Inspirata din varza a la Cluj, asta e varianta mea, in care am inlocuit carnea tocata cu carne de pui:)
Avem nevoie de:
– carne de pui (eu am avut pulpe superioare)
– o varza mica
– o cana de orez
– smantana
– o ceapa mica
– condimente
– ulei
Se da varza prin razatoarea mare si sa caleste. Cum se caleste? Se pune intr-o cratita ulei cat sa acopere bine fundul. Se taie ceapa marunt marunt si se lasa la prajit pana se sticleste. Apoi se pune varza, condimentata bine cu sare si piper. Se mesteca din cand in cand.
Se pun la fiert orezul si carnea. Din apa in care au fiert pulpele, am facut supa de pui si galuste
Cand sunt pregatite varza, orezul si carnea, se aseaza intr-o tava de yena: un rand de varza – poza 2
Urmeaza apoi cel de orez. Orezul se stropeste cu supa de pui si se condimenteaza bine cu curry – poza 3
Apoi se mai pune un strat de varza si peste unul gros de smantana. Stratul de smantana se condimenteaza cu verdeatza – poza 4
Peste smantana se pune carnea, taiata in bucatele. Se condimenteaza bine cu ienibahar, nucsoara si vegeta – poza 5
Asa arata rezultatul final… miam miam!
O reteta care imbina specificul romanesc si cel asiatic (cel asiatic datorita condimentelor: curry, nucsoara si ienibahar). Pana aseara nu mai mancasem varza a la Cluj, in nici o varianta, de facut nici vorba. In loc de orezul clasic, am folosit orez rosu thailandez, celalalt era pe sfarsite. Dupa ce au disparut cate doua portii de fiecare, i-am lasat soacrei reteta, la cerere. 😀
Merita 5 stele din plin! Mersi Teo!
Andrei, daca ai cucerit-o pe mama soacra…e ok 😀
trebuie facuta cu capac sau nu?merci.
se face fara capac… daca pui capacul, atunci nu se rumeneste, ci devine mai “apoasa”
Sa vedeti ce bun ii inloc de carne tocata – kaiser sau costita afumata…
Si mama o face de cativa ani cu piept de pui..vrea sa mancam cat mai sanatos 😉
O intrebare, te rog…nu mi-am dat seama daca varza pe care o folosesc poate sa fie si murata…mersi…si felicitari pentru blog…Ionela
Am o nedumerire…dupa ce se aseaza toate minunatiile in tava, se mai baga la cuptor sau…?
Miha
Da Miha, se mai baga la cuptor cca o jumatate de ora 🙂
In weekend am incercat si eu aceasta reteta si a iesit foarte buna!
super retata, felicitari teo, am facut-o si eu …asha ca la mama acasa;)))evelynne -madrid
buna teo, felicitari pt modul in care gatesti, vreau sa sp k am facut foarte multe retete de la tine si mi-am facut si eu un blog cu retete( este micut in comparatie cu al tau :)) te pup si iti doresc sarbatori fericite!!!!
cred ca e delicioasa, o sa o incerc chiar azi!nico- resita
si eu am s-o fac azi,doar k nu am pulpe inferioar si nu stiu cu ce so inlocuiesc,dar cred k kaizer:)ms teo,eu am cucerit pe toti cu retetele tale
buna ziua,v-am gasit de curand si tare m-am bucurat ca v-am gasit,am facut varza la cluj in weekendul trecut si am avut mare succes cu ea la sot,va multumesc mult !!va pup