Omletă cu cartofi

Buni mi-a zis de cand eram mica “macar cartofi prajiti si papara sa stii si tu sa faci”…fara sa stie ca peste ani si ani am sa ma intrec cu ea la bunatatzuri :p Dar raman fidela la retea rustica de omleta cu cartofi, un mic dejun copios sau un pranz hranitor sau o cina…nu nu, mai bine la cina nu mancam asa o explozie de calorii =))

Avem nevoie de:
– 2 oua
– salam de casa
– un cartof mare taiat felii ca pt cartofi prajiti
– doua fasii de slaninuta afumata
– 1/2 ardei gras
– 2 cepe verzi
– 2 linguri de lapte
– sare + piper

Apoi totul decurge cum era si firesc: intai punem cartofii la prajit. Dupa ce s-au inmuiat si prind culoare, punem intai slanina, apoi dupa 1-2 minute si salamul, ardeiul, ceapa.

La sfarsit, cand toate ingredientele sunt aproape prajite, punem si cele doua oua, batute impreuna cu cele 2 linguri de lapte si condimentate cu sare si piper. Amestecam pana cand se fac ouale si… ASTA E:

21 Comments

  1. Se pare ca azi iar sunt pofticioasa de serviciu :). Arata foarte bine! Imi place atat de mult omleta tocmai pentru ca putem adauga multe ingrediente in functie de gustul fiecaruia. Obisnuiesc sa fac si eu o omleta asemanatoare (pe care o denumesc impropriu ghiveci, nu ma intreba de ce 🙂 ) doar ca e fara carne sau cartofi, are rosii si mai mult ardei. Rosiile oarecum branzesc omleta. Stiu ca nu este un efect dorit de foarte multa lume, dar eu il ador!

  2. Gospodini

    Lore draga, pofticiosii sunt prietenii mei cei mai buni, sa stii asta!! Omleta asta, sau “papara” cum ii zice in zona mea, e cel mai bun mic dejun din lume (parerea mea :p)

  3. pocahontas

    E prima oara cand intru aici si imi place ce vad, de fapt imi lasa gura apa 😛 … “Papara” i se zice in ardeal de unde sunt eu 😀

  4. Saluty Poca! Ma simt onorata ca ai venit in vizita eu una te citesc de o grama de vreme, pe culinar 😀

    De unde esti din ardeal? eu din CLuj si aici ii zice clar papara 😀 sic hiar ca e cel mai consistent mic dejun!

  5. Corina

    eu sunt de la Dej si la mine se zice ratuta :)…arata super bine. trebe sa fac si eu maine dimineata. te pup teo si fi sigura ca o sa mai bantui pe aici multa vreme 🙂

  6. Saluty Corina, vad ca tot mia des immi scrii, asta inseamna ca ma vizitezi si ma bucur fff tare >:D< Si la bunicii mei, in Somesul Rece ii zice tot “ratota” si se face tot asa, cu cartofi si cu de toate! Sa iti fie de bine daca ai mancat papara acu de dimineata :*

  7. anny22

    salut teo!!mai inatai vreau sa te felicit si sa iti multumesc pt efortul tau de a posta aceste minunate retete !!! eu abia acum sunt la inceput cu,,gatitul si nu le prea am,,,,dar imi place f mult cand fac ceva si e bun:P f faine retete abia astept sa le incerc 😛

  8. buna, any! sa stiic a blogul meu a fost conceput tocmai pentru gospodine incepatoare, asa cum eram si eu cand m-am casatorit…adica acu 1 an :))

    de accea pun poze cat de multe si explic cat de amanuntit, ca sa nu se poata da gres cu retetele.

    spor la gatit!

  9. iuliuana

    felicitari teo pt reteta ,am facut si eu si e foarte buna.felicitari si pt blog,e foarte bine realizat iar retetele sunt pe intelesul tuturor. numai bine iti urez !

  10. Anonymous

    Buna Teo,
    Am revenit..doar cu o remarca……buna reteta!!!!deja e a 2-a zi cand imi prepar omleta cu cartofi…..bunutza!!!abia astept sa mai incerc si alte retete….iti doresc numai bine..si…sa-ti fie sarcina cat mai usoara pana la momentul “x”…pup!
    Diana , Iasi

  11. Anonymous

    buna! sunt in cautare de retete de omleta …..pacat ca a inceput postul acum ………..cand le am descoperit……….

  12. Anonymous

    teo esti super.

    am descoperit ieri blogul tau si nu ma voi lasa pana nu gatesc tot ce ai pe aici. imi lasa gura apa numai cand ma uit la poze.
    felicitari pt tot ceea ce faci.

  13. Buna! E prima oara cand iti scriu. Si o fac dupa ce am probat ,,papara'', e delicioasa si foarte consistenta. o voi prepara si pentru sotul meu intr-o dimineata va fi surprins. acum voi cauta ceva pentru cina. multumesc ca iti imparti experienta culinara cu noi. la revedere!

  14. Anonymous

    am facuto si eu si e foarte buna.mihaela sinnicolau mare.

  15. ionelia

    Buna si eu fac aceasta omleta numai ca dau cartofii pe razatoarea mare,astfel iese mai legata. Am invatat multe de la tine si mi-am surprins familia cu retetele tale.Jos palaria pt ca faci ceva pt oameni!te voi urmarii cu drag

  16. Anonymous

    Vreau sa incerc reteta, sper ca e buna, dar daca pun un salam diferit de cel de casa?

  17. Sergiu

    Hey, asta cred ca e cea mai simpla si mai clara explicatie pentru o omleta. Cred ca stiu ce manac la micul dejun:> (Daca mai apuc sa dorm;)))

  18. Anonymous

    Salut! Am adaugat blogul tau la Favorites ! Este super ! Esti de asa un mare ajutor ! Multumim ! Andreea

  19. Draga Teo,

    Iti multumesc sincer pt efortul de a mentine acest blog interesant si pt generozitatea cu care impartasesti si cu noi, neinitiatii, retetele tale. Am incercat mai multe retete si am fost mereu multumita. Iti spun sincer ca am ajuns sa citesc retetele tale nu doar atunci cand sunt in cautare de idei originale pt mancare, dar si ca un mijloc de relaxare. Esti fara indoiala talentata si faci f bine ceea ce faci. Daca imi permiti o sugestie, eu una m-as bucura tare mult sa gasesc pe blog o sectiune speciala dedicata retetelor mai dietetice. Nu de alta, dar la multe dintre retete trebuie sa ma multumesc cu pozele tale care-mi lasa gura apa. Sunt sigura ca tu ai reusi cu acea creativitate culinara care te caracterizeaza sa propui niste retete delicioase si pentru pofticioasele care se afla in conflict deschis cu cantarul. Multe multumiri pt tot ceea ce ne daruiesti!

  20. Anonymous

    daca amesteci oul cu cascaval ras la prajit se inmoaie si arata ca un blat frumos de pizza , delicios

  21. cirmicica

    Este o reteta excelenta,mai trebuie sa-ti spun ca-mi place blogul tau foarte mult,si pozele sunt dea dreptul senzationale,succes mai departe…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.