Tiramisu

Pentru ca nu prea am incredere in cremele de tiramisu gata facute, am pus in aplicare o reteta pe care o am de foarte multi ani, dar pe care nu stiu din ce motiv imi era groaza s-o pun in practica.

Pt tiramisu de casa folosim:
– 6 lingurite cu varf de cafea instant
– 400g de piscoturi
– 4 oua
– 7 linguri de zahar
– o esenta de rom
– 500g de smantana dulce
– 2 plicuri de praf de frisca
– cacao pt ornat

Se face cafeaua din 2-3 cani de apa si cele sase linguri de cafea. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si cu smantana, eventual se bat cu mixerul, important e sa devina o crema consistenta. Crema se da la frigider pana cand se prepara albusurile.

Albusurile se bat spuma, in ele se adauga si cele 2 plicuri de frisca si se mai bat 5 minute cu mixerul. In cafea se pune esenta de rom si se inmoaie piscoturile, unul cate unul si se aseaza in tava, unul langa altul. Spuma de albusuri si crema de galbenuuri se amesteca si jumatate din ea se toarna peste piscoturi. Se mai pune un strat de piscoturi si la final inca un strat de crema. Se pudreaza bine cu cacao si se tine la frigider, de preferinta peste noapte.

Eu zic ca e mult mai sanatos asa decat un tiramisu preparat cu diverse creme din plic.

77 Comments

  1. crisdk

    buna, teo. eu sunt mare fan tiramisu si prima data am facut si eu acasa cu cafea, dar parca lipsea ceva, fata de cel cumparat. si mi-am adus aminte ca acela avea gust de ness. ai incercat sa insiropezi piscoturile in ness, in loc de cafea? mie imi place mai mult asa. daca incerci, sa imi spui daca iti place. e o idee.
    aaa, si inca ceva. nu vreau sa te superi pe mine, dar am observat o greseala. poate erai obositaatunci cand ai publicat reteta. apare undeva ‘albuse’ si ‘galbenuse’ in loc de ‘albusuri’ si ‘galbenusuri’.;)

  2. Asa e, scrie galbenuse si albuse, de graba. O sa corectez. Cafeaua e facuta din cafea instant 😉

  3. felicitari pt reteta.tocmai am facut si eu si a iesit super . ai un blog foarte bine realizat!

  4. Ma bucur ca ti-a iesit reteta, ce zici, e bun? Nu de alta, dar am primit un comentariu pe blog care imi zicea ca reteta mea este o improvizatie cam slaba, adaptata dupa bugetul romanilor, avand in vedere ca nu contine mascarpone.

    ei bine, eu am reteta asta de f multa vreme, o facea mama cand nu se stia in romania de mascarpone si eu una sunt f multumita de ea.

    sper ca si tu 🙂

  5. Anonymous

    sincer nu as vrea sa de jignesc dar nu are un aspect deloc frumos .eu am facut cu mascarpone si am adougat si nuca de cocos presata intre piscoturi si crema si a iesit excelent.nu o luoa k pe o jignire.natalia

  6. anca24

    intr-adevar fara marscapone nu se poate numi tiramisu.am incercat sa fac fara …dar nici nu se compara.poate iesi bun dar nu e tiramisu.

  7. Anonymous

    Eu am exact la fel reteta de tiramisu si e foarte gustoasa chiar daca nu e cu mascarpone.Nu stiu de ce toata lumea comenteaza ba ca e reteta de romani saraci, ba ca nu arata bine in poza, mie mi se pare ca sunt unele persoane chiar rautacioase.Teo, continua cu retetele tale, pe mine ma incinta!Mult succes!

  8. Multumesc mult de comentarii 🙂 Daca v-ati uita atent pe blog, ati stii ca nu m-am zgarcit niciodata la ingrediente, pentru ca nu sunt un “roman sarac” si daca as fi, NIMENI NU ARE DREPTUL SA FACA ASEMENEA JUDECATI DE VALOARE, NICI DESPRE MINE, NICI DESPRE NIMENI!!! Am dispretuit si o sa dispretuiesc o viata oamenii care judeca dupa aparente de genul “are sau nu are mascarpone”, respectiv “are sau nu are bani”.

    Natalia, tu sa judeci aspectul pozelor cand eu o sa judec gramatica limbii romane si ortografia pe care le folosesti, ok?

