Avem nevoie de:– 400 g varzutza de Bruxelles (le puteti cumpara la punga, congelate -cam 4 RON punga de 400 g de la Uncle Statis, foarte bune; sau proaspete, dar mult mai scumpe, cam 10 RON o tavitza de jumatate de kg, la Cora)
– 2 oua
– 200 g de cascaval ras
– 100 g smantana
– o lingura de unt
– 2 linguri de faina
– 100 ml de lapte
– pesmet
– condimente: vegeta, piper, sare, oregano
Se fierb varzutzele in apa cu vegeta si se aseaza intr-un vas rezistent la cuptor – poza 1
Se sparg ouale si se bat impreuna cu jumatate din cascavalul ras si se pun peste varza – poza 2
Intr-un vas se topeste untul si se adauga cele 2 linguri de faina. Se ia de pe foc si se stinge cu lapte si smantana. Se condimenteaza cu oregano, piper si vegeta – poza 3
Se toarne sosul peste varza, se presara restul de cascaval si pesmetul – poza 4
Se lasa la cuptor 20 de min si veti obtine cam ce vedeti in poza 5!
super reteta. cu siguranta o voi incerca pt ca imi place varza de bruxelles.
dupa cum vezi, retete e foarte usoara si sunt sigura ca o sa-ti placa rezultatul final. astept sa-mi spui cum ti-a iesit!
spor la bucatarit
chiar azi am facut reteta si a iesit foarte buna. multumesc pt reteta teo ,iti urez numai bine si promit ca voi mai gati dupa retetele tale .
Deci a iesit bine 😀 Ma bucur f tare, astea sunt bucuriile mele zuilnice, cand imi ziceti ca v-a iesit ceva :*
serus
acuma a facut mama dar nu cu varza ci cu conopida. am facut si cu varzuta si a iesit o minune.
va pup, mersi si sarcina usoara pe ultima suta de metri :*
cu siguranta a iesit bine pt ca orice leguma se preteaza la reteta asta de gratinare 🙂
acum incearca si mama aceasta reteta dar cum nu a mai gatit pana acum varza de bruxelles nu stie cat sa fiarba varzutele…?
adriana, nu as stii sa spun exact, pentru ca merge pe incercate. Cand furculita inta bine in varzute, inseamna ca sunt fierte 🙂 sper ca v-au iesit bine!
foarte gustoasa reteta,eu am preparat-o cu varza de bruxelles din gradina mea e super
Draga Teo,
In primul rand sarcina usoara si multa sanatate tie si lui bebe(sper sa fie ce ti-ai dorit) si in al doilea rand iti multumesc pentru site-ul acesta, e minunat;nu cred ca am vazut retete asa explicite ca ale tale.Imi pare rau ca l-am descoperit de curand dar niciodata nu e prea tarziu.Chiar eram curioasa cum as putea gati varza de bruxelles si voi incerca reteta ca mi se pare foarte interesanta.pup si ai grija de tine si de bebe.
Teo….ma asteptam sa gasesc ceva la tine si nu am vazut.Varza a la Cluj….ai postat reteta pe undeva sau stii sa o faci?Eu nu stiu exact cum se face si tare as vrea sa aflu.Va pup si pe tine si pe Luca.
Foarte bun. Am preparat aseara. Cred doar ca am pus un pic cam multa smantana si a trebuit sa o tin ceva mai mult in cuptor. Dar gustul este excelent.
mi-am luat o pungă de varză de bruxelles și vreau să gătesc că-mi face poftă și nu stiu cum să gătesc dar bine că am găsit o rețetă, printez și mă duc în bucătărie 🙂
Acu am gasit reteta, si sper ca va iesi f bun, am preparat bulete de cascaval dupa reteta ta si au iesit minunate, te pup din cluj, Adriana.
Tocmai le-am scos de la cuptor varzutele…si miros excelent…
la fel si gustul…mi-am notat reteta in caietul meu…cu siguranta o sa mai fac.
multumim Teo. crystal81
arata delicios. mai putin vegeta. pacat ca folosesti, e unul dintre cele mai nesanatoase "alimente" (monoglutamatul de sodiu – si se mira oamenii ca exista atata camcer in lume). si mai ales daca ai bebe…
buna Teo..vreau sa-ti spun ca esti cea mai buna prietena a mea:) nu te speria,nu ne cunoastem personal dar te citesc de multa vreme si in fiecare zi gatesc dupa retetele tale.sunt in italia de 3 ani…si mereu imi uimesc prietenii cu ceva nou de pe site.retetele sunt toate uimitor de gustoase..nu are rost sa iti enumar toate cate le-am gatit…pentru ca lista ar fi echivaleta cu aproape toate retetele tale:D astazi fac din nou varza de bruxelles gratinata pt ca data trecuta iubitul meu a golit toata tava aproape pe nerasuflate:)) iti multumesc mult pentru ceea ce faci si iti doresc multa sanatate tie si familiei tale.pupici de la andreea venezia
Andreea, ma bucur ca-mi urmaresti blogul de atata timp si iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Si voi sunteti cu totii prietenii mei, doar pentru voi continui sa gatesc si sa public retete pe blog 🙂