Reteta clasica pt post (normal, fara carnati) dar noua ne place oricum si asa ca o facem si cand nu e zi de post.
Avem nevoie de:
– 1-1,5 kg fasole boabe
– sare
– o canita de ulei
– 2 cepe mari
– 3-4 fire de carnati
– boia dulce
Fasolea se lasa la inmuiat in apa calduta, 10-12 ore, deci e de preferinta sa o lasati peste noapte. Apoi, dimineata se fierbe in multa apa. Dupa ce a fiert, se scurge bine de apa si se piseaza cu ajutorul unui tel, se adauga sarea si putin ulei (2-3 stropi) si se bate cu telul pana se obtine pasta omogena.
Separat se pune uleiul intr-o cratita, se taie ceapa marunt, marunt si se caleste in ulei. Apoi se mai pune boiaua si putina apa si se amesteca bine, se lasa la prajit 3-4 minute. Carnatii se prajesc separat, noi ii facem la gratar.
Enjoy!
incearca sa pui si tarhon in otet.efect garantat,
iammmiii iammmmiiiii. la reteta asta eu adaug usturoi pisat, dupa gust. dupa ce e fiarta fasolea si o pasez, adaug usturoiul si mai las 1-2 min la foc mic amestecand continuu.
PS tocmai am terminat de facut prajitura Fanta dupa reteta ta
Iulia-CJ
supem retetele
Sunt nemaipomenite reteltele tale…chiar intrasem intr-o criza de …inspiratie…nu stiu ce sa mai gatesc,dar tu imi esti acum de ajutor….felicitari.Eu la fasolea batuta pun si cativa catei de usturoi pisati,dau gust bun…doar daca dupa aceea nu te duci la vreo intalnire…D