    Multumesc celor care au incercat reteta si le-a placut 🙂 Pentru oameni ca voi merita sa gatesc ceva nou in fiecare zi!

  9. Nico Trif

    Super reteta……
    Imi plce ce faceti voi pe aici. Sunt retete faine si pentru toate buzunarele……
    Pupici fetelor…:)

  10. off
    am incerct sa te fac sa zambesti dar se pare ca nu mi-a prea reusit As vrea sa fac si eu tiramisu dar nu stiu daca am inteles bine .Oualele raman crude ?Iarta-mi lipsa totala de experienta in domeniu.Pupicei si scuze.cu sau fara DEX esti o dulce

  11. Dana, nu ai de ce sa iti ceri scuze, chiar am zambit 🙂 Mai cu coltul gurii asa, pt ca nu ma simt chiar minunat 🙂

    Despre oua, raman cride, dar pracyic galbenusurile se freaca cu zahraul, si deci se face un soi de alifie, iar albusurile se bat spuma, asa ca sunt comestibile.

    Pupici

  12. Anonymous

    buna teo, un tiramisu foarte frumos felicitari si eu il fac cateodata familia unde lucrez eu il adora si sincer nu conteaza k e mascarpone sau ce e important e gustul.nu te mai supara pt proatele care comenteaza de rau retetele tale k nu are rost poate le este ciuda k lor nu le iasa . oana alba -iulia momentan italia te pupa dulce si succes draga mea ardeleanca sunt mandra sa spun asta si pt bebe care va veni jumate ardelean cum se zice in italiana in bocca luppo.poopp dulce

  13. Multumesc din suflet, esti o scumpa! Bebe e mai mult de 50% ardelean, ca doar se naste in inima Ardealului :-p

  14. :))
    Eu tocmai am facut un tiramisu simplu … doar cu frisca, fara nush ce creme si/sau mascarpone, o matusa, care se pricepe destul de bine la prajituri si torturi mi-a spus reteta asta.

    Oricum a fost foarte bun 🙂
    so teo ..keep doing, imi esti tare draga(desi nici macar nu te cunosc )

  15. Nu stiu cum ai rabdadre sa raspunzi la comentarii de genul asta. Noi te iubim inconditional!!!!!!
    Aici nu gasim toate ingredientele necesare, dar nu ne lasam!!!!!!!!!
    Am facut muffin sarat si i-am lasat lati pe toti!!!!!!!!!!!
    Multumim!!!!!!!!

  16. Cristina M

    Buna teo ma uit ptr prima data pe blogul tau am dat intamplator peste el kautand reteta ptr inghetata,ink nu am incerkt nici-o reteta deoarece este tarziu in noapte dar am sa te anunt knd am sa fac si cum mi-a iesit.Imi place foarte mult de tine si continua sa faci ce faci acum ptr k ajuti oameni k noi.Eu ma aflu momantan in anglia si sunt un mare fan al prajiturilor si ma bucur k in sf am gasit pe cineva cu kre sa ma sfatuiesc in asa ceva.Te pup.

  17. Boogster

    Salut Teo!

    Vreau sa iti zic ca eu gateasc tiramisu exact dupa reteta ta..am avut invitati simandicosi care m-au laudat pt tiramisu si m-au intrebat ce marca de mascarpone am folosit ca e super.

    :)) nu exista diferenta intre un tiramisu cu mascarpone sau cel cu smantanica grasa si frisca…poate doar la fitze

    Mergeti pe aceasta reteta fetelor, nu veti da gres!

    PS: eu mai adaog in crema finala un pic de vanilie lichida burbon de la doctor Q, din cea la pliculet, cu bobite de vanilie in ea, iar in cafeaua pentru piscoturi imi place sa pun un paharel de coniac…pentru o aroma deosebita.

  18. ioana

    Hey Teo,
    De ce nu folosesti mascarpone? iese nota 10!!!!!!!!!!!!! si eventual daca mananca sic opilasi cafeaua se poate inlocui cu cacao!!

  19. Folosesc mascarpone la reteta de tiramisu cu mascarpone. Asa cum am mai zis, reteta asta e din caietul mamei, si facea tiramisu asta inca de prin ’90, cand nu se stia la noi de nici un mascarpone. E un tiramisu de casa, am mai zis si asta.

