Cu drag,
Miha
Am facut si eu reteta. Eram foarte entuziasmata…la final am fost DEZAMAGITA!! nici vorba de fragezime la interior…TARE de la suprafata pana la interior!!..si am urmat instructiunile retetei intocmai…! dupa ce m-am laudat ca voi face niste nuggets excelente (cam asa le-ai facut reclama), la final mi-a fost ciuda si rusine de rezultat!! Amalia
Amalia, imi pare rau ca nu ti-a iesit reteta, dar nu inteleg de ce e asta vina mea. Chicken Nuggets e una dintre cele mai incercate si apreciate rete de pe blog.
Sa stii ca si eu a luat diverse retete de la alti bucatari si faca nu mi-au iesit, mi-am asumat vina, nu am dat cu pietre in cei care au facut reteta si le-a iesit cum trebuie.
Mersi de comment si de atitudine.
super ! in sfarsit am gasit un site/blog cu adevarat bun !Am incercat reteta a iesit SUuper, mai rar sa faci dupa reteta si sa iasa.
Amalia: conteaza si carnea care o folosesti , cum a fost crescut puiul etc. , si modul/timpul de prajire influenteaza rezultatul final
Am facut si eu-suuuuper au iesit!
Multumesc si bravo pentru tot ce faci! PS: cu sos de chili sunt dementiale!!!!
hmmm…ce pofta mi s-a facut!am citit printre randuri despre retetele tale Teo, si te felicit!…dar, cand am citit "chicken nuggets", (spun asta pt ca am lucrat la un McDonald's in state, si acolo am auzit si mancat prima data, ei le mancau cu miere, si desii m-am mirat, cand am gustat erau nemaipomenite)am stiut ce vreau sa fac astazi de mancare pt iubitul meu. Nu am piept de pui acuma, dar merg imediat sa cumpar proaspat…si revin dupa ce fac reteta!
Sunt innebunit dupa tot ce inseamna carne de pui iar chicken nuggets-urile facute de tine arata bestial!! Stiu ce va gati prietena mea azi 🙂
Tocmai am papat… au iesit minunat. M-am descurcat fara de acum celebra "punga cu fermoar" :). Copiilor le-a placut, mie la fel. Diseara fac amandinele.
eee,sunt plina,asa bine am mancat:)
dupa multe mistouri ale familiei ca nu stiu sa fac nici un ceai, m-am hotarat sa le arat eu lor si cu ajutorul blogului tau am reusit sa le inchid gura definitiv ,for ever :))
despre retata aceasta, nu am avut parmezan si in schimb am uns bine bucatelele de carne cu branza topita dupa care le-am rostogolit prin pesmet pt ca nici punga nu am avut.
multumesc teo 🙂
Arata nemaipomenit,ma duc sa fac si eu chiar acum sper sa-mi iasa bine.
nuggetii ies f buni si cu maggi ideea zilei – snitel crocant
chiar acum am terminat de devorat mancarea…super bune…felicitari!!!! si..multumim 🙂
teo si Sam
va multumesc tuturor, mor de drag cand vad ce frumos imi scrieti.
Nicoleta, eu nu am nimic cu maggi, insa nu se compara reteta asta, cu ingrediente naturale, cu o chestie la plic. E buna, nu zic nu, si eu mai fac uneori cand ma grabesc, dar e altceva cand marinezi carnea inainte si cand o rumenesti in parmezan. Parerea mea, cel putin, asta e
Salut, eu sunt noua pe aici, dar am fost fascinata de aceste retete minunate care arata absolut superb…urmeaza sa incerc si eu una doar ca..(scuzati intrebarea incompetenta, sunt la inceput), "baie de ulei" inseamna efectiv ca le punem in ulei si le prajim?
Multumesc
Salut, Erik,a bine ai venit in bucatarioara mea 🙂
Baia de ulei inseamna ca pui ulei destul de mult, ca sa acoepere efectiv ceea ce prajesti, spre deosebire de rumenit, de exemplu, cand pui numai cativa stropi de ulei. Sper ca ti-am fost de ajutor.
