Pentru aceasta minunatie avem nevoie de:
– 1 kg de cartofi (de preferinta noi, pt ca sunt muuult mai buni)
– 1 kg de pulpe de pui
– 1 catel mare de usturoi
– 2-3 morcovi
– condimente: nucsoara, vegeta, cimbru
Intr-o tava se pune ulei cat sa o acopere bine. Se taie cartofii cubulete si se aseaza uniform in tigaie, apoi se taie morcovii feliute si se aseaza despura. Se toata cca o jumatate de cana de apa deasupra,cat sa nu acopere cartofii.
Apoi se freaca pulpele de pui cu nucsoara si celelalte condimente. Se cresteaza carnea din loc in loc si se impaneaza cu usturoi.
Se da la cuptor cca o 45 de min, pana la o ora. Pe la mijocul intervalului se intoarce carnea. Pofta!
Buna,
am si eu o intrebare… cand introduc tava la cuptor cu toate cele , trebuie acoperita cu folie de aluminiu sau nu e necesar?
nu, nu e necesara. daca vrei tu musai sa folosesti e ok, eu nu folosesc niciodata la mancarea asta.
buna am si eu o intrebare……dupa ce am pus uleiul in tava trebuie sa mestecam in cartofi pentru a nu se prinde?sau ii lasam asa pana este gata si puiul?
ca sa fii sigur ca nu ti se prinde de tava, dupa ce pui cartofii si morcovul, torni uleiul si apa si le amesteci bine, astfel incat toti cartofii si morcovii sa fie acoperiti uniform.
abia apoi pot sa pui carnea. asa, sigur nu ti se lipeste.
Buna draga, am facut si eu astazi reteta asta tare gustoasa! Mi-au iesit super,dar eu am pus sos derosii deasupra, o bunatate!te pup
Cred ca am sa ajung sa iti incerc toate retetele, pana la urma 😛
Acum 10 minute am bagat pulpele si cartofii la cuptor.
Deja stiu ca o sa fie f bun!
rebe, sper sa iti iasa bine si sa ii placa si lui bebe :* pupici la burtica
Salut Teo,
Sunt Oana din Brasov.De curand te-am descoperit. Vreau sa iti spun ca retetele tale sunt super. Am facut pana acum pulpe de pui pe pat de cartofi, salata cu varza si porumb, cartofi frantuzesti.Toata lumea m-a laudat (te-a laudat )ce bune au iesit toate. Azi incerc cartofi umpluti. Sper sa am si de data asta noroc. Numai bine!
Oana, sunt sigura ca si cartofii umpluti o sa iti iasa foarte bine!! Sa imi scrii ce si cum :*
Teo, in primul rand va doresc sa va traisca puiutul si sa creasca sanatos! In al doilea rand vreau sa-ti multumesc pentru acest blog. Am folosit multe din retetele tale si imi plac ffffff mult.
buna teo
sunt si eu o incepatoare in arta culinara
asa ca daca iti voi pune pe parcurs vreo intrebare stupida sa nu te miri…
…are ceva daca pun cartofii si pulpele in vas de iena ?
se va sparge oare ?
buna Teo sunt super aceste pulpe le-am incercat si eu si au fost delicioase
cred ca depinde si de calitatea vasului de yena, dar oricum inainte sa-l bagi in cuptor, asigura-te ca nu e foarte rece (gen scos din cuptor)
buna teo
eu acum m-am apucat de pulpele astea…dar in loc de morcovi am pus ceapa…sper ca nu am gresit…oricum cu criza asta e bun oricum..:))
multumesc pt retete
aseara am facut aceasta reteta si a iesit super doar ca legumele au iesit dulci dar s-a potrivit cu pulpitele:)ms.Sotul meu este bucatr si i-a placut cum a iesit:)
heloo,teo!tocmai ti-am descoperit blogul,si m-am si apucat de treaba…..doar ca m-ia fost greu sa aleg,toate arata super
Buna Teo ! Nu prea stiu sa fac de mancare si de data asta am decis sa o surprind pe mama cu acesta reteta, i-a placut la nebunie! ms de reteta si de ajutorul tau, esti o gospodina minunata!
Astazi voi face si eu reteta asta…Arata taaaaare bine! Si stiu ca va fi si foarte buna!Abia astept sa aud parerea sotului meu!
Felicitari,Teo,pt bunatatile facute! Esti o gospodina desavarsita! Sotul tau trebuie sa fie tare mandru de tine!
Buna dimineata Teo! Iti multumesc si pentru aceasta reteta minunata, am facut-o aseara,cu un singur inconvenient:sotul meu drag si scump grec, mi-a zis sa nu mai gatesc seara bunataturi de genul asta, pentru ca nu se poate abtine si papa tot, apoi doarme greu.Am fost foarte apreciata pentru aceasta reteta.Merci din nou. Te pup si-ti doresc toate cele bune.