    Am si reteta cu mascarpne, dar o prefer pe asta 🙂

  20. Anca_E

    imi place de tine ca nu te lasi:)) eu una am incercat sa fac cu branza quark in lipsa de marscapone si nu a iesit asa bun fiindca a fost apatos.o sa incerc reteta asta.

  21. Anonymous

    Teo felicitari pentru toate retetele, pentru faptul ca esti in mare masura unicata!
    Lasa deoparte criticile altra care habar n-au ce inseamna o prajitura de casa. Daca nu le convine ce reteta de prajitura postezi si in loc sa te aprecieze ca, la ora asta, esti printre putinele femei care inca mai fac prajituri acasa, samearga sa cumpere ce prajitura prefera… ca in comert se gaseste destula prajitura, care,poateca stii, toata e la fel, o diferentiaza doar colorantul…. Asa ca, fii tare Teo! Pentru mine, in terete de casa esti no. 1!

    Cu mult respect si admiratie pentru tot ceea ce esti, Ana Maria Cluj

  22. Anonymous

    Uite,io mi-s noua pe aici si vreau sa te felicit pentru toate retetele tale..mai ales cea de tiramisu..felicitari pentru o asa minunatie de blog…esti tare!!!te saluta Beleaua din Brasov

  23. silviatm

    yuii Teo ce de retete!! eu urasc sa stau la bucatarie, dar n-am ce ma face.. 🙁 dar cum e musai, incerc sa fac o varietate de mancaruri si dulciuri, si multam…cu internetul, ca altfel nu stiu ce m-as face..!! asa ca spor la treaba….da-i bataie cu cat mai multe retete sa am de unde ma inspira!! pupici. silvia/tm

  24. Foarte tare reteta. Eu am facut-o anul asta.. in 2 luni, de vreo 6-7 ori cred. Imi place la nebunie.
    Eu nu sunt un fan Tiramisu dar reteta asta chiar e marfa.

    Multumesc pt reteta. 😉

  25. iepurici

    Felicitari, teo, pentru blog. L-am descoperit de curand in timp ce cautam retete pentru aparatul de gatit la aburi pe care tocmai l-am achizitionat. M-am uitat peste mai multe retete si mi se par grozave.
    In legatura cu crema tiramisu, eu am avut curiozitatea sa ma uit pe o cutie la supermarket si am constatat ca are in componenta frisca, un amestec de branza si E-uri… Am facut si eu tiramisu cu mascarpone din comert dublat cu frisca proaspata si cred ca poate fi inlocuit cu succes doar cu smantana, e mai sanatos si asta pentru ca ce se gaseste la noi difera de un mascarpone original…

  26. cristinacluj

    Uauuu…(pentru tot ce faci).Esti calauza mea in bucatarie.Ma ajuti sa scap de complexul care il am,acela ca nu gatesc bine.

  27. AndreaB

    Acum am dat de reteta ta de tiramisu si kred ca e foarte buna, inca n-am incercat-o! Sunt total de acord ca ce se poate face acasa o fac cu placere fara o gramada de E-uri si ingrediente sintetice. Abia astept sa fac desertul cu siguranta e foarte buna! O sa “fur” si din celelalte retete. Te pup

  28. AndreaB

    Apropo sunt si eu ardeleanca din judetul Cluj! Am citit comentariile si am dedus ca ai un bebe mic,sa-ti fie sanatos, frumos si inteligent!!! Pupik

  29. Anonymous

    Eu inca nu am facut reteta prezentata de tine dar am sa o fac,mai ales ca in orasul in care locuiesc eu nu gasesc mascarpone,cred ca e foarte convenabila reteta ta,multumesc mult.ami

  30. Anonymous

    salut
    interesanta reteta,cred ca o voi incerca si eu acum de pasti.
    Am o intrebare,prin smantana dulce ce sa inteleg?,smanatana obisnuita din magazine sau este o smantana speciala conceputa pt prajituri.?
    Am inteles ca trebuie folosita smantana cea mai grasa.
    Mersi si astept raspuns. Mihaela ,satu mare

  31. diana2601

    Buna Teo!
    Tin sa te felicit pentru retete!
    Sotul meu a aflat primul de blogul tau si a vazut ce retete minunate m-i l-a recomandat si mie!
    De Paste o sa fac tiramisu! abia astept! te pupic!

  32. Mihaela, smantana dulce pentru prajituri gasesti in comert de la Dorna sau Milli. Este si varianta grasa cat si varianta slaba.

