De la Craciun de acu’100 de ani cand am prestat curcanul umplut cu sosul de merisoare aferent (bine, nu-s 100, da’s aproape 3) nu am mai facut retete culinare cu curcan, desi imi place foarte mult carnea de curcan. Acum, ca ne-am mutat inapoi in Cluj si am lasat in urma #viatalatara, este langa noi un magazin unde aduc zilnic carne proaspata de curcan si nu se putea sa nu incerc ceva. Pulpele au fost primele care mi-au tras cu ochiul si le-am executat glazurate, la cuptor, dulcegi asa, numai bune lana un piure de cartofi, de pastarnac sau de ce o fi. Se fac foarte usor, sunt foarte pe gustul celor mici si e chiar dragut din cand in cand sa mai avem variatiuni in meniu si sa mai lasam carnea de pui sa se “hodineasca”.
Ingrediente pentru 2 pulpe de curcan (4 portii generoase)
– 2 pulpe mari de curcan
– sare, piper, boia
– 100ml ulei
– 4 linguri ketchup dulce
– 150ml sos sweet chili
– 3 linguri miere
– 2 linguri sos soia
– 2 linguri sos Worcestershire
– sare, piper, condimente pentru pui
Mai intai si mai intai condimentam bine pulpele cu sare, piper si boia si le prajim pe ambele parti in ulei, ca sa le dam fata, apoi le punem in tava, pe hartie de copt si le coacem la 160°C, intorcandu-le foarte des, o data la 15 minute si de fiecare data camd le intoarcem, le ungem cu marinata. Ideea este ca trebuie sa se glazureze frumos si sa fie facute. Cum stim ca sunt facute? Daca aveti un termometru de carne si il introduceti in pulpa, cat de aroape de os dar fara sa atinga osul, trebuie sa va arate undeva la 75-80°. Daca nu aveti termometru, ceea ce e perfect normal si nu tre’ sa va simtiti mai putin gospodine din cauza asta, taiati fara rusine carnea, cat mai aproape de os si vedeti daca e facuta. Si nu uitati sa o ungeti, sa o ungeti, sa o ungeti…v-am mai zis sa o ungeti? Cu marinata. Bine?
Acuma despre piureul de cartofi cred ca nu mai e cazul sa va spun, ca in cei 8 ani impreuna sunt sigura ca ati invatat sa il faceti, de toate felurile si in toate chipurile, ce va sugerez eu insa e sa incercati un piure de cartofi cu usturoi, sigur nu o sa va para rau 🙂 Pofta mare sa aveti!
La cum arata in poza, simt ca sunt tare delicioase 🙂
Au si fost! 🙂 multumesc :*
Daca se poate, imi spui te rog de unde cumperi carne de curcan?spor in toate
Ioana, eu locuiesc in Cluj si o cumpar de la magazinele Elit
Pingback: Pulpe de curcan glazurate si piure de mazare | StickyFingers.ro