Pui pe sticla

O mancare absolut delicioasa, pe care am s-o consum cu placere pana la adanci batraneti. Nu vad cum s-ar putea cineva satura de ea.

Avem nevoie de:
– un pui intreg (pui grill)
– condimente pt pui (eu folosesc de la Fuchs)
– condimente: nucsoara, cimbru, piper
– un borcan
– o cratita
– legume (sau orice altceva doriti pt garnitura, eu am ales legumele mexicane)

Se spala bine puiul si in cazul in care nu era curatat deja se curata si pe interior. Intre timp, se incinge cuptorul (nu va pot spune la cate grade exact, caci al meu e mai rudimentar asa)

Se unge bine puiul cu ulei si condimente.

Se umple cratita pe jumatate cu apa si in mijlocul ei se aseaza un borcan, la randul lui umplut cu apa pe jumatate.

Se aseaza puiul cu fundicul in borcan si se da totul la cuptor, cca 45 de min.

Cand puiul e gata, se devoreaza dupa bunul plac 🙂

47 Comments

  1. claudia

    buna, sunt claudia.
    Tocmai acuma incerc reteta de pui la sticla.
    Tine-mi pumnii.:D

  2. eu i-am tinut, dar tu nu mi-ai mai zis cuma iesit 🙁

  3. Anonymous

    dragă teo, îţi mulţumesc pentru reţetă şi spune tu cum ar găti băieţii fără reţetele de pe net?!

  4. Cu placere, probabil n-ar gati.. de exemplu baietii mei nu gatesc nici cu ceara-n ochi daramite cu bloguri de pe internet.

  5. Anonymous

    buna ma nunesc Ramona si parca nu ma mai pot dezlipi de blogul tau
    stau ore in sir in fiecare zi si nu ma mai satur am facut atatea retete ..multumesc mult ptr idei ..multa sanatate tie si lui bebe

  6. shortylicious

    vrei sa spui ca se introduce borcanul in fundicul puiului,nu invers:P

  7. Piperlina

    Buna teo,
    Puiul e “pe val”..in cuptor..mai exact pe borcan…abia astept sa se faca..si tot azi am testat si reteta ta de blat de tort..a rezultat tort tiramisu…duminica e ziua de “ceva dulce”…pup u!!
    :*:*:*iti scriu cum a iesit puiutzul

  8. Scumpa, sper ca a iesit bine puiul si v-ati infruptat din el. Ca sa vezi cat de in priza sunt, cand am citit ca puiul e pe val, primul gand a fost ca si tu esti gravi si nasti acuma =))=))

  9. sanda

    Draga Teo, mi-a iesit atat de bun puiul facut asa pe borcan …o delicatete! mersi mult de reteta…Pupici multi si-ti doresc din toata inima sa ai parte de o nastere usoara!

  10. Piperlina

    Buna Teo,
    Am fost asa de ocupati s papam puiul…ca le-am dat si altora sa se infrupte din el….incat…am uitat ca tre’ sa-ti zic cum a iesit…respectiv…foarte bun!!!!!!!!!!
    L-am condimentat cum am stiut eu mai bine…si a iesit foarte bune!…
    Sper ca voi sunteti bine…si ca bebe mic..vrea sa va intalneasca cat mai repede….
    Sa aud numai de bine!!!!
    pupici..:*:*:*:

  11. danuta

    buna teo.am si eu o rugaminte la vara am nunta si as vrea sa fac niste aperitive bune si ieftine.imi poti da o sugestie?mersi anticipat

  12. Ca sa pot fi si eu de folos oarecum, iti vand un pont: `puiul pe sticla` se face cel mai bine pe sticla de bere `Tuborg`(are o forma deosebita, e mai mica si tuguiata, puiul intra mai usor, si e mai inalta decat un borcan):)
    Asta am aflat-o de la sotul meu, iti dai seama? El e pasionat de a face de mancare, dar numai cand are dispozitie…:)
    Sper sa ne cunostem intr-o zi, avem o cunostinta comuna:)…nu-ti spun inca!…:0 Pa, Miha

  13. Mersi de pont Mihaela, o sa incerc si cu sticla de Tuborg

    Am sa te rog, daca tot nu spui “inca” cine e cunostinta comuna sa nu mai spui deloc, nu sunt in dispozitia necesara pentru ghicitori. Sper sa nu te superi.