    Diana, sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

    Spor la bucatarit!

  33. Buna Teo!Ma numesc Andrea si de mult vreau sa iti scriu dar nu am apucat.Vreau sa te felicit pentru blog,sa stii ca am incercat multe retete si toate au iesit super.Acum urmeaza sa incerc si Tiramisu,sper ca imi va iesi.Observ ca esti o persoana sufletista,gasesti cate o vorba buna pentru toti,mi se pare ca esto o persoana plina de viata si foarte vesela.Tine-o tot asa!Multumesc pentru toate retetele minunate!

  34. Anonymous

    buna,teo as vrea sa incerc si eu reteta ta de tiramisu e prima data cand fac asa ceva.am vazut ca in reteta se folosesc 2plicuri de frisca,te_as ruga sa-mi spui daca plicurile se pun in albusuri asa cum sunt sau trebuie facute frisca cu lapte etc si inca ceva,cate grame are un plic de frisca,te intreb pt ca eu sunt in franta si am vazut ca aici se gaseste un fel de praf de frisca,un pachet avand 500g,care ar fi cantitatea corecta.multumesc

  35. albusurile se bat spuma cu mixerul si ulterior se adauga 2 plicuri de praf de frica, un plic avand 48gr – vezi aici

  36. Monica

    Buna Teo. Am descoperit de vreo cateva luni blogul tau si sunt pur si simplu incantata si mereu curioasa sa descopar noi retete. Ma uit in fiecare zi pe blog si mi-e greu sa ma hotarasc ce sa mai fac. Am reusit pana acum sa fac tocanita de pipote si ostropelul de pui pentru care am fost foarte apreciata de mofturosul meu sot. Prajitura cu biscuiti si iaurt am facut de vreo 3 ori si nu ma mai satur de ea. Cum o fac cum se termina. Reteta de tiramisu mi se pare extraordinara. Simpla, economica si foarte usor de facut. Vreau sa fac zilele astea tortul de clatite, dar cu portocale si ciorba de burta. Sunt incepatoare in ale bucatariei si tu imi dai curaj. Ar mai fi multe de spus dar nu vreau sa ocup tot spatiul.
    Sunt si eu proaspata mamica de 4 luni si as fi interesata de mai multe retete pentru bebelusi. Pupici pentru cel mic, sa-ti traiasca.
    Multumesc ca existi. Nu-i lua in seama pe invidiosi. Esti extraordinara.
    Mony

  37. Monica

    Am uitat sa scriu de frape-ul cu inghetata. Il fac de cate ori am musafiri si nu numai. E delicios si foarte apreciat.

    Monica

  38. Mirela

    bunaaa!! si eu sunt dornica sa incerc reteta asta . dar vreau sa-ti cer un sfat inainte: ce fel de smantana ai folosit? eu am luat de mai multe ori din comert dar de fiecare data cand o bateam se lasa… adik de la consitenta tare ca de frisca (starea in care se afla cand o cumpar) trece la una mai lichida. astept cu nerabdare raspunsul tau!
    merci frumos,
    mirela

  39. eu folosesc de obicei smantana Dorna sau Meggle. Nu se lasa niciodata 🙂 spor!

  40. Larisa

    Buna,Teo! Tocmai am facut tiramisu dupa reteta ta si a iesit minunat! De mult cautam o crema potrivita,iar aceasta este delicioasa! Cu drag,o admiratoare,Larisa!

  41. Anonymous

    tocmai am facut si eu reteta,intradevar,este ft gustoasa,dar….nu mi-ai specificat de la inceput ce fel de smantana sa folosesc…am luat ceva si mi s-a lasat.Este ft buna la gust,dar…..moale,data viitoare sper sa-mi reuseasca,multumesc de reteta

  42. Anonymous

    Am si eu o intrebare?
    Albusurile nu se bat cu zahar?
    merci

  43. nu, se prepara exact cum scrie in reteta. galbenusurile se bat cu zahar

  44. Anonymous

    cat de mult ti piscoturile in cafea ca sa le inmoi, cafea calda? Bagi piscotul intreg si il scoti repede?
    Si la faza cu albusurile ,pui in ele numai praful de frisca sau frisca facuta?
    ps: nu ma pricep deloc si maine e ziua mamei ,facem un tiramisu ca alte chestii cu blaturi nu pot risca sa ard bucataria :))

  45. Anonymous

    crema cu galbenusuri,zahar si smantana nu se bate, e lichida. Ce pot sa ii fac?

