Parca dupa toate mancarurile grele pe baza de miel de la Pasti (pentru ca da, din pacate, pe cat e de delicioasa carnea de miel, pe atat e de grea la stomac) a venit momentul pentru ceva mai light, asa ca m-am gandit sa profit de faptul ca inca mai am cateva produsele de la Inedit in cosuletul primit si sa fac wraps cu soia si legume.
Despre produsele din soia marca Inedit am mai vorbit si la retetele de crochete din soia cu garnitura de paste si la cous cous cu legume si cuburi de soia, asa ca stiti deja cum o sa procedam cu soia: mai intai o punem la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba 15 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, apoi scurgem bine soia intr-o sita si o apasam pentru a scoate excesul de apa, dupa care o lasam sa se usuce putin, apoi o folosim la fel ca si pe carne. In cazul nostru, putem folosi granulele de soia la fel ca si pe carnea tocata.
Va spuneam ca inca nu am incercat zacusca marca Inedit, ei bine, intre timp am mancat din toate cele trei feluri de zacusca, bulgareasca, romaneasca si macedoneana si sunt toate trei foarte bune. Cel mai si cel mai mult imi place zacusca maceoneana, pe care am si ales sa o folosesc azi in reteta. Este atat de aromata incat poate fi folosita ca si sos pentru paste sau chiar ca si baza pentru sosurile ragu.
Ingrediente pentru 4 portii:
– 4 tortilla wraps
– o punga texturat soia granule Inedit
– o ceapa mare alba
– ulei de masline
– o vanata mare taiata feii groase
– un zucchini sau un dovlecel taiat felii
– un cartof dulce taiat felii
– 4 linguri cu varf de zacusca macedoneana Inedit
– sare si piper
Mai intai si mai intai ne ocupam de vanata, zucchini si cartoful dulce, pe care le coacem in tava grill, pe care o ungem cu putin ulei de masline. Legumele sunt gata cand furculita intra bine in ele. Le scoatem pe hartie absorbanta si le condimentam bine cu sare si piper pe ambele parti. Intre timp, intr-o alta craticioara, incingem 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa alba tocata marunt. Cand ceapa e translucida, adaugam granulele de soia pe care le-am pregatit deja, asa cum va spuneam mai sus. Urmeaza sa adaugam si zacusca, amestecam bine si potrivim de sare si piper.
Nu ne mai ramane apoi decat sa punem pe fiecare tortilla 2-3 linguri de amestec de soia si zacusca, apoi legume coapte, sa saram si piperam daca mai e nevoie si sa rulam tortilla cat de strans putem. Cam asta e tot 🙂
Aceste wraps sau rulouri cu tortilla daca vreti sa le spuneti asa, sunt super hranitoare, se pot face si la iarba verde si sunt o masa de tip fast-food pentru cei care nu se aventureaza sa manance Shaworma 🙂 Sa va fie de bine!
Acum, ca ati ajuns la sfarsitul retetei si v-am facut pofta de ceva bun, va invit sa demonstrati tuturor maiestria in ale gatitului, si sa va inscrieti la un concurs pe blogul meu. Puteti castiga un cos plin 3 cosuri pline cu bunatati de la Inedit, daca urmati un mecanism simplu: gatiti o reteta “INEDITa” pe baza unuia sau mai multora dintre produsele Inedit, o publicati pe blogul personal, si lasati link-ul postarii in comentarii. Totul trebuie sa se desfasoare pana pe 27 mai 3 iunie inclusiv. Dupa aceasta data, eu voi alege o reteta castigatoare, iar autorul acesteia va primi cosul cu produse Inedit. Suna bine, nu? Va astept cu drag inscrierile!
UPDATE: Cele 2 castigatore sunt http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2013/05/iutari-cu-tofu-in-saramura-si-piure-de.html si http://ebunatati.blogspot.ro/2013/06/budinca-de-tapioca-cu-lapte-de-soia-si.html. Reteta http://savoareabucatelor.blogspot.ro/2013/06/painica-cu-spaghete.html a fost deja premiata pe un alt blog in cadrul aceluiasi concurs, asa ca premiul ramas s-a scos la concurs pe pagina de facebook.
Teo, Unde ai gasit tortilla wraps in Cluj?
detinatorul unui blog poate participa cu mai multe retete sau doar cu una singura?
Inscrierea se face cu o singura reteta.
Arata foarte bine si la ce foame am eu acuma 😛 as servi doua bucati 😀
Foarte faine. Le trecem pe lista de “must do” – cat de curand 🙂
Am incercat aceasta reteta si pe langa faptul ca este delicioasa esti si light 🙂
Felicitari! Succes in continuare!
Buna Teo,
Ma primesti si pe mine la concurs?? Desin-am vrut sa fiu prima si tot am asteptat sa se inscrie altcineva pana la urma mi-am facut curaj si am aparut … Iata si reteta mea http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2013/05/iutari-cu-tofu-in-saramura-si-piure-de.html
Pentru ca deja s-a spart gheata, vin si eu cu o reteta dulce 🙂
E o reteta simpla, foerte gustoasa si extreme de versatile: e poate face in diverse combinatii, se pot schimba aromele, fructele, se poate adauga cacao… oricum ar fi se mananca imediat iar cei mici o ADORA!
http://ebunatati.blogspot.ro/2013/06/budinca-de-tapioca-cu-lapte-de-soia-si.html
Scuze pentru “scrisul agramat” de mai sus, nu stiu de ce dar calculatorul de acasa tot are tendinta sa faca autocorrect in engleza 🙁
Il tot setez pe limba romana dar cred ca tine de setarile de internet explorer
Buna Teo !
Particip cu o reteta foarte simpla si INEDITa :
http://savoareabucatelor.blogspot.ro/2013/06/painica-cu-spaghete.html
Multumesc pentru invitatie !
am sa caut si eu tapioca,vad ca e la moda si cred ca are un gust bun ,cine a castigat pana la urma ?
Multumesc pentru premiu !!!!Si felicitari pt tot ce faci…te urmaresc cu drag !! Pup.