Buna tuturor! Am doar 20 de ani si imi place la nebunie sa gatesc,nu stiu daca si voua vi se intampla sa nu stiti ce sa gatiti,`pana de idei`…acest site este minunat,m-a ajutat mult in legatura cu problema mea,prietenul meu este multumit si ii plac la nebunie multe dintre retete!
Multumim!
Imi place blogul tau , nu neaparat numai reteta asta, desi intodeauna mia placut pieptul de pui facut in diferite stiluri, eu mai gasesc diferite amestecuri de pesmet cu condimente-iese bestial, dar ingrasa rau de tot!
Dar stilul cu explicati si poze e foarte util, am gasit si niste retete speciale, care mi-au placut.
buna Teo.Am si eu o intrebare ce verdeturi ai pus ?
Multam fain celor care se insipira din retetele mele 🙂
Verdeturi pun de obicei patrunjel, chivas sau ceapa verde uscata, busuioc sau cimbru. Pentru marinare se preteaza mai degraba ierburile uscate, pe care le gasesti in diverse combinatii, la plic.
felicitari Teo tine-o tot asa,te pup pe tine si pe piticul tau si va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine.Vero79
multumesc mult, Vero :*
Au iesit super! Felicitari ptr retele tale din care am incercat multe si au iesit foarte bine ( ca in pozele tale) nu mai spun gustul.
felicitari!
sunt foartebune leam incercat si eu….dar vreau sa te intreb ceva….po pune si cascaval loc parmezan…imi place mult cscavalul???….Andra
felicitari!tineo tot asa
Super arata! Trebuie s-o incerc dar sunt convins ca-i BETON! Felicitari pt retete!
Teo, te-ai simtit cu musca pe caciula..nu stiu de ce, pentru ca eu "nu am aruncat cu pietre", ci doar mi-am exprimat parerea..atat! Amalia
Amalia, hai sa nu facem pe inocentele :)) Comentariul tau e mai sus, poti sa il recitesti, in caz ca l-ai uitat. Sau daca asa iti exprimi tu parerea de obicei, ar trebui sa iti reviuiesti atitudinea in general.
Nu m-am simtit cu musca pe caciula, absolut deloc. NU am de ce sa ma simt cu musca pe caciula pentru ca unui om din 100 nu ii iese retea. Atat. Teo
Teo draga, acum am terminat si eu de facut aceasta reteta doar ca in loc de piept de pui am folosit piept de curcan 🙂 fffffff delicios 😀
saptamana trecuta am facut piept de pui cu portocala, la fel foarte gustos 🙂 multumesc si eu pt retetele ce ni le impartasesti :*
na, azi mi-am pus inima'n dinti si am pregatit C.N., da' ce am mancat…am pregatit un sos de usturoi cu maioneza si cartofi copti, o nebunie, Dani e sotul tau? atentie sotul lu' Teo, zilnic sa-i aduci flori, ti-a pus D-zeu mana'n cap. sa ne traiesti Teo, Ica
superbe acuma seara le-am probat…..superbe sunt super toate retetele…
foarte, foarte gustoase. am mancat in seara asta cu fetita mea. mi-a spus mami de acum doar asa sa faci snitelele…
sunt delicoase am incercat si eu si sunt criminale:)))
intrebare
parmezanul se poate inlocui cu cascaval?
arata delicios dar vroiam sa stiu in cazul in care nu am parmezan pot sa pun orice fel de cascaval?
oricum toate retetele tale pe care le-am incercat au fost un deliciu
sunt elena
mai ai loc de primit multumiri?nu am avut parmezan dar am pus cascaval,oricum ma duc la supermarket maine si iau si parmezan.nu credeam ca se poate face acasa asa ceva.copiii mei (am doua fete – si cu prietenii din dotare)au devorat nuggets-urile.am salvat cateva bucatele si pentru sotul pe maine.mi-ai redat placerea de a gati, pt ca faceam in ultimul timp mai mult pentru ca trebuie.sunt deocamdata doar la a treia reteta de la tine,dar mi-am listat foarte multe,pe care le voi incerca pe masura ce am timp.