  46. piscoturile nu se tin in cafea, se baga si se scot intr-o secunda 🙂 toata operatiunea trebuie sa fie super rapida, pentru ca textura piscoturilor e aerata si daca le tii in cafea nu le mai recuperezi 🙂

    in albusuri pui numai praful de frisca, nu bati frisca.

    daca bati intai galbenusurile cu zaharul, pana obtii o crema groasa, ca o alifie si abia apoi pui smantana, nu are cum sa nu se lege

  47. Anonymous

    Am facut si eu tort tiramisu dupa aceasta reteta, am dublat cantitatile, insa iese prea multa crema………..jumate din ea am aruncat!

  48. Anonymous

    cristina,,, smantana trebuie sa fie dulce eu am cumparat de la "hulala" este buna fiindca nu am gasit altceva dar pe ia scrie ca se poate folosi si pentru frisca multumesc

  49. Anonymous

    TEO nu trebuie sa fi ,suparata de ce spun uni in legatura cu aceast tort,si eu am crema fara mascarpone si este foarte buna,se poate incerca toate variantele de creme,deoarece nu toata lumea are gusturi la fel,dar tu esti fantastica nu stiu de unde ai atatea idei,iti umaresc de mult blogul,dar nu am avut curajul sa scriu,sper ca ma vei primi si pe mine in randul vostru.SI MIE IMI PLACE SA STAU PRIN BUCATARIE. PUPICI DE LA ELENA

  50. denisa

    bai ce oameni rai. 🙁 nu iti place, nu faci si gata. sau vii cu o idee constructiva, eventual. din ce am citit pe aici, la comentarii, am ramas masca. pacat…
    tu ai un blog frumos si plin de voie buna. aproape ca simti mirosul fiecarei retete. felicitari si succes in continuare!

  51. Mickysoul

    Prima reteta de tiramisu care am facut-o a fost cu Mascarpone..O sa incerc de curiozitate reteta ta fara Mascarpone sa vad cum iese:*…difera mult gustul fata de tiramisul cu Mascarpone?:-?

  52. cory-ramy

    mie imi place si cu praful de crema tiramisu de la dr.Q la care pun smintinica dorna dulce iar jos fac blat din 4 oua ca la tort,nu se rasfira ca la piscoturi si rad si putina ciocolata..dar fiecare dupa cum ii place,nu poti judeca..nici 10 bucatari nu fac treaba unul ca celalalt nu????

  53. Anonymous

    buna…as vrea sa fac si eu acest tiramisu doar ca as vrea sa stiu in loc de frisca praf ce as putea folosi ,eu sunt in norvegia de 2 ani si nu am gasit asa ceva ,sau poate nu stiu eu …multumesc…

  54. Patricia Ortiz

    Buna
    nu vorbesc bine limba romana, deci imi cer scuze pentru greseala.

    "Tiramissu" tau arata foarte bine, dar nu este chiar ca reteta originala.

    Nu este vorba de "romani saraci", ci de reteta facuta aici in romania, pt ca cu cateva ani in urma nu se gasea mascarpone aici, asa cred eu.

    Este foarte neplacut ca unele persoane scriu ca este vorba de lipsa de bani, etc…

    Spun ca maestra cofetar, ca tiramissu este facut cu mascarpone. Nu cu frisca, nu cu pudra, ci cu mascarpone.

    Dar oricum, reteta ta este minunata si arata super.

    pupici

    Patricia Ortiz

  55. cristina

    Buna Teo ,
    Doresc sa te felicit pt tot ceea ce faci pt noi. Vroiam sa-ti spun ca datorita tie prepar amandina in casa, si in acelas timp am un mare succes cu ea (p.s. nu imi iese de doua ori la fel …dar de fiecare data a fost laudata). Vroiam sa te intreb daca la reteta de tiramisu se poate folosi hulala la crema?
    Merci mult

  56. Anonymous

    teo continua cu ceea ce faci! eiu nu am stiut sa gatesc si de cand m-am maritat (6 luni)gatesc numai dupa retetele tale! sotul este exastiat. multumesc! catalina

  57. Anonymous

    sal…..sper sa nu supar pe nimeni …dar…s-a intamplat sa am pofta de tiramisu si nu aveam mascarpone in casa….mi-era lene sa merg la cumparaturi si pur si simplu am facut crema din 2 plicuri de vanilie si 2 plicuri de frisca…de la dr.oetker….pur si simplu delicioasa mi-a iesit prajitura….puteti incerca si voi si cu siguranta nu ma veti injura….pofta buna !!!