A intrat oare mesajul meu? Am uitat sa spun cine sunt: keghe din Grecia 🙂
Buan Teo !
Ne bucuram mult ca am descoperit aceste pagini. Iti multumim mult si ne apucam de treaba. Blogul tau este o mana cereasca pentru noi , eu plecat de 9 ani din Romania iar sotia mea -lituanianca acum descopera bucataria de pe la noi.
Iti multumim anticipat si abia asteptam sa gasim si sa incercam bunatatiile culinare oferite de tine.
teo ,azi voi proba aripioare pe pat de cartofi .sotul meu iti multumeste pt retetele pe care mi le facilitezi.este un gurmand foarte pretentios(nu mananca orice decat derivatii de varza si cartofi )dar retetele tale il incanta si ste dispus sa probeze de toate.mersi.
Din nou am ales sa fac una din retetele tale simple si gustoase, si mi-a iesit delicios de buna !
Am gasit un fel de condiment, cu pesmet, care a facut pulpele putin crocante. Impreuna cu cartofii, morcovii si cu varza murata, un deliciu !
Multumesc de idei inca o data !
Draga Teo,
am descoperit site-ul tau acum cateva zile; ce pot spune cu siguranta este ca, esti extraordinara.Eu locuiesc de 7 ani in Qatar si sunt restaurant manager ( chili's si romano's macaroni grill ) dar ori de cate ori romanii de aici imi calca pragul, vor mancare romaneasca; fetelor le-am recomandat situ-ul tau pentru ca este perfect.
Iti doresc sarbatori fericite, pline de dragoste si liniste. Cu drag, Gina .
Buna Teo,mi-au iesit foarte bine,numai ca eu nu pun morcov,nu-mi place.pup
fetelor un sfat…….am vazut la TV. ca folia de aluminiu nu e buna de folosit in bucatarie deoarece provoaca cancer.
Buna teo. Am descoperit blogul tau intr-o duminica cand cautam o retata simpla si buna asa ca pt o duminica in familie.Am facut pulpele pe pat de cartofi dar in loc de morcov am pus ardei.Au iesit super bune.Iti multumesc pt retetele tale minunate
Buna vreau sa te intreb reteta merge numai la cuptor? eu nu am cuptor si trebuie sa prepar pe flacara totul, ar iesi retata asta, oare?
salut teo tocmai am dat de aceasta reteta.maine am so si fac.sper sa imi iasa caci nu prea stiu sa fac de mancare.cateva supe si sosuri cat sa traiesc cu sotul..ha ha..acum ca am dat de retetele tale o sa am ocazia sa fac mai multe mancaruri si sotul meu sa fie orgulios de mine.abia astept sa fac reteta asta de pulpe de pui pe pat de cartofi.sper sa imi iasa.
buna teo,nu demult am descoperit si eu site-ul acesta dar vreau sa-ti spun ca e f reusit.pe mine sa fiu sincera ma ajuta mult,imi da idei despre ce sa mai gatesc!multumim ca faci asta pt atatea femei!!
ai avut o idee super creand acest blog,ne ajuti f mult!imi dai idei cand nu mai stiu ce sa gatesc!multumesc!patricia.
buna teo,este prima oara cand scriu pe blogul tau ,dar vreau sa-ti multumesc pentru aceste minunate retete.am facut foarte multe si toate au iesit suuper!
ce mare lucru e sa faci pulpe de pui cu cartofi la cuptor? pana si o pustoaica de 12 ani poate face, daramite o ditamai femeia!!!! ce de laude pt o nimica toata!!!
interesant site,retete usoare si mancaruri delicioase!ma bucur k exista si k l-am gasit!!!!!!!!
Wou, buna la toata lumea, imi place la voi. Teo te pun la favorite.
Si eu am facut ceva in genul acesta, doar ca fara condimentele resp. (nucsoara, vegeta, cimbru) si fara ulei, doar cu sare si piper.. doar apa si putin vin alb.. Ah si in loc de usturoi.. ceapa. Senzationala reteta!
Sarut mainile doamnelor si domnisoarelor.
Am si eu o intrebare pt bucatarul sef de aici ;))
Sunt baiat si imi trebuie ceva mai multe detalii 😛
Reteta incepe asa "Intr-o tava se pune ulei cat sa o acopere bine".. |Hmmm… acum ca am mai citit inca o data si vad ca se cam refera la tava,nu prea mai isi are rostul intrebarea mea.
Intrebarea era: ce sa acopere, tava sau continutul? dar observ ca se refera la tava. Daca gresesc,sa imi spuneti, acum doar cautam reteta, maine o sa ma apuc de gatit. 😀
Buna ziua ,am si eu o intrebare ,la ce temperatura se baga pulpele ?
Buna 🙂 Pulpele se coc la 200 grade, eu cel putin asa fac 🙂
Buna Teo……….este o reteta foarte buna…….tocmai am incercat.o si eu ……o iesit delicios…pop
cu drag! 🙂