Astazi faaaac :X,O sa fie a doua reteta pe care o gatesc de pe profilul tau,si sunt sigura ca o sa pierd numaratoare.Te salut cu drag si o sa revin diseara cu impresii,o sa-ti spun cum mi-a iesit 🙂
ah Chicken Nuggets-urile a la Teo sunt preferatele mele pentru orice masa festiva unde e nevoie de mai multe aperitive!
ms de reteta, Teo 😀
se fac asa de usor si de repede incat e pacat sa nu le faci ca mai apoi sa le poti minca :))
PS: fiind putin Toma necredinciosul la inceput nu am avut curaj sa folosesc punga si am trecut bucatile de carne prin cas si pesmet asa ca la snitel insa de Craciunul acesta nu am avut timp sa le mai bibilesc si vai ce rapid sau yummi mi-au iesit daca am facut cum ai spus tu…
Trebuie sa le incerc neaparat! Si cat mai repede!Multumesc Teo!
Delicioase! S-au topit imediat, chiar si micutii (1 an 9 luni, 3 ani)au mancat cate 5-8 buc… Felicitari pentru reteta! Am sa incerc si altele…Corina
Acum le prajesc…sunt exceptionale.Nu ma gandeam sa aiba asa o savoare de la parmezan.
spor la treaba si pofta buna 🙂
Mi-a iesit….mmmm o bunatate, crocante, dar totusi moi si gustoase nu mai spun. Eu am folosit o punga din aceea de la Ikea care se poate sigila si au iesit foarte bine.
Claudia, sa va fie de bine! 🙂
multumesc ca existi.Mi-ai dat o idee minunata.Baiatului meu ii plac la nebunie.Sunt retete ff bune si pe intelesul tuturor
In seara aceasta am facut acceasta reteta.Sincera sa fiu nu m-am gandit sa iasa atat se bune.Toata fam.mi-a facut complimente.Sunt bucuroasa ca mai am o reteta cu care sa-mi bucur baiatul care ma punea sa-i cumpar mereu aceste CHICKEN NUGGETS congelate.NU EXISTA COMPARATIE.Multumesc din suflet pentru reteta.Tine-o tot asa.
Teo, arata delicios si vreau si eu sa fac. Am totul pregatit, insa am o mica intrebare: trebuie neaparat prajite sau pot fi facute si la cuptor? Sunt la fel de gustoase? Si daca pot fi facute la cuptor cat trebuiesc lasate? Multumesc anticipat!
la cuptor ies mult mai uscate, din pacate
Bucatelele mele de curcan se odihnesc in lapte si ou acum, am ales pieptul de curcan, sper sa iasa la fel de fragede ca ale tale. Iti spun ce apreciere am primit de la Leon. Acum fuguta la garnituri, sa vad ce gasesc intersant la tine!
Urmaresc retele tale de mult timp,dar sunt lenesa la scris.
Insa ptr McChicken McNuggets recipe multumesc in mod deosebit .Eram la Miami cand au lansat , imi amintesc si reclama la radio.” 6 McChicken McNuggets for 69 cents?” , summer to fall 1997.
Scria cineva mai sus “mai lasa-ne cu statele”.
Sunt de accord, mai lasa-ne , dar pe unii nu-I lasa , chiar daca sunt puturosi la scris , ei chiar apreciaza.
Reteta ta e chiar mai buna, cea initiala era din piept tocat nu bucati de piepturi.
Mai era o reclama ,intotdeauna dupa cea de mai sus: ” u could drive an Isuzu” .Eu mi-am permis doar prima, cu drag iti doresc cea de-a doua.
All the best, Cris
Pingback: Idei de meniu la caserolă şi din nou recomandare de site britanic | Un copil si o ghinda
Pingback: Am facut Nuggets ! |
Am citit o parte din comentarii dar sunt prea multe. Intrebarea mea este: pot sa pun cascaval in loc de parmezan? Ms
Nico, din pacate cascavalul se topeste prea tare si s-ar putea sa iasa un haos in tigaie 🙁
Yummy. Bun