Şniţel cu ierburi aromate

Combinatia tipica de snitel: carne + faina + ou + prajit in ulei, o stiu de cand eram mica (ca oricare dintre noi de altfel) dar fiind primavara am zis ca e musai sa incerc ceva nou, aromat si mai ales VERDE.

Pentru snitelele de primavara avem nevoie de:
– un piept mare de pui (400g)
– 2 oua
– 200ml de lapte
– sare si piper
– verdeturi: ierburi a la provance, cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, codite de ceapa verde, patrunjel si marar tocate marunt
– 1/2 plic de “Crocant Pui” de la Kamis (se poate inlocui cu pesmet dar mie imi place crocantul pt ca da un gust deosebit carnii si chiar este… crocant :P)
– ulei pentru prajit
– faina

Taiem puiul felii subtiri si il batem cu ciocanelul pt snitele. Intr-un bol amestecam ouale, laptele, crocantul de pui si verdeturile (o sa obtinem o pasta destul de groasa).

Condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o dam prin faina, apoi prin pasta miraculoasa si hop direct in tigaie, unde prajim pe ambele parti pana se rumeneste bine.

Noi l-am servit pe post de sandwich, cu cascaval si pudra de usturoi, cu praj taiat marunt si putina maioneza si da… cu garoafa, pe care am rontait-o eu ca era singura de post din tot ce am preparat… hahahah

V-am facut o poza speciala si cu sectiunea, pt ca tineam mortis sa vedeti cat de bine arata!

14 Comments

  1. Wow cred ca e super aromat si cum are si arome de Provence ma declar fana :).

  2. Da, Lore, asa e! A fost o nebunie de arome (respectiv mirosuri, pt ca tinand post, eu doar cu asta m-am delectat – cu mirosul) si Dani (sotul meu iubit, care se indoapa cu ec gatesc eu :p) a zis ca au fost fff bue si crocante! Il cred pe cuvant!

  3. Anonymous

    suna bine dar in acelasi timp aproape toate condimentele care apar acolo sunt pline de EEEEE

  4. Da-mi voie sa zambesc 🙂 Ce are e-uri? faina? uleiul? ierburile? laptele? ouale? In afara de crocantul pt peste, nu vad ce ar putea avea EEEEEE….

    Sincera sa fiu, este ultimul comentariu de genul asta pe care il mai accept, pt ca as prefera macar sa va semnati “rautatile”, ok?

    Felicitari tie, anonimule, daca tu gatesti cu oua de la gaina din propriu cotetz, cu lapte muls de la propria-ti vacuta si patrunjel si verdeturi din gradina! Toata stima, tot respectul! Pana una alta, stau la bloc si cumpar de la aprozar! Mersi de aprecieri!!!!

  5. mariana

    iGNORAL PE ANONIM CA NU STIE CIT E CEASUL!BIETUL SAU BIATA!PT.ANONIM VERDETURILE AU EURI?OUALE,FAINA?!DA?ATUNCI NU SE POATE ALTFEL!VAI TU CE BUNATATE POATE FI SI AI FACUT 2 FELURI DIN EL BANUIESC!

  6. clubdeclub

    Felicitari pentru acest blog.
    Reteta asta trebuie sa o incerc neaparat.
    O intrebare:reteta de paine de casa sau la masina de facut paine nu ai?Este moartea mea.Te intreb pentru ca nu ai un motor de cautare pe site si nu am reusit sa-ti citesc toate retetele.
    In rest…m-am abonat la retetele tale.Pe blogul meu am cateva retete luate de la alti pasionati de bucatarie,dar cred ca tu ii depasesti de departe.Mult succes!

  7. Buna, merci de aprecieri! 🙂
    Inca nu am apucat sa postez retete pt aparatul de facut paine. Dar iti dau aici un link, de la un articol scris de mine pe tema asta… poate te ajuta.

    Te mai astept in vizita.

  8. Andrei

    Incerc de vreo doua zile sa fac reteta asta si n-am reusit pana azi. Si tot degeaba, ca am rasolit-o rau de tot 😀 😀
    A fost si prima data cand am facut si n-am retinut exact ordinea si in loc sa dau prima data prin faina si apoi prin amestec am facut invers…
    Lacrimi si suspine (lacrimile erau ale mele, datorita fumului suspinele ii apartineau soacrei, tot din cauza fumului, care reusise sa patrunda prin toate ungherele casei), am schimbat de vreo 3 ori uleiul, degeaba. Au iesit cam negre, cu putina bunavointa se puteau zari verdeturile. Gustul? Bun, desi se mai simtea arsura. Oricum trebuie sa mai incerc odata.

  9. CATA83

    Buna Teo ,sa ati traiasca bebelusulsi sa fiti sanatosi.Nici nu am cuvinte sa ati spun cat de mult imi usurezi munca in bucatarie.De cand am descoperit retetele nu ati poti inchipui cat de bine imi prind.E mai rau ca nu sunt acasa sa pot gasi toate produsele,dar ma descurc si asa.Multi pupici si sanatate.

  10. Overlord

    Buna Teo! Felicitari inca odata si pls….ce este garoafa aia? Merci!

  11. Hola!

    Tocmai ce am facut si eu aceasta reteta, insa am folosit carne de porc. Au iesit foarte gustoase, exceptand faptul ca pe ultimele 3 snitele le-am cam ars pe o parte (dar au fost comestibile :p). E reusita combinatia cu ierburi aromate, f bun!

  12. Anonymous

    In poze arata putin "over-cooked". Cred ca ai incins uleiul cam tare. Impresia ca uleiul trebuie sa fie foarte incins ca sa nu se imbibe snitelul/cartofii este total gresita.

  13. Anonymous

    Buna
    De mult uramresc blogul tau si imi place tare mult,ce vreau sa te intreb combinatia asta de ierburi seamana cu pesmetul italian ce se gaseste la cutie in sua?(am citit ca ai fost pleacata si de accea intreb)ca tare mie dor de gustul acela 🙂 Felicitari pentru blog!
    Cris din Cluj

  14. Cris, nu cunosc pesmetul italian, deci nu stiu daca are vreo legatura. Ierburile aromatice pe care le-am folosit au fost enumerate in ingrediente, deci poti sa te uiti tu pe cutie sa vezi daca se regasesc si sa-mi spui si mie?

    Merci

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.