  14. Piersi

    Buna Teo. Am facut si eu in weekend puiul. A iesit f f bun. Din pacate nu am apucat sa mananc atunci cald, dar e bun si a doua zi 🙂

  15. gabi821108

    buna,sunt gabi.nu stiu daca condimentele tale aveau si usturoi.ii da un gust deosebit.am sa te rog sa incerci o garnitura pe care o folosesc eu cand fac ,sa pui in tava sau ma rog,cratita niste ciuperci intregi si cartofi taiati potrivit,putin ulei,putina apa si putin vin si condimente.iese super

  16. crina

    buna

    am incercat deja o multime de reteta de pe blogul tau si au iesit minunat! tocmai am terminat de devorat puiul pe sticla si m-am gandit ca sunt nerecunoscatoare pt ca ne delectam cu retetele tale de atata timp si nu ti-am multumit niciodata! Puiul a iesit minunat, mult mai bun decat cel de cumparat!amandinele au iesit nemaipomenit! reteta de paste cu carne la cuptor-delicioasa! puiul cu alune-preferatul rasfatatului casei!…vinetele umplute-preferatele mele…lista e lunga! ITI MULTUMESC DIN SUFLET ca iti dedici atata timp postarii retetelor tale minunate si mai ales ca sunt “pozate” (ma ajuta mult la praji)!tine-o tot asa si felicitari pt bebe mic

  17. Anonymous

    sal deocamdata e post dar cind trece postul promit sa o fac
    abia asteptttttttttttttttttttt
    paste fericit tuturor!aveti grija ce papati

  18. daydream

    Buna seara, Teo!

    Ieri am descoperit blogul tau si m-a atras din prima reteta asta, ca n-am mai auzit niciodata de pui pe sticla. Azi am descoperit ca e simplu de facut si a iesit delicios!

    Multumesc de reteta, iti doresc o seara frumoasa in familie!

    P.S. Ce ai gatit azi?

  19. Anonymous

    bravo,imi plac retetele tale,arata f bine toate

  20. Anonymous

    buna sunt mihaela din sannicolau mare si acum incerc reteta de pui pe sticla este la cuptor ma ajuta f mult retetele tale.tineo tot asa te pup.

  21. Amanda

    uminica viitoare imi serbez ziua. Ghiciti ce vor papa musafirii? 🙂

  22. cristina

    buna ….abia azi am descoperit si eu reteta asta …..acum ma duc sa o fac …sper sa iasa buna…..

  23. cristina

    ink astept sa vad cum iese……si sa gust …teo iti multumesc mult pentru reteta …..maine am zis k am sa fac si tiramisu dupa reteta ta…..

  24. Anonymous

    toate retetele sunt beton

  25. Pifuneata

    Draga Teo maine este ziua iubitului meu…si chiar asta ii voi gati si un tort de mere! Sper sa aiba o surpriza placuta!

    Iti multumim ca existi! Esti in blogroll!

  26. Anonymous

    draga Teo, retetele tale sunt minunate. de cand le-am descoperit sunt mereu pusa pe gatit, spre surprinderea sotului meu.

  27. Helo ! Multzam fain pentru retete, am dat intamplator peste blogul acesta…
    Ce vreau sa spun… vedeti ca a aparut in comert un dispozitiv simplu care inlocuieste sticla, se numeste "Chicken Roaster"-e simplu si eficient
    In rest… bagati retete noi, succes !

  28. Buna Ariel 🙂 Stiu de chicen roaster, am si eu unul, dar nu e la fel cu folosirea sticlei, adica da, puiul iese tot rotisat, dar e mai uscat. Asta pentru ca, fiind pe o sticla cu apa, puiul se face la abur si este mai suculent. O seara faina sa ai, mersi de comment

  29. Cristina

    Eu lucrez pentru o firma care produce (printre altele) acest faimos "chicken roaster" (al nostru este din ceramica). Ai dreptate, pe rotisorul vertical puiul vine mai uscat, pentru ca toata grasimea se topeste si se scurge in farfurie. Puiul pe sticla este mai suculent pentru ca este gatit in abur. Incearca sa pui bere in loc de apa, este delicios! De fapt, americanii au inventat acest sistem de coacere in verticala, cu o cutie de bere, este intr-adevar un rezultat de nota 10! 🙂

  30. Anonymous

    da si daca il impaiati cu usturoi iese si mai delicios

  31. Anonymous

    sare piper boia oregano o sticla de bere,usturoi. gatul puiului se prinde cu scobitori sa nu iasa aburul pe acolo…daca nu se face asta e degeaba pus pe sticla

  32. Overlord

    Teo iti multumesc inca odata pentru toate retetele, de cand te-am descoperit (fetita noastra era in burtica) nu mai ma satur de gatit, cred ca ti-am gatit 70% din retete.