  58. Anonymous

    azi am facut si noi. vai ce bun a putut iesi! fara mascapone, fara creme la bain-marie…..(am mancat si cu mascapone, reteta aia originala din italia) a ta chiar f buna!
    Multumesc mult pt reteta! mi-a recomandat-o o prietena de la care mancasem si am ramas setata ca trebuie sa o fac si eu!
    te pupam!
    L&C

  59. Anonymous

    Vreau sa iti multumesc ptr. reteta!!!
    Am facut 2 zile la rand :)) numai ca nu am folosit piscoturi ci biscuiti populari.
    A iesit EXTRAORDINAR DE BUNA si fara mascarpone 😀
    Inca odata ITI MULTUMESC si TINE-O TOT ASA!!!!

    PUPICI

    Mihaela M.

  60. Anonymous

    Mulțumim pentru rețetă! Eu oricum am mai făcut asa cu smântână în loc de mascarpone și iese foarte bine. Mie îmi place cu smântână foarte mult și sunt de acord ca e mai sănătos decât crema de mascarpone cumpărata. Vroiam sa mai spun ca nu am adăugat frișcă deloc. Eventual ca sa iasă mai tare se poate bate smântâna separat și apoi incorporata în compoziția de zahar cu gălbenuș. 😀

  61. Anonymous

    Buna,Teo!
    Acum doua zile cand m-am hotarat sa fac tiramisu,mi-am facut repede o lista cu ce imi trebuie de la magazin din ingrediente,si am dat fuga sa le cumpar.Nu am avut timp sa stau sa citesc si comentariile,si cand am citit la ingrediente smanatana dulce,eu stiam de gran cucina,smantana dulce pt gatit,dar care eu de obicei o folosesc la pastele cu sos alb,si ma gandeam k poate aceea nu se ingroasa dak o bati cu mixerul,si in magazin m-am hotarat sa cumpar frisca lichida de la meggle,pt k stiam k aceea sigur se ingroasa,si mie oricum imi plac deserturile foarte dulci,am zis sigur iese o crema super gustoasa.Si m-am pus pe treaba,vreau sa-ti spun k a iesit un tiramisu excelent,o crema foarte pufoasa,n-am cuvinte…Yam-Yam!! Eu lucrez intr-un restaurant italian,si la noi se face tiramisu cu mascarpone,dar vreau sa iti spun k il prefer de o mie de ori mai mult pe cel care l-am facut dupa reteta ta,si am uitat sa specific k a fost prima data knd am facut tiramisu eu cu manutzele mele 🙂 Asa k tine-o tot asa,k ai foarte multi sustinatori!!! Si sa nu mai zic de nenumaratele retete care le-am facut de pe blogul tau,si toate au iesit bestial de bune(clatite umplute gratinate,prajitura-desteapta,bulete de cascaval,ciorba de pui a la grec,supa-crema de mazare-un gust exceptional,mancare de mazare cu pui,cotlete aromate cu miere-un gust interesant,foarte bune,si cate si mai cate…) Multa bafta in continuare!Si fii tare k esti foarte apreciata,ignora-i pe cei cu mintea-n coltzuri :)) Te pup!Sa ai o zi buna! Anca-Sibiu

  62. mihaela.tanasa

    multumesc pt reteta.. crema a iesit geniala si in plus am facut o cu zahar vanilat si jum din ea la sfarsit am facut o cu ness; astfel am pus un rand de crema simpla , un rand cu ness si tot asa.

    maine abia astept sa si degust prajitura..ca acum e la frigider.

