Pt inimioarele cu smantana avem nevoie de:
– 210 g unt moale
– 60 g zahar brun
– coaja rasa de la o lamaie
– o lingurita de sare
– 300 g de faina
– 5 linguri de smantana
– gem (de maciese am folosit eu)
– zahar pudra vanilat
Frecam untul cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul, apoi se pune in ploaie faina, smantana si se framanta. Bila din aluat se infasoara in folie si se da la rece 2 ore. Peste cele doua ore, incingem cuptorul si scoatem bila din frigi. Intindem aluatul pe o planseta cu faina, intre doua folii transparente, si decupam inimioarele. Se decupeaza perechi – o inimioara plina si una cu fereastra. Se coc in tava unsa cu unt, cca 10 min, apoi se ung cu gem jumatatile pline iar cele cu fereastra se dau prin zahar pudra vanilat. Se lipesc doua cate doua.
P.S. referitor la coaja de lamaie, eu nu cumpar niciodata din aia gata facuta, gen pliculetele finesse de la Dr. Otker, asa ca o prepar cu manutzele mele: rad coaja de la 5-6 lamai mari, apoi o pun intr-un borcan asa: un strat de coaja (2 lingurite), un strat de zahar si tot asa. Se obtine un borcan de 250 g de coaja de lamaie pe care o punem la frigi si o folosim cand avem nevoie. Asa am coaja de lamaie pt toate praji de Craciun.
Ma omori cu zile!!!!!!!!!Arata extraordinar.Abia astept sa nasc.Chiar daca nu scap eu de diabet tot o sa scap in retetele tale 😀
superrr!are ceva daca voi folosi zahar obisnuit in loc de brun?
Am si eu o intrebare: de unde iei tu retetele acestea?