Pui umplut cu legume

Pui umplut cu legumePe Andrei Iordache, autorul blogului casalot.ro l-am cunoscut in cadrul Academiei Maggi, unde a dat dovada de multa indemanare si mai multa pofta de gatit. Asa ca l-am invitat sa isi manifeste pofta de gatit si in Teo’s Kitchen, unde v-am promis ca o sa pun din cand in cand si retete pe care mi le trimiteti voi.

Andrei ne-a propus azi un pui umplut cu orez si legume si asa cum spune si el, umplutura face toata magia retetei! Aceasi umplutura o puteti folosi nu doar pentru pui, dar si pentru rata, curcan sau pur si simplu ca si garnitura pentru orice fel de friptura.

Ingrediente pentru pui:
– 1 pui (1 – 1,5 kg)
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri de unt
– sare, piper, boia
– 1/2 ceasca de apa sau supa de legume

Ingrediente pentru umplutura:
– 1 lingura de unt
– 1 lingurita de cimbru uscat (sau proaspat daca aveti)
– 2 fire de ceapa verde sau o ceapa mica feliata marunt
– 2 ardei grasi
– 1 ceasca de ciuperci feliate mai marunt
– 1 ceasca de orez
– 3 cesti de supa de legume (eu am pus 2 1/2 cesti de apa + cuburi de supa de legume din frigider)
– 1 legatura de patrunjel
– 1 legatura de marar
– sare

In primul rand ne ocupam de umplutura pentru ca in ciuda asteptarilor mele, orezul este mai bine sa il pregatesti inainte de a-l pune in pui. Initial vroiam sa umplu puiul cu un amestec de crutoane de paine, bacon si legume, dar orezul m-a intrigat mai mult.Am taiat ceapa cat de fin am putut si am calit-o in unt. dupa aceea am adaugat cubuletele de ardei gras, ciupercile si cimbrul si am amestecat bine bine, ca sa se cunoasca intre ele ingredientele. Imediat dupa am pus orezul si cestile de lichid.

In timp ce se fierbea orezul (20-30 minute) am spalat puiul si l-am pigulit de penele ramase neridicate. Cand am oprit focul la orez, am amestecat si aproape toate feliile de usturoi impreuna cu patrunjelul si mararul taiat marunt. Tava unsa cu o lingura de unt a primit cu bratele deschise puiul pe care l-am umplut in prealabil cu orezul pregatit. Am mai pus una sau doua felii de usturoi peste puiul uns cu ultima lingura de unt si l-am ornat cu piper si boia. Va recomand sa puneti si un pic de sare peste pui si sa puneti si ceasca de lichid. Tineti puiul la cutor timp de aproximativ 1 ora la foc mediu. Puiul este pregatit de mancat atunci cand o furculita intra usor in el si cand nu mai iese sange din locul intepat. Din 15 in 15 minute stropiti puiul cu zeama din tava.

Aromele de orez, ardei si usturoi sunt dementiale in combinatia data. Am macat aceasta super-mancare impreuna cu 3 colegi de birou. Multumesc mult lui Teo pentru gazduirea pe blog si sper sa va placa puiul cu orez.

2 Comments

  1. Anonymous

    Am sa incerc astazi reteta. Pare delicios 🙂

  2. Am facut puiul si a fost delicios.Multumesc pt reteta,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.