  63. Anonymous

    BUNA TEO SUNT ILONA DIN PASCANIam facut un alt fel de tiramisu in loc de mascarpone am pus crema de smantana la baton si in loc de piscoturi' pandispan e mult mai ieftin si mult mai sanatos totul e facut in casa acum va spun cum l-am facut .Am facut mai intai crema 4 galbenusuri cu 4linguri de zahar se amesteca pana se topeste zaharul apoi se pune pe baine marie pana creste in volum .Am batut doar doua albusuri cu zahar pana am obtinut o bezea frisca deja batuta cam 250 de ml si batonasul de branza de cam 200g le-am amestecat impreuna dupa care am adaugat galbenusurile.Apoi m-am apucat sa fac pandispanul[ crema e la frigider pentru ca atunci cand o vom pune peste pandispan sa fie mai tare].E gata pandispanul lasati-l sa se raceasca si taiati-l ca niste piscoturi. dupa care faceti cafeaua care e mai indicata naturala chiar expreso daca se poate .inmuiati ,,piscoturile " in cafea acoperiti cu un strat consistent de crema [e foarte gustos sa pudrati si acest strat cu cacao],puneti al doilea strat de piscoturi apoi restul de crema pudrati din adundenta cu cacao puteti pune peste si ciocolata rasa sper sa v-a placa

  64. Anonymous

    Sarumana multumesc frumos. Am cautat toata ziua o reteta de tiramisu care sa nu contina mascarpone (intoleranta). Singura mea problema era ca daca scoteam pur si simplu mascarpone din reteta dk e nevoie de gelatina sau nu. Se pare ca tu ai inlocuit elegant gelatina cu smantana dulce. Which is a very good idea. Am sa incerc astazi reteta.

  65. Anonymous

    Super a iesit tiramisu ma bucur ca am aflat aceasta reteta.Te rog sa imi dai nr. tau de tel ca sa mai vorbim.pupici pa.

  66. Anonymous

    Buna! Eu inca nu am incercat tiramisu cu aceasta crema, dar nu vad ce ar putea fi asa rau.

    Am vrut sa fac tiramisu de revelion dar m-am lasat pe ultima zi cand am luat la rand toate supermarket-urile din Lugoj si nu am gasit nicaieri mascarpone, dar nu stiam de aceasta crema, pt ca as fi incercat-o. Deci nu e vorba de romani saraci. Pur si simplu uneori nu gasesti ingredintele necesare si atunci improvizezi.

    Si cum ai sp si tu ..unde se gasea in perioada de dinainte de revolutie mascarpone in romania. Cine stie sa imi spuna si mie.

    Felicitari, Teo.

    -Ema

  67. Ema, nu toata lumea intelege esenta lucrurilor, stii cum e, ascunsi in spatele anonimatului, multi viteji se arata 🙂 Sau pe vremea lui Ceausescu avea toti mascarpone mai putin eu…ce sa zic? :)) Te pup si spor la bucatarit!

  68. Sincer eu nu am facut pana acum tiramisu pt ca mi se pare un deliciu prea scump. Dar o sa fac reteta ta. Multumesc pt ea

  69. Anonymous

    Draga Teo,
    Reteta ta de tiramisu a fost primul "dulce" pe care l-am facut in viata mea de femeie gospodina 😛 pentru ca a iesit foarte bine am prins curaj si am mai incercat si alte retete. si uite ca au trecut 3 ani de atunci si tot pe blogul tau sunt :)Ideea este ca.. pt mine esti si vei ramane o bucatareasa foarte buna,plina de idei si cu retete pe palcul tuturor! nu crede pe nimeni care iti spune altceva! o seara placuta.
    Georgiana

  70. Georgiana, Anne, va multumesc! Incerc sa ignor rautatile, dar cateodata sunt atat de "gratuite" si de taioase, incat ma supara desi as vrea sa le pot trece cu vederea 🙂

  71. buna ca ma ajuta si pe mien

  72. AM FACUT SI EU TIRAMISUL DUPA RETETA TA TEO A IESIT FOARTE BUN,MA BUCUR CA AI POSTAT ACEASTA RETETA,E PRIMA DATA CAND FAC TIRAMISU.E SUPER

  73. Andreea

    Eu inainte nu mancam tiramisu, nu imi prea placea. Dar am facut dupa reteta ta si a iesit nemaipomenit de bun. Imi lasa gura apa si acum cand scriu comentariul:) Simplu de facut si foarte, foarte bun!!!

  74. Renesmee

    Teo..retetele tale sunt delicioase..felicitările mele doamna dragă le meritaţi din plin.. Niste oameni care nu au ocupatie.. nu sunt bagati de nimeni in seama, fac observatii gramaticale sau culinare..in loc sa citească reteta sa o puna in practica si sa vă multumească.. Stimă și respect din partea mea.

  75. Cea mai buna reteta! O fac mereu. N o mai gaseam pe net dar nu m am lasat si gata am gasit-o.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.