    Sotia mea…..cred ca iti multumeste in gand in fiecare zi, dar nu intra sa-ti vada blogul (o mai chem eu din cand in cand sa aleaga) de frica sa nu ma deoache!

    Te sarut iti urez toate cele bune si tie si familiei tale si-ti multumesc inca odata! :*:*:*

  33. Fustita Albastra

    Pe langa faptul ca ai un mod extrem de amuzant de a pune problema si ca ne oferi poze retetele sunt absolut foarte bune. Felicitari. Ma duc sa killer-esc puiul si sa caut sticla sau borcanul.

  34. Anonymous

    BUNA TEO ,
    AM DESCOPERIT DE CURAND ACEST BLOG SI " NU IMI AJUNG CUVINTELE DE LAUDA" CA SA ZIC ASA
    AM INCERCAT PUIUL PE STICLA , L-AM TINUT CAM O ORA IN CUPTOR (PE O STICLA DE BERE ) , CU CEVA LEGUME IN CRATITA IN CARE ERA STICLA.
    LA SFARSIT , DESI ARATA BINE , ERA NECOPT…IN FINAL PT. CA ERA TARZIU A AJUNS IN CRATITA . ( NIVELUL BERII DIN STICLA ERA ACELASI)
    LEGU,ELE JUMA BINE FIERTE , CELELALTE , DELOC.
    CEVA SFATURI?

  35. Anonymous

    puiul pe sticla se tine in cuptor aprox 1-1/2 h,
    la foc potrivit; eu dupa ce-l spal si-l curat storc 2 lamai pe el si il las asa 1 h, apoi il sarez si-l condimentez si-l bag la cuptor; lamaia il face mai gustos si mai fraged;
    e recomandabil sticla de bere decat borcanul.

  36. florea nely

    Buna treaba Teo…eu in sticla tai si cateva bucati de lamaie…

  37. Anonymous

    Pentru fragezime e bine ca in borcanul pe care asezam puiul sa punem vin rosu, nu apa. Vin in care putem amesteca niste condimente si sa punem chiar o frunza de dafin. Este cu adevarat delicios, fraged si aromat.
    Cris

  38. mirabela

    buna teo eu sunt o incepatoare in retete culinare si majoritatea mancaruriilor le fac de pe blog-ul tau.sunt multumita de ceea ce iese si apropo de pui…sa incerci pui pe sare…condimentezi puiu cu ce doresti,in tava pui sare MARE cat sa acoperi tava,,,pui ,puiul condimentat la cuptor si atat,adevarul e ca pielita e foarte sarata dar pieptul este moale,fraged,deloc uscat…o bunatate de pui .daca incerci sa mi spui te rog daca a iesit bun

  39. buna teo!ma bucur asa de tare ca am descoperit blogul tau.e singurul loc unde fiecare pas pe care trebuie sa il faci atunci cand gatesti este explicat concret + ca mai avem si poze.eu sunt o incepatoare in bucatarie si imi esti de un real ajutor.am experimentat mai multe retete si toate au iesit gustoase.gata cu vorba sa mai si gatim.

  40. Anonymous

    Buna Teo,intimplator am ajuns pe blogul tau cautind o reteta.Imi place tot ce am vazut pe aici si acuma deabea astept sa incerc cit mai multe retete de ale tale,sper sa-mi si reuseasca ca nu sunt o experta in deale bucatariei.Sunt Lia si te pup.

  41. Anonymous

    draga teo, nici nu stiu a catea reteta e de pe blogul tau pe care o incerc si merge le sigur!!!!!
    felicitari!! te pup,

    Oana

  42. Anonymous

    MA numesc ELENA,si tot ce citesc de pe acest blog as vrea sa pot face ,dar nu stiu cand .TEO retele tale provoca o foame numai cand le citesti si le privesti,si pana la incercare ,inghitim in sec.AM incercat cateva retete au fost super.FELICITARI SI PUPICI. AM FACUT PUIUL PE STICLA NU PE BORCAN

  43. stiam si eu de pui pe sticla dar pe borcan nu am incercat nici odata …. sa vedem cum iese..care ar fi diferenta dintre o sticla si un borcan…:-??.poop

  44. Anonymous

    Buna! Sunt o mare adminratoare a blogului tau…azi de dimineata am facut cascaval pane si a iesit buuun..iar acum ma apuc de pui si cartofi dietetici la cuptor…sper sa iasa bine 🙂

  45. Anonymous

    salve…..in loc de pui merge si un curcan mare si gras de tara….

  46. Anonymous

    puiul la sticla mai bun decat la rotisor

  47. Anonim dragut

    E